Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Płowdiw - jedzenie
#1 PostWysłany: 14 Maj 2017 21:43 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 627 901
srebrny
Jedną z najlepszych restauracji w których dane mi było zjeść w Bułagarii jest Rahat Tepe (Бирария Рахат тепе) w Starym Mieście w Płowdiw. Specjalnością jest mieszanka mięs i warzyw podawana na gorącym kociołu. Świetnie smakuje i nie ma ryzka, że danie przyjdzie za zimne. Dodam jeszcze, że po lokalu pałęta się mnóstwo obżartych kotów. Wada czy zaleta?
Uwaga! Danie dla dwóch głodnych osób!
Załącznik:
Komentarz do pliku: Rahat Tepe
DSC_0194.JPG
DSC_0194.JPG [ 460.05 KiB | Obejrzany 8591 razy ]

Załącznik:
Komentarz do pliku: Rahat Tepe1
DSC_0485.JPG
DSC_0485.JPG [ 386.8 KiB | Obejrzany 8591 razy ]
cccc lubi ten post.

Bilet do Luwru nie wystarczy. Chcesz zobaczyć Mona Lisę? Zapłacisz dodatkowo! Bilet do Luwru nie wystarczy. Chcesz zobaczyć Mona Lisę? Zapłacisz dodatkowo!
Wielkanoc na Korfu za 723 PLN. Loty z Gdańska + tygodniowe noclegi nad morzem Wielkanoc na Korfu za 723 PLN. Loty z Gdańska + tygodniowe noclegi nad morzem
#2 PostWysłany: 14 Maj 2017 23:07 

[quote="Apocalipse"]
Uwaga! Danie dla dwóch głodnych osób!

E tam,coś podobnego wizualnie i wagowo" wciągnąłem" sam w słynnej Rusinie w Świętym Wlasie. Pamietam jeszcze do zestawu sporą porcję frytek. Całość przetrawiła się bezboleśnie dzięki dobrej rakiji.
 PM off  

#3 PostWysłany: 19 Sie 2017 18:45 

niebieski
A jak ktoś będzie chciał się napić piwa w Plovdiv, to polecę bar "Котка и Мишка", w świeżo zrewitalizowanej (i zhipsteryzowanej) dzielnicy Kapana. Jedno z niewielu miejsc w Bułgarii gdzie znalazłem bardzo zacne kraftowe lokalne piwo.

https://www.facebook.com/Cat.and.Mouse.Craft.Beer.Bar/
 Profil Relacje PM off
Apocalipse lubi ten post.

#4 PostWysłany: 20 Cze 2019 14:33 

Na Kapana jest teraz kilka miejsc z craftami W burgerowniach typu Skaptobara tez już jest spory wybór piw.
Niestety, choć Niedaleko są dobre winnice o winiarnie specjalizujące się w lokalnych wyrobach trudno. Kochają tu właśnie wina niestety.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 30 Lip 2020 14:44 

Loty: 97
Kilometry: 155 210
Witam, interesuje mnie jakaś fajna knajpka z lokalnym jedzeniem w okolicy starego miasta? czy ktoś może coś polecić? ceny w zasadzie bez znaczenia, ale ważne by jedzonko było dobre i lokalne :) pomożecie? :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Lip 2020 16:18 
Awatar użytkownika

złoty
tripadvisor.com, wpisujemy nazwę miasta, wybieramy restauracje, i pełen wybór co kto lubi
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#7 PostWysłany: 30 Lip 2020 16:19 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wy się naprawdę boicie eksperymentować z jedzeniem? Szukanie go, to też fajna atrakcja.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#8 PostWysłany: 30 Lip 2020 16:56 
Awatar użytkownika

złoty
dokładnie, właśnie wróciłem z Bułgarii, obok nas była knajpka z dobrymi notami, poszliśmy w pierwszy dzień, było ok, żona mówi że możemy tam chodzić codziennie, ale stwierdziłem że jak nie spróbujemy gdzie indziej to nie będzie porównania. I tak zrobiliśmy, każda następna inna i wszystkie były ok, a część z nich lepsza niż pierwsza, warto próbować
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#9 PostWysłany: 01 Paź 2023 13:49 

Na obrzeżach Kapany jest knajpka, której nie znajdziecie w Google, a którą warto odwiedzić.
Bardzo smaczne jedzenie (np. цаца), sami Bułgarzy i oczywiście płatność tylko gotówką.

Jest pod parasolami niedaleko przystanku Tunel Południe-Zachód (Тунела – юг-запад)
https://maps.app.goo.gl/ehjBVfQv64zbK2Ve8ImageImage

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości