Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 06 Kwi 2012 11:08 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
ja mam pytanie - jak kupuję bilet za punkty na koncie, dla 5 osób, ale ja nie mogę lecieć, to standardowo nic złego się nie dzieję? Pasażerowie pozostali mogą spać spokojnie?

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#42 PostWysłany: 06 Kwi 2012 11:10 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
pawi napisał(a):
ja mam pytanie - jak kupuję bilet za punkty na koncie, dla 5 osób, ale ja nie mogę lecieć, to standardowo nic złego się nie dzieję? Pasażerowie pozostali mogą spać spokojnie?

Nie tyle spac, co moga leciec spokojnie :D
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 11 Kwi 2012 13:10 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
4.04 przelalem pkt na swoje konto wizzair ... nadal nic nie widać/słychać. Tez musicie teraz tyle czekac ?
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 12 Kwi 2012 11:41 

Ale dałem ciała, teraz to już wydatek rzędu 170 zł przy kupnie w HUF... Czy z doświadczenia możecie powiedzieć, że trafi się jeszcze jakaś promocja? XClub chyba nie działa jeszcze za długo, z tego co wiem, ale może zdążyliście już coś zaobserwować...
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 12 Kwi 2012 11:52 

Witam.

Jestem członkiem xclubu. Zabookowałam bilety dla 3 osób, w tym ja. Teraz chcę dobookować jeszcze jeden bilet, ale bardziej opłaca się zabookować jeszcze jeden dla mnie + pasażer niż jeden dla pasażera bez członkostwa. Czy jeśli zabookouję drugi raz na ten sam lot dla siebie to czy nie będzie żadnych konsekwencji? Bo zajmę dwa miejsca, no ale polecę na jednym.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 12 Kwi 2012 11:54 
Awatar użytkownika

yoaneska napisał(a):
Witam.

Jestem członkiem xclubu. Zabookowałam bilety dla 3 osób, w tym ja. Teraz chcę dobookować jeszcze jeden bilet, ale bardziej opłaca się zabookować jeszcze jeden dla mnie + pasażer niż jeden dla pasażera bez członkostwa. Czy jeśli zabookouję drugi raz na ten sam lot dla siebie to czy nie będzie żadnych konsekwencji? Bo zajmę dwa miejsca, no ale polecę na jednym.

Konsekwencji nie ma, ale nie zawsze udaje sie dokonac podwojnej rezerwacji. Czasem przechodzi, czasme odrzuca w ostatnim kroku. Musisz sprobowac.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 12 Kwi 2012 19:11 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 109 870
Witam, mam pytanie

Loguję się na swoje konto Wizz i klikam zarezerwuj przy użyciu konta Wizz. Załóżmy, że potrzebuję 3 bilety, jednak okazuje się, że w niższej cenie dla członków Wizz Xclusive Club są tylko 2 więc je kupuję.Trzeci bilet to już kolejna rezerwacja i już nie mogę jej zrobić z Xclusive Club?
Czy żeby dokonać takiej rezerwacji to przy wyborze miejsca odlotu i dolotu i wyborze dat jedyne co muszę zrobić to odznaczenie opcji podróżuję?
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 12 Kwi 2012 19:44 

Hej,
mam chyba dość nietypowe pytanie... Mam konto w Wizz Xclusive Club, kupuję bilety dla moich rodziców. Ja nie lecę. Wiadomo, by uzyskać cenę Xclusive Club muszę kupić i dla siebie. Ale tu pojawia się pytanie... Mój ojciec ma imię i nazwisko takie jak ja... Czy nadal muszę kupić 3 bilety?
A jeśli tak, to czy nie lecąc z nimi muszę się też odprawić, czy odprawiam już tylko dwie osoby?
Z góry dzięki za pomoc...
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 12 Kwi 2012 19:55 
Awatar użytkownika

cog napisał(a):
Hej,
mam chyba dość nietypowe pytanie... Mam konto w Wizz Xclusive Club, kupuję bilety dla moich rodziców. Ja nie lecę. Wiadomo, by uzyskać cenę Xclusive Club muszę kupić i dla siebie. Ale tu pojawia się pytanie... Mój ojciec ma imię i nazwisko takie jak ja... Czy nadal muszę kupić 3 bilety?
A jeśli tak, to czy nie lecąc z nimi muszę się też odprawić, czy odprawiam już tylko dwie osoby?
Z góry dzięki za pomoc...

Kupujac wizz club podales date urodzenia. Nie wiem jak sprawa wyglada przy odprawie, sprobuje sie odprawic na lot, z ktorego nie skorzystam i powiem czy przejdzie jak podam inna date urodzenia :)

edit: odprawilem sie podajac inna date urodzenia i przeszlo bez problemu :)
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 13 Kwi 2012 11:25 

Dzięki za odpowiedź. A jeśli kupiłem jednak 3 bilety, to siebie odprawiać nie muszę?
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 13 Kwi 2012 11:31 

niebieski
@cog nie musisz się odprawiać.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 14 Kwi 2012 08:39 

Hej :)

Kupiłby mi ktoś bilet Kato -Eindhoven
i z powrotem w wizzair?

#53 PostWysłany: 14 Kwi 2012 08:41 
Awatar użytkownika

niebieski
kalusiau napisał(a):

i z powrotem w wizzair?

Hej odezwij się do kogoś z listy.

#54 PostWysłany: 14 Kwi 2012 08:45 

pawi napisał(a):
kalusiau napisał(a):

i z powrotem w wizzair?

Hej odezwij się do kogoś z listy.

Z listy? nie rozumiem, gdzie ta lista? a Ty mógłbyś mi pomóc?

#55 PostWysłany: 14 Kwi 2012 08:54 
Awatar użytkownika

niebieski
kalusiau napisał(a):
Z listy? nie rozumiem, gdzie ta lista? a Ty mógłbyś mi pomóc?

Lista osób pomagających w Wizz:
kontakty-w-sprawie-zakupow-bez-haraczu,181,4813

#56 PostWysłany: 18 Kwi 2012 10:12 

Mam do Was pytanie na temat kupowanie biletów dla innych przy pomocy karty Citi i XC, ponieważ chciałbym zacząć pomagać na forum:
1. Z tego co wyczytałem to zawszę ja muszę być na rezerwacji, ale nie muszę się odprawiać na każdy lot?
2. Po zakupie odprawiam ze swojego konta osoby dla których kupiłem bilet i przesyłam im karty pokładowe np. na maila w pdf
3. Jak wygląda u Was sprawa przelewu pieniędzy, przecież nie można czekać aż przelew dojdzie (chyba, że to np. z mbanku do mbanku)? Ufacie na słowo, na potwierdzenie przelewu ?

Narazie kupowałem bilety na loty tylko wtedy kiedy sam leciałem to nie miałem problemu. Forum dostarczyło mi dużo radości i okazji do podróżowania i teraz chciałbym się odwdzięczyć :)
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 18 Kwi 2012 10:19 

Loty: 44
Kilometry: 49 173
niebieski
viper1313 napisał(a):
Mam do Was pytanie na temat kupowanie biletów dla innych przy pomocy karty Citi i XC, ponieważ chciałbym zacząć pomagać na forum:
1. Z tego co wyczytałem to zawszę ja muszę być na rezerwacji, ale nie muszę się odprawiać na każdy lot?
2. Po zakupie odprawiam ze swojego konta osoby dla których kupiłem bilet i przesyłam im karty pokładowe np. na maila w pdf
3. Jak wygląda u Was sprawa przelewu pieniędzy, przecież nie można czekać aż przelew dojdzie (chyba, że to np. z mbanku do mbanku)? Ufacie na słowo, na potwierdzenie przelewu ?

Narazie kupowałem bilety na loty tylko wtedy kiedy sam leciałem to nie miałem problemu. Forum dostarczyło mi dużo radości i okazji do podróżowania i teraz chciałbym się odwdzięczyć :)

1. Nie musisz się odprawić, wystarczy, że pozostali pasażerowie się odprawią.
2. Ja użyczam hasło i login do swojego konta wizz (jeżeli bilety kupiłem z WXC), bo niech kilka osób kupi u Ciebie po kilka biletów, ciężko wtedy ogarnąć wszystko, poza tym niech jakiś czynnik losowy sprawi, że nie będziesz dostępny, to ludzie zostaną "uziemieni"
3. Ja ufam na potwierdzenie przelewu, chyba, że ktoś ma nadzwyczajną sytuację. Cieszy mnie fakt, że jeszcze nikt nigdy nie próbował mnie oszukać.

Ostatnio edytowany przez wawa_marcin, 18 Kwi 2012 10:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 18 Kwi 2012 10:21 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
viper1313 napisał(a):

tylko dla zniżki XC musisz być na rezerwacji,
dla samego zapłacenia kartą Citi by uniknąć haraczu nie musisz być na rezerwacji
czasem osoba, której pomagasz ma swój XC, wtedy ona podaje Ci login i hasło, wchodzisz na jej konto i w jej imieniu płacisz swoją kartą
viper1313 napisał(a):

nikogo Ty nie odprawaisz :)
jak robisz rezerwacje to w formularzu (również tym do faktury) podajesz dane osoby, której kupujesz bilet
mail i wszystkie informacje idą wtedy do tej osoby
ona ma numer rezerwacji i wszystkie dane niezbędne do odprawienia się samemu
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 18 Kwi 2012 10:37 

sylwia_pl napisał(a):
viper1313 napisał(a):
nikogo Ty nie odprawaisz :)
jak robisz rezerwacje to w formularzu (również tym do faktury) podajesz dane osoby, której kupujesz bilet
mail i wszystkie informacje idą wtedy do tej osoby
ona ma numer rezerwacji i wszystkie dane niezbędne do odprawienia się samemu

Ale żeby taka osoba się sama odprawiła to muszę jej podać login i hasło do swojego konta, prawda?
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 18 Kwi 2012 10:43 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
viper1313 napisał(a):
Ale żeby taka osoba się sama odprawiła to muszę jej podać login i hasło do swojego konta, prawda?

nie
jeśli na formularzu (do faktury) podasz jej adres e-mail
otrzyma ona pełne informacje na maila: numer rezerwacji, daty itd
następnie wchodzi na http://wizzair.com/checkin/?language=PL tu wpisuje sobie dane
i odprawia się sama

jeśli wpisałeś tam swoje dane... to wystarczy przesłać jej maila potwierdzającego rezerwację i systuacja dalej wygląda tak samo
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 43 gości