Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Maj 2024 19:53 

Witam chciałabym zapytać co polecacie dla rodziny 2+2 w 2 połowie lutego? wyjazd na około 10 dni tak by trochę słoneczka załapać i pozwiedzać.
Lubimy pochodzić w wąwozach, po plażach- zachwycać się klifami jaskiniami ale i też zwiedzać zabytki. ferie 2024 spędziliśmy z dziećmi na Cyprze i było cudownie. Obecnie miałam zarezerwowane Alicante ale w związku ze zmianę siatki lotów wizzar mogę zmienić rezerwację na Walencje, Barcelonę lub Malagę lub zostawić Alicante
Po zmianie siatki lotów niestety w Alicante bylibyśmy o 23.10 ;( w Walencji 20.55 a w Maladze 20,40.
Rozważam dzielenie noclegów na 2 miejsca- wiadomo wybór ograniczony bo raz że musi być ogrzewanie dwa parking no i ten nocny meldunek też nie wszędzie możliwy
Doradzcie proszę
 Profil Relacje PM off  

Lato na chorwackiej Istrii 🏝️🌊 4* hotel z wyżywieniem i basenem za 2343 PLN Lato na chorwackiej Istrii 🏝️🌊 4* hotel z wyżywieniem i basenem za 2343 PLN
Lato nad jeziorem Michigan 🇺🇸 Fly&drive po Illinois od 2412 PLN 😍 Loty bezpośrednio PLL LOT ✈️ Lato nad jeziorem Michigan 🇺🇸 Fly&drive po Illinois od 2412 PLN 😍 Loty bezpośrednio PLL LOT ✈️
#2 PostWysłany: 16 Maj 2024 20:34 

złoty
Zdecydowanie najpewniejsza pogodowo Malaga.
W niedalekiej Sewilii byłem w lutym i spokojnie przy temperaturze +20 C zwiedzałem w typowo naszej letniej aurze.
W Caminito del Rey przeszedłem szlak w słoneczku przy +22C. Ale tu wiadomo jest minimalny wiek dziecka.

Oczywiście jest to dalej kalendarzowa zima i mogą być jakieś anomalie pogodowe

Nie wiem po ile masz te loty, ale od 229 zł masz loty w lutym z Gdańska do Malagi, cena dla wszystkich. Loty rano.
Dzwoniąc za darmo na nr Wizzair tel 322132916 można anulować oba loty lub tylko lot tam
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Maj 2024 22:04 

niebieski
Ja też wybrałbym Malagę. Cieplej i więcej ciekawych rzeczy.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Maj 2024 22:57 

Loty: 154
Kilometry: 334 604
HON fly4free
Andaluzja.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 16 Maj 2024 23:08 

złoty
Czyli też loty do Malagi 8-)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Maj 2024 09:19 

Zbanowany
Tak tylko...BTW ale jak liczysz na ogrzewanie w mieszkaniach w Andaluzji to możesz się trochę przeliczyć :P W lutym może (ale tylko może) być temp w dzień 15-20C ale wieczory będą chłodne i niestety często wilgotne. Wszędzie (może nie na 100%) jest clima więc spokojnie można dogrzewać jednak po swoim wielokrotnym doświadczeniu może nie wystarczać tym bardziej przy małym dziecku. Ratunek w...kocach które zapewne będą. Co by jednak nie było zdecydowanie wybieram Andaluzję :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Maj 2024 09:32 

HON fly4free
Cytuj:
W lutym może (ale tylko może) być temp w dzień 15-20C

Tej zimy temperatury dochodziły czasem do 30 stopni ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Maj 2024 09:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Miałam okazję być w lutym we wszystkich trzech i z mojego punktu widzenia byłaby to Malaga.

#9 PostWysłany: 17 Maj 2024 10:41 

srebrny
a w Wielkanoc tego roku było zimno i codziennie padał deszcz :twisted:
pyra2 lubi ten post.
pyra2 uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 17 Maj 2024 10:46 

Zbanowany
jar188 napisał(a):
Cytuj:
W lutym może (ale tylko może) być temp w dzień 15-20C

Tej zimy temperatury dochodziły czasem do 30 stopni ;)

Masz rację. Były wysokie temp i za chwilkę...wielkie burze i mocne spadki temp wraz z zalewaniem ogromnych obszarów Andaluzji i prowincji Valenciana. W niedzielę Hiszpanie wylegiwali się na plażach a we wtorek katastrofa. Ale takie rozbieżności temp to już ,,chleb powszedni" w Hiszpanii. A tak naprawdę nikt na dzisiaj nie okresli dokładnie co bedzie za te 8 miesięcy :P Wczoraj El Pais podawało , że w Hiszpanii tworzą aplikację dotyczącą ,,śmiertelnych" temp których spodziewają się tego lata. Obywatele będą informowani o ich występowaniu w danych Regionach. Przekraczanie 40C ma być podobno częste
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

#11 PostWysłany: 17 Maj 2024 10:49 

HON fly4free
katka256 napisał(a):
a w Wielkanoc tego roku było zimno i codziennie padał deszcz :twisted:
Zimno czyli ile stopni ? Bo 15-20 stopni to idealna temp. na zwiedzanie (aktywne ;) ) , deszcz inna bajka.

@Monaco2011
Anomalii pogodowych jest coraz więcej. Niestety.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 17 Maj 2024 11:18 

niebieski
Zmieniłbym na Malagę, bo pogodowo najbezpieczniejsza, a dodatkowo z Malagi Raynair lata na Teneryfę w lutym za 50 euro od osoby w obie strony, więc można 3 dni w Maladze i tydzień z bardziej prawdopodobną dobrą pogodą na Teneryfie.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 17 Maj 2024 22:40 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 139 890
srebrny
Ja polecam Walencję
Byłem na przełomie lutego i marca kilka lat temu. Temperatury w granicach 15-20 stopni, w nocy trochę chłodniej - trzeba brać lokum z ogrzewaniem, szczególnie z dziećmi .

Kompaktowe miasto ze starówką , ciekawą architekturą, dobrym jedzeniem i dojściem do morza - piękne szerokie plaże. Dodatkowo uliczny tor Formuły1 w porcie i tereny rekreacyjne w "starym" korycie rzeki Turia.

Z.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 18 Maj 2024 19:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Dorzucam Malagę i okolicę - dla statystyki. Walencja i Alicante też ok, ale jednak dla mnie klasę niżej.

#15 PostWysłany: 19 Maj 2024 04:09 

niebieski
Malaga ma największe prawdopodobieństwo być najcieplejsza i można na narty skoczyć ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości