Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Lip 2012 17:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Pytanie: wizzair zmienił mi terminy lotu na kompletnie niepasujące, zostawiając możliwość zwrotu środków (termin ponad 2 tyg.). Płatność była za pomocą karty Citibank Wizzair użytkownika, który mi w tym pomógł (z f4f).
- czy jeśli zadzwonię i poproszę o zwrot środków, wizzair zwraca pieniądze tylko na kartę z której to zapłacono, czy mogę prosić o przelew na konto?
- jeśli możliwy jest zwrot tylko na kartę, czy jej użytkownik wraz ze zwrotem poniesie jakieś prowizje itp. które mogłby sprawić, że nie będzie chciał oddać mi potem pełnej kwoty anulowanej transakcji?
- ktoś się może orientuje, ile dni mam na podjęcie decyzji o zwrocie środków lub zgodę na lot w innym terminie? W mailu od wizzaira tego nie ma

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
#2 PostWysłany: 23 Lip 2012 17:49 

platynowy
Kosztów za zwrot płatności nie ma, więc ktoś będzie Ci mógł oddać całość. Przypuszczam że mogą zwrócić tylko na kartę z której była płatność.

Ewentualnie poproś o zwrot środków na Twoje konto Wizz, plus taki że będzie to 120% sumy, do wykorzystania na przyszłe loty.

#3 PostWysłany: 23 Lip 2012 17:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki. To były bilety za symboliczne 16 zł i obawiam się, że przelewając to na konto wizz albo długo poczekam na okazję by kupić coś za 16 zł, albo nie dam rady wykorzystać pełnej kwoty i np. zostane 8 zł "na wieczne oddanie" w wizzair.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Lip 2012 18:06 

platynowy
Na "wieczne oddanie" nie musi zostać bo bilet można opłacić po części złotówkami z konta a część kartą.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 55 gości