Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Kwi 2024 07:50 

Cześć,
chciałem się wybrać do Korei z Japonii na krótki okres, bo dwa lub 3 dni, jednakże
mam 18 lat (rocznikiem 19, urodziny w sierpniu).
Czytałem w internecie że w dorosłość wchodzi się w wieku 19 lat, więc tutaj pojawiaja sie pytanie -
Czy ktos z Was orientuje sie, czy nie ma to jakiegoś wpływu na zarówno wjazd jak i wyjazd z kraju?
Czy bede potrzebował jakis dodatkowych dokumentów (orpocz paszportu)?
Czytałem ze K-EKA nie jest wymagana, ale wole zapytać jak to wygląda z praktycznej strony.

Jakby ktoś pytał to lot NRT-ICN ICN-KIX

Z góry wielkie dzieki!

Sent from my iPhone using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

Dwa kraje, jedno morze 🌊🌴 Wakacje we Włoszech i Chorwacji za 690 PLN ☀️🇮🇹🇭🇷 Dwa kraje, jedno morze 🌊🌴 Wakacje we Włoszech i Chorwacji za 690 PLN ☀️🇮🇹🇭🇷
Palmy, wieże i tanie loty 🌴🏙️ Kuala Lumpur z 5 miast od 2511 PLN 🇲🇾✈️ Palmy, wieże i tanie loty 🌴🏙️ Kuala Lumpur z 5 miast od 2511 PLN 🇲🇾✈️
#2 PostWysłany: 08 Kwi 2024 11:13 
Awatar użytkownika

Loty: 180
Kilometry: 327 053
srebrny
Koreańczycy jako 19 liczą jako rok w którym masz 19 urodziny. Czyli od 1 stycznia możesz nabyć alko i masz wstęp do klubów, do których nie miałbyś rok temu.
Z punktu widzenia samego lotu nie powinieneś w tym wieku już mieć żadnych problemów z zakupem biletu, odprawą na lot czy odprawą graniczną.
Co miałeś na myśli pisząc "K-EKA"?
Bo jeśli K-ETA (eTA), nie jest wymagana do Korei, jeśli masz >17lat i masz polski paszport. (pozostaje konieczność wypełnienia arrival card)
W razie wątpliwości sprawdź tu:
https://apply.joinsherpa.com/
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.

Ostatnio edytowany przez jimi 08 Kwi 2024 11:18, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
XVXVXV lubi ten post.
XVXVXV uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 08 Kwi 2024 11:15 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Cały temat o K-ETA...

k-eta,1126,170272
 Profil Relacje PM off
XVXVXV lubi ten post.

#4 PostWysłany: 08 Kwi 2024 11:26 
Awatar użytkownika

platynowy
Polacy sa wylaczeni z KETA do konca 2024:
List of 22 countries/regions eligible for temporary exemption of K-ETA:
Australia, Austria, Belgium, Canada, Denmark, Finland, France, Germany, Hong Kong, Italy, Japan, Macao, Netherlands, New Zealand, Norway, Poland, Singapore, Spain, Sweden, Taiwan, UK, US (including Guam)
https://www.k-eta.go.kr/portal/board/vi ... sSn=149899
 Profil Relacje PM off
XVXVXV lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości