Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: 3 dni w Singapurze
#1 PostWysłany: 30 Sie 2016 22:01 

Witam
Wybieram sie z mezem w trase Singapur - Kuala Lumpur - Bali - Singapur.
Potrzebuje pomocy zeby ogarnac co zobaczyc i ile uda mi sie z tego co chce nieladnie mowiac "zaliczyc".

W Singapurze jestem jednego dnia o 9.55, a wylatuje nastepnego o 17.55.
Pozniej wracajac z Bali przylatujemy do Singapur po 20 i wylatujemy kolejnego dnia tez o tej porze.

Wypisalam sobie punkty, ktore chcialabym zobaczyc:
- ujście rzeki Singapur i okolice mostu Anderson Bridge
- Marina Bay
- Gardens By The Bay i pokaz swiatlo i dziwek wieczorem
- Chinatown i  Little India - ponoc do zrobienia w 3h
- Arab Street
- Southern Ridges Walk
- Sentosa

Prosze o rade czy uda mi sie to wszytsko zobaczyć?
w zasadzie mam 2 dni zachwycanie sie Singapurem.
A jesli nei da rady tego ogarnac w tym czasie to co mozna sobie darowac?
Bede wdzieczna za wszytskie Wasze sugestie :).
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive w Portugalii za 711 PLN: Loty do Porto TAP Air Portugal z Warszawy + samochód na 7 dni Fly&drive w Portugalii za 711 PLN: Loty do Porto TAP Air Portugal z Warszawy + samochód na 7 dni
Loty na Filipiny z dużym bagażem z Warszawy od 2601 PLN Loty na Filipiny z dużym bagażem z Warszawy od 2601 PLN
 Temat postu: Re: 3 dni w Singapurze
#2 PostWysłany: 05 Wrz 2016 01:13 
Awatar użytkownika

Loty: 260
Kilometry: 455 531
niebieski
Na samej Sentosie to możesz pewnie i cały dzień spędzić. Ja sobie odpuściłem, więc nie wypowiem się czy warto.
Nie byłem też na Southern Ridges. Resztę rzeczy, które wymieniłaś zobaczysz w 1 dzień, jeżeli się sprężysz.
W China Town nie ma zbyt wiele do oglądania: kilka świątyń (ciekawsze to Zęba Buddy i Sri Mariamman)
czy przyjemna uliczka Club Street. Bardziej autentyczna jest Little India - głównie sklepy i kilka średnio ciekawych świątyń.
Arab Street i okolice nie jest zbyt duża (ale warta wizyty).
Na pewno warto pospacerować po dzielnicy kolonialnej i okolicach (np. Boat Quay, Clarke Quay), wjechać na Marina Bay Sands
(najlepiej do baru, nie na taras, za piwo zapłacisz tyle samo, co za wstęp na taras, na który i tak Cię później wpuszczą ;) ),
może też pojechać do Ogrodu Orchidei (mi się jakoś nigdy nie udało dotrzeć).
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Wrz 2016 01:47 

srebrny
aneta33 napisał(a):
Witam
Wybieram sie z mezem w trase Singapur - Kuala Lumpur - Bali - Singapur.

Wypisalam sobie punkty, ktore chcialabym zobaczyc:
- ujście rzeki Singapur i okolice mostu Anderson Bridge
- Marina Bay
- Gardens By The Bay i pokaz swiatlo i dziwek wieczorem
- Chinatown i  Little India - ponoc do zrobienia w 3h
- Arab Street
- Southern Ridges Walk
- Sentosa

A jesli nei da rady tego ogarnac w tym czasie to co mozna sobie darowac?
Bede wdzieczna za wszytskie Wasze sugestie :).

Daruj sobie pokaz dziwek wieczorem.Na to raczej męża bym nie zabrała ;) Może pokaż mu coś innego :P
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 05 Wrz 2016 04:19 

Zbanowany
Calypso show nie jest zly bylismy wlasnie na nim, epidemia zirks wlasnie sie rozwija w Singapurze. Zadymisjs powietrze od strony indonezji.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Wrz 2016 10:13 
Moderator forum

Loty: 124
Kilometry: 370 562
Cytuj:
- ujście rzeki Singapur i okolice mostu Anderson Bridge
- Marina Bay
- Gardens By The Bay i pokaz swiatlo i dziwek wieczorem

Proponowałbym na pierwszy dzień (popołudnie i wieczór). MSB i ogrody warto zobaczyć dwa razy - w dzień i w nocy. Najlepszy punkt obserwacyjny na MSB jest z Marina Barrage - polecam. Rozważcie np taki plan wycieczki:
od ok. 14:00 - 15:00 Anderson Bridge i okolice, wjazd do baru na dachu MSB (cappuccino ok. 8 PLN z tego, co pamiętam), ogrody, Marina Barrage, piknik do zapadnięcia zmroku i powrót tą samą drogą "po ciemku" (ogrody, dach, zatoka).

Cytuj:
- Sentosa

Moim zdaniem warto. W Europie takich nie mamy. ;)
Pierwszy raz w życiu wjeżdżałem na górę (no dobra, górkę) schodami ruchomymi przez "dżunglę". :)
My kupiliśmy bilet uprawniający do skorzystania z 3 atrakcji i wybraliśmy:
Akwarium
Gabinet złudzeń optycznych (kupa zabawy przy robieniu zdjęć)
Park motyli (córka)/Kolejka linowa(ja z żoną)
a poza tym trochę się pokręciliśmy po wyspie, byliśmy na plaży (warto choć na chwilę - gwarantuję, że takiej plaży nie widziałaś) i odwiedziliśmy kilka sklepów i "fast foodów".

Poruszanie się po Singapurze - chyba najlepiej metrem. Działa też Uber, ale nie korzystaliśmy.
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.
mashacra uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 11 Wrz 2016 08:45 

Loty: 8
Kilometry: 38 732
Podepne się pod temat, potrzebuję hotel na 3 dni w centrum w normalnej cenie , może ktoś był i poleci coś ciekawego dla 2 osób?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Paź 2016 11:47 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 148 809
niebieski
@‌geil‌ przecież jest dział noclegi, tam wszystko jest ujęte.

Co do Sentosy, ja zdecydowanie polecam. Nie koniecznie korzystać z atrakcji albo pospacerować po dżungli, eksplorować ją. Jest tam gdzie chodzić i chłonąć klimat.
Plaża, niestety padało jak byliśmy ale wyglądała atrakcyjnie. Na zwiedzanie trzeba zarezerwować spokojnie 5-6 godzin jak nie cały dzień.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Maj 2017 23:00 

Podepnę się do tematu. Też myślę, żeby w Singapurze spędzić 3 dni w drodze powrotnej z Australii. Czy na początku października pogoda sprzyja zwiedzaniu miasta?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 23 Maj 2017 11:30 
Awatar użytkownika

niebieski
W Singapurze pogoda jest praktycznie stała, są okresy trochę bardziej deszczowe, są trochę mniej, ale i tak większość tych deszczów pada w nocy/rano albo wręcz cieszysz się jak spadnie Ci tych kilka orzeźwiających kropel ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Maj 2017 12:36 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
incognita napisał(a):
Podepnę się do tematu. Też myślę, żeby w Singapurze spędzić 3 dni w drodze powrotnej z Australii. Czy na początku października pogoda sprzyja zwiedzaniu miasta?

Ja bylem w pazdzierniku, byly krotkie burze i ostro padalo, szczegolnie po poludniu i poznym wieczorem. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 05 Sie 2017 15:51 

My byliśmy kilka dni w Singapurze i uważam że jak na tak duże miasto, to trochę za mało. Niemniej jednak wybraliśmy naszym zdaniem najciekawsze miejsca i napisaliśmy o nich kilka zdań ze zdjęciami. Wyjazd był z dość ograniczonym budżetem, dlatego wszystkie opisane atrakcje są tanie albo darmowe. Tutaj możecie zerknąć:
http://www.travelbloggia.pl/singapur/co-warto-zobaczyc-w-singapurze-w-3-dni-jak-nie-wydac-fortuny/
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Sie 2017 16:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Singapur , Singapur - każdy o mieście a nikt o porcie lotniczym, który podobno uchodzi za najfajniejszy na świecie.
Może ktoś napisze kilka słów o lotnisku? Podobno jest tam basen gdzie zażywając relaksu można obserwować odlatujące samoloty, ogród i wiele innych atrakcji. Może ktoś przybliżyć temat ? Będę miał 8h przesiadkę tam więc warto by było wiedzieć z góry co robić a nie szukać lub dowiedzieć się po powrocie.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 05 Sie 2017 17:02 

@lovenz Jest cały temat poświęcony lotnisku: lotnisko-singapur,986,17397
W skrócie: zostaniesz na lotnisku - nie będziesz się nudził. Pojedziesz do miasta - też się nie będziesz nudził. Zobacz sobie www lotniska- kopalnia wiedzy.
 PM off
lovenz lubi ten post.
travelerka uważa post za pomocny.

#14 PostWysłany: 05 Sie 2017 20:50 
Awatar użytkownika

niebieski
@MacKoz
Niby tak ale przeczytałem cały wątek i tak naprawdę to nie ma w nim nic oprócz pytań czy zdążę z przesiadka i jak dojechać do centrum .
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 05 Sie 2017 21:05 

Zobacz stronkę www jak pisałem. Nudzić się nie będziesz. Większość atrakcji jest w strefie tranzytowej i chyba basen jest płatny z tego co pamiętam. To jedno z tych niewielu lotnisk na których w sumie nie ma sensu iść do saloniku executive (no chyba, że ktoś naprawdę musi się napić alko ).
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości