Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 333 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Włochy / Bergamo
#41 PostWysłany: 04 Sty 2011 00:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Napisz i do hotelu, i do HW (tutaj dołącz reklamację wysłaną do hotelu). Jest też jakaś szansa, że to pomyłka, bo ktoś oznaczył Twoją rezerwację "no show". W razie czego pozostaje Ci powoływanie się na warunki z HW oraz w ostateczności jakiś włoski odpowiednik UOKiK + ew. jakiś urząd ds. turystyki.
 Profil Relacje PM off  

Na narty do Andory: tydzień z wyżywieniem w 4* hotelu w Pirenejach za 1899 PLN. Wylot z Warszawy Na narty do Andory: tydzień z wyżywieniem w 4* hotelu w Pirenejach za 1899 PLN. Wylot z Warszawy
Tydzień na Seszelach za 4178 PLN. Loty z bagażem z Warszawy + 4* hotel przy plaży Tydzień na Seszelach za 4178 PLN. Loty z bagażem z Warszawy + 4* hotel przy plaży
#42 PostWysłany: 04 Sty 2011 23:07 

Loty: 2
Kilometry: 34 746
Sucz z hostelu napisała że ,,jeżeli ktoś się nie pojawi lub nie skasuje rezerwacji do 24h przed przyjazdem to ma prawo skasować za pierwszą noc''
Zapomniała, że byliśmy osobiście i podziękowaliśmy za pobyt gdyż warunki okazały się inne od wcześniej proponowanych?
Ale jestem wkur....y!

Omijajcie z daleka te dwa hostele Residenza Viale Papa Giovanni i La Siesta!

Będziemy tam ponownie za 3mce, jak do tego czasu nie odda kasy to pójdę osobiście po swoje pieniądze.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 04 Sty 2011 23:55 
Awatar użytkownika

niebieski
piotr72 napisał(a):
Sucz z hostelu napisała że ,,jeżeli ktoś się nie pojawi lub nie skasuje rezerwacji do 24h przed przyjazdem to ma prawo skasować za pierwszą noc''
Zapomniała, że byliśmy osobiście i podziękowaliśmy za pobyt gdyż warunki okazały się inne od wcześniej proponowanych?
Ale jestem wkur....y!
Jeśli opisałeś lasce sytuację dokładnie, tzn. że byłeś w hotelu, ale informacje w rezerwacji Cię okłamały, to teraz najwyższa pora napisać i do HW (opisać sytuację), i do hotelu, ale tym razem w mniej uprzejmym tonie żądając natychmiastowego zwrotu pieniędzy i grożąc oddaniem sprawy do odpowiednich organów, tj. włoskiego odpowiednika UOKiK i pewnie jakiegoś zrzeszenia turystycznego.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 05 Sty 2011 12:10 

niebieski
Idź do banku i złóż wniosek o chargeback, a nie baw się w żadne UOKiKi.

#45 PostWysłany: 05 Sty 2011 12:18 

niebieski
chargeback może tu niewiele zdziałać. W ofercie była mowa o odwołaniu na 24h w serwisie. Tutaj problem jest bardziej złożony. Co nie zmienia faktu że warto spróbować.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 05 Sty 2011 12:35 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 524
Kilometry: 1 231 009
Kończymy offtopic :)

#47 PostWysłany: 05 Sty 2011 15:05 
Awatar użytkownika

Artykuł o Bergamo na Onecie >> http://przewodnik.onet.pl/reportaze/dol ... tykul.html
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 25 Sty 2011 15:17 

Loty: 2
Kilometry: 34 746
W mojej sprawie hostelowej w Bergamo na dzien dzisiejszy jest tak, ze WorldHostel oddal mi 11.90eur a sam hotel nie poczuwa sie do oddania 84,60eur. HW mowi ze jest bezsilny i nie ma wplywu na hostel.
Natomiast moj bank przyjal wniosek ,,chargeback'' i tymczasowo, do momentu wyjasnienia zlozonej rownolegle reklamacji oddal mi te pieniadze.
Czy ktos ma doswiadczenia z Chargebackiem? Jak to bedzie dalej wygladalo, kto roztrzyga spor reklamacyjny?

Ps Shagrat i Murdock, na tym etapie sprawy dziekuje za podpowiedz ze zlozeniem wniosku Chargeback.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 25 Sty 2011 15:52 

jezeli hotel chce odzyskac pieniadze, bedzie musial przedstawic dokumenty, ze skorzystales z uslugi. jesli tego nie zrobia, traca kase

ogolnie wyglada to tak, ze po zlozeniu reklamacji hotel otrzymuje pismo w sprawie chargebacku i musi udowodnic, ze twoja reklamacja jest niesluszna. maja na to jakis czas (w polsce bodaj 40 dni). w przypadku niedotrzymania formalnosci i braku nalezytego udowodnienia swoich racji, traca te kase

ogolnie twoja rola zakonczyla sie przy zlozeniu reklamacji bankowi, a o jej slusznosci zadecyduje posrednik (firma, ktora jest operatorem transakcji bezgotowkowych, swiadczaca uslugi pomiedzy bankiem a klientami typu hotele, sklepy itd.)

#50 PostWysłany: 05 Lut 2011 11:49 

Loty: 13
Kilometry: 27 360
a czy ktoś z Was ma może namiary mailowe na właściciela hostelu polecanego już parokrotnie w tym wątku Bergamo w B&B Early Leaving?
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 11 Lut 2011 23:10 

My razem z dziewczyną lecimy do Bergamo na 10 - 12 marca. Moze ktos byl w tym roku tam i moze polecic jakies tanie noclegi ?
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 11 Lut 2011 23:48 
Awatar użytkownika

Przeczytaj wątek, jest kilka podanych wcześniej propozycji. Dodatkowo wyszukiwarkę hosteli (hostelworld) lub hoteli (booking) masz w zakładkach fly4free na stronie głównej. Następnie uszereguj według ceny i samemu sobie wybieramy który nam pasuje.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 14 Lut 2011 22:30 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Dzisiaj wróciłem z Bergamo. Nocowaliśmy w http://www.centralhostelbg.com - nocleg polecany już w tym wątku.
Od siebie mogę dodać iż rezerwowałem pokój 2 osobowy z łazienką na 1 noc. Na miejscu okazało się iż dostaliśmy pokój 4 osobowy z łazienką dla naszej 2 ( najwyraźniej mieli mało ludzi ).
Położenie hostelu super, w centrum miasta. 10 minut spacerem od dworca kolejowego oraz od kolejki na stare miasto.
Cena za pokój 2 osobowy 55e. W cenę jest wliczone śniadanie (szwedzki stół), na śniadanie:
-3 rodzaje płatków do mleka
-drzemy, miód, miejscowa nutella :)
-pieczywo
-do picia soki, oraz kawy z ekspresu

Ze swojej strony POLECAM

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 15 Lut 2011 22:08 

Jaki dojazd z lotniska ?;-)

JIK napisał(a):
Dzisiaj wróciłem z Bergamo. Nocowaliśmy w http://www.centralhostelbg.com - nocleg polecany już w tym wątku.
Od siebie mogę dodać iż rezerwowałem pokój 2 osobowy z łazienką na 1 noc. Na miejscu okazało się iż dostaliśmy pokój 4 osobowy z łazienką dla naszej 2 ( najwyraźniej mieli mało ludzi ).
Położenie hostelu super, w centrum miasta. 10 minut spacerem od dworca kolejowego oraz od kolejki na stare miasto.
Cena za pokój 2 osobowy 55e. W cenę jest wliczone śniadanie (szwedzki stół), na śniadanie:
-pieczywo

Ze swojej strony POLECAM

#55 PostWysłany: 15 Lut 2011 22:14 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
NonamePL napisał(a):

JIK napisał(a):
-pieczywo

Ze swojej strony POLECAM

autobus miejski :)
Wsiadasz na lotnisku w linie numer 1 (bilet kupujesz w automacie na przystanku) 1 dniowy 4,5e (w tym wjazd i zjazd koleją na stare miasto)
Wysiadasz na następnym przystanku po dworcu kolejowym.
Z powrotem musisz uważać do jakiego autobusu linii numer 1 wsiadasz (są 4 rodzaje):
-z samolotem (na lotnisko)
-1a
-1b
-1c

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 16 Lut 2011 04:56 

Witam wszystkich. Mam takie pytanko, mam nadzieje, że się nie powtórzy. Chciałbym się zapytać, czy ktoś nocował kiedyś na lotnisku w Bergamo ? Jeżeli tak to jakieś rady, wskazówki ;) ? Dzięki z góry za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 16 Lut 2011 13:45 

Loty: 29
Kilometry: 42 139
Ło facet :)

http://tambylstwo.blogspot.com/2010/06/ ... a.html#bgy

#58 PostWysłany: 16 Lut 2011 14:25 

Ok miejsce zakupione 3 osoby za 75€. ;-)

JIK napisał(a):
NonamePL napisał(a):

JIK napisał(a):
-pieczywo

Ze swojej strony POLECAM

autobus miejski :)
Wsiadasz na lotnisku w linie numer 1 (bilet kupujesz w automacie na przystanku) 1 dniowy 4,5e (w tym wjazd i zjazd koleją na stare miasto)
Wysiadasz na następnym przystanku po dworcu kolejowym.
Z powrotem musisz uważać do jakiego autobusu linii numer 1 wsiadasz (są 4 rodzaje):
-z samolotem (na lotnisko)
-1a
-1b
-1c

#59 PostWysłany: 22 Lut 2011 14:56 

mleko napisał(a):
Cytuj:
trzeba bylo sie chwalic wczesniej ze lecisz. mam znajoma wloszke w BGY, nocleg masz za free wtedy, przywozisz jej cos z polski po prostu (cos czego nie ma u nich). sama sie uczy polskiego, angielski tez zna.
odbiera i dowozi z lotniska :P

cześć, czy istnieje jeszcze jakaś możliwość noclegu tam? :) lecę z chłopakiem 25marca do 28go i szczerze nie wiem gdzie szukać jakiegoś noclegu a wolałabym nawet u zwykłych ludzi co ktoś ich poleca,
pzdr
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 22 Lut 2011 15:35 

załóż sobie konto na http://www.couchsurfing.org/ i poszukaj może ktoś Was przygarnie
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 333 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość