Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Gru 2019 19:32 

Loty: 50
Kilometry: 139 962
Hej wszystkim!

W przyszłym roku planujemy się wybrać w okresie wielkanocnym do Rzymu. Czy ktoś z Was miał okazję spędzić święta w ten sposób i może podzielić się wskazówkami? Najbardziej interesuje mnie w jaki sposób można otrzymać bilety wstępu na msze i celebracje papieskie na placu Świętego Piotra i w Bazylice? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Pozdrawiam
Łukasz
 Profil Relacje PM off  

Relaks na wyspie Safony za 1699 PLN 💙 wypoczynek w śródziemnomorskim stylu w hotelu przy plaży 🌊 Relaks na wyspie Safony za 1699 PLN 💙 wypoczynek w śródziemnomorskim stylu w hotelu przy plaży 🌊
Znaleźli najtańsze 5-gwiazdkowe hotele na świecie. W tych miejscach możesz pławić się w luksusach od 110 zł za noc! Znaleźli najtańsze 5-gwiazdkowe hotele na świecie. W tych miejscach możesz pławić się w luksusach od 110 zł za noc!
#2 PostWysłany: 27 Gru 2019 19:41 

złoty
Bylem. Polecam. Gdzies tu jest moja relacja.

Tapniete z telefonu
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Gru 2019 19:50 

Proszę twoja relacja i dopisane wskazówki

wielkanoc-w-rzymie,1227,87462

Też byłem tyle, że niedziela wielkanocna - środa

Co rzuca się w oczy to słaba celebracja u miejscowych np. markety w niedzielę i poniedziałek otwarte do 13

Sporo turystów, ale rekompensuje pogoda

W poniedziałek od rana spore kolejki do Bazyliki, nawet wcześnie rano brak dostępu do grobu JPII msze święte po polsku dla wybranych za kotarą
 PM off  

#4 PostWysłany: 28 Gru 2019 10:15 
Awatar użytkownika

Loty: 34
Kilometry: 93 623
niebieski
Bilet na mszę z papieżem ostatnio otrzymałem na posterunku Gwardii Szwajcarskiej przy wejściu do ich koszar. Podchodzisz do gwardzisty mówisz ile potrzebujesz i gotowe. Ta brama jest przy ulicy na prawo jak stoisz przodem do bazyliki jakieś 100 metrów za kolumnadą i murem.
Brama koszar

#5 PostWysłany: 28 Gru 2019 23:13 

Loty: 50
Kilometry: 139 962
Dzięki! Wysyłałeś wcześniej wniosek czy dostałeś od ręki? Jak oceniasz samą ceremonię? Na ile wcześniej trzeba być na miejscu?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Gru 2019 05:56 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
agizek napisał(a):
Jak oceniasz samą ceremonię?

6/10 ciekawie mówił, ale choreografia słaba.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Gru 2019 10:36 
Awatar użytkownika

Loty: 34
Kilometry: 93 623
niebieski
@agizek myy bilet dostaliśmy z marszu po zgłoszeniu tam gdzie wskazalem. Bazylike otwierają 2 h przed ceremonią

#8 PostWysłany: 29 Gru 2019 10:46 

Bazylika zapewne podczas uroczystości mszy wielkanocnej jest zamknięta

Stoi we wskazanym miejscu gwardzista czy inny umundurowany funkcjonariusz, nie jest to w każdym razie "oficjalne" źródło wejściówek

Atrakcyjność: 2-godzinna uroczysta msza w języku włoskim na świeżym powietrzu z udziałem papieża zakończona tradycyjnym pozdrowieniem Urbi Et Orbi
 PM off  

#9 PostWysłany: 26 Lut 2024 12:39 

Hej wszystkim!
W te święta Wielkanocne, a dokładnie w Poniedziałek Wielkanocny będę w Rzymie. Stąd też moje pytanie, czy ktoś z was spędzał ten dzień w Watykanie? Czy organizowane są tam jakiś modlitwy z udziałem Papieża? Może potrzebny jest jakiś bilet wstępu na plac św. Piotra? Czy jednak w poniedziałek nic się tam już nie dzieje i wszystkie odchody świąt Wielkanocnych kończą się w niedzielę? Może ktoś akurat był w Rzymie/ w Watykanie podczas świąt Wielkanocnych i chce się podzielić swoim doświadczeniem :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 26 Lut 2024 14:16 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Wszelkie potrzebne informacje są łatwo dostępne na Internecie, ale proszę bardzo dla potomnych:

Prefektura Apostolska – kalendarz audiencji i celebracji papieskich https://www.vatican.va/content/francesc ... 024/2.html

Prefektura Apostolska – rezerwacja wejściówek na audiencje i msze papieskie https://www.vatican.va/various/prefettu ... ti_en.html

Dykasteria d/d Posługi Miłosierdzia - Błogosławieństwa papieskie https://www.elemosineria.va/papal-bless ... s/?lang=pl
Zeus lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość