Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 227 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 03 Sie 2017 22:17 

Korzystalem z Autoclick, zero problemów. Wziąłem opcje z zdrowym wkładem własnym w sumie wyszło 140eur za 10 dni. Dziś przyszedł kod na 15% CAR4LESS

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
greg1291 uważa post za pomocny.

Urlop w Wietnamie za 2921 PLN. Loty z Warszawy + 9 noclegów w Vung Tau Urlop w Wietnamie za 2921 PLN. Loty z Warszawy + 9 noclegów w Vung Tau
Wczasy na La Palmie: 7-dniowe all inclusive w 4* hotelu za 3799 PLN. Loty z Katowic Wczasy na La Palmie: 7-dniowe all inclusive w 4* hotelu za 3799 PLN. Loty z Katowic
#102 PostWysłany: 28 Paź 2017 18:38 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Kod na 15% zniżki na [url]następny[/url] wynajem w Autoclick: CARLOWEEN
Ważny do jutra.

#103 PostWysłany: 07 Lis 2017 20:57 

Przymierzam się do wypożyczania auta na lotnisku w Gironie, na stronie Ryanaira jest oferta na wypożyczalnie Interrent, cena z ubezpieczeniem z Axa ok. 95 zł na 3 dni, opcja paliwowa full/full, bez limitu kilometrów. Ktoś miał z nimi styczność? Przy ewentualnej szkodzie Axa sprawnie wypłaca środki? Na co jeszcze zwrócić uwagę? Ewentulanie jest jeszcze Goldcar w podobnej cenie, także bez limitu km.
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 07 Lis 2017 22:35 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
Napisze informacyjnie. Wypozyczalem auto w lotnisku w Barcelonie od 31.10 do 5.11. Wypozyczalnia - Centauro (bezposrednio ze strony). Cena 44 euro za kompakt (klasa ford focus). Opcja full/full. Pare dni wczesniej cena byla 27 euro ale zamarudzilem nieco.. mialem jeszcze rezerwacje w Goldcar za 17 euro przez Do You Spain ale jakos opinie o tej wypożyczalni mnie do nich nie przekonuja. Odwolalem ja po wyladowaniu.

Wypozyczenie sprawne. Dostalismy Fiata 500L, nowy, przejechane 15.300km. Blokada 1050 euro oraz 73 euro za benzyne. Auto bez uszkodzen poza felgami, ktore zaznaczylismy w protokole. Oddalismy w niedziele. Obejrzane dosc pobieznie. Szkod zadnych nie mielismy. Blokada zwolniona, na 73 euro jeszcze czekam (ma byc podobno w ciagu kilki dni). Mam nadzieje, ze calosc zakonczy sie bez naciagania itp.
 Profil Relacje PM off
Oxy lubi ten post.
Oxy uważa post za pomocny.

#105 PostWysłany: 08 Lis 2017 02:25 

@KKL a czy wykupywałeś w tej wypożyczalni jakieś dodatkowe ubezpieczenie od uszkodzeń? Auto miało limit km?
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 08 Lis 2017 06:56 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
Popatrzyłem sobie na stronę, której zrzut zrobił @namteH czyli doyouspain.com i sprawdziłem koszty dla dat 14-20 grudnia i faktycznie są ceny typu 4,88 Euro za 6 dni. Nie wygląda mi to na jakąś promocję, wiem też, że cena jest zdecydowanie poniżej kosztów, więc gdzie tkwi haczyk? A może się mylę, może nie ma haczyka...

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 08 Lis 2017 11:20 

srebrny
Oxy napisał(a):
@KKL a czy wykupywałeś w tej wypożyczalni jakieś dodatkowe ubezpieczenie od uszkodzeń? Auto miało limit km?

Nie kupowałem dodatkowego ubezpieczenia, mam swoje, roczne, w icarhireinsurance. Dlatego też zrobili blokade na 1050EUR. W wypożyczalni ubezpieczenie bez udziału własnego kosztowało bodajże 21 Euro dziennie. Co do limitu kilometrów to tak, był - 300km na dobę. Mi limit nie przeszkadzał bo łącznie zrobiłem około 600km.

Dzisiaj zwrócili pieniądze za paliwo - 73 EUR.
 Profil Relacje PM off

#108 PostWysłany: 08 Lis 2017 11:21 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@eskie
Poza sezonem stawki są takie, że grzech nie skorzystać.
Szczegóły tkwią w tym kto to oferuje. Goldcar itp ponoć trzeba omijać itd...

Rzuciłem okiem na te daty (to jest 7 dni a nie 6) i na wynajem w BCN i najlepiej wychodzi, wg mnie, Autoclick, kompakt, 40€ wynajem + 45€ ubezpieczeniem wkładu własnego z doyouspain. W sumie 85€ za 7 dni to dobra cena.
Za połowę tej sumy dostaniesz w olecar jakiegoś bąka typu Hyundai i10 ale oni to się przyczepiają do każdej kropki i dlatego ich Ci nie polecę; aczkolwiek z ubezpieczaniem to i tak jeden grzyb czy Ci każą płacić czy nie, bo kasa i tak potem wróci (sprawdzałem). W Autoclick, o ile nic się nie zmieniło, dopiero od >4cm kazali płacić.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#109 PostWysłany: 08 Lis 2017 16:19 

KKL napisał(a):

Nie kupowałem dodatkowego ubezpieczenia, mam swoje, roczne, w icarhireinsurance. Dlatego też zrobili blokade na 1050EUR. W wypożyczalni ubezpieczenie bez udziału własnego kosztowało bodajże 21 Euro dziennie. Co do limitu kilometrów to tak, był - 300km na dobę. Mi limit nie przeszkadzał bo łącznie zrobiłem około 600km.

Dzisiaj zwrócili pieniądze za paliwo - 73 EUR.

Z tego co widzę, to Centauro to taki sam pośrednik jak DouSpain, ma nawet bliźniaczą stronę jak Ryanair i tego samego ubezpieczyciela: Axa
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 08 Lis 2017 16:25 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Oxy
No nie; Centauro to normalna wypożyczania, jak Goldcar itp.
Nie mam osobistego doświadczenia z nimi ale znajomy brał chyba 2 razy i zawsze kontent. Dostawał świeżutkie auta i nic się nie skarżył.
Jeszcze jeden detal: on boi się kart kredytowych i zawsze bierze na debetową i z ich ubezpieczeniem i też to sobie chwali. Jakkolwiek, nie wiem jak to cenowo wygląda ale rzuciłem okiem na ich stronę i, przy danych jw, marnie to wygląda.

#111 PostWysłany: 08 Lis 2017 18:15 

srebrny
namteH napisał(a):
@eskie

Za połowę tej sumy dostaniesz w olecar jakiegoś bąka typu Hyundai i10 ale oni to się przyczepiają do każdej kropki i dlatego ich Ci nie polecę; aczkolwiek z ubezpieczaniem to i tak jeden grzyb czy Ci każą płacić czy nie, bo kasa i tak potem wróci (sprawdzałem). W Autoclick, o ile nic się nie zmieniło, dopiero od >4cm kazali płacić.

W Centauro licza sie uszkodzenia wieksze niz okrąg o średnicy, "na oko" 4 cm, narysowany w umowie i jest zapis w treści, że tylko to, co wykracza poza jego obrys liczone jest jako uszkodzenie. Też tylko takie uszkodzenia trzeba zaznaczyć przy odbiorze auta. Patrząc na auta na placu, większość wyglądała na dość nowe. Roczne lub dwuletnie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#112 PostWysłany: 20 Lis 2017 22:05 

Jeszcze mam pytanie, czy jest konieczne jest posiadanie karty kredytowej z identycznymi danymi jak główny kierowca czy wystarczy, że pasażer udostępni kartę kredytową? Jak to wygląda w praktyce?
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 20 Lis 2017 22:11 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Oxy
Musi być kierowca.

#114 PostWysłany: 20 Gru 2017 01:26 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
25% zniżki na wynajem w Autoclick
kod: CHRISTMAS
(oni twierdzą, że 40%...)
Ważne do 7. stycznia.

#115 PostWysłany: 28 Gru 2017 16:30 

W Barcelonie uważał bym na wypożyczalnie które kuszą ceną. Okazuje się że cena faktycznie jest świetna ale paliwo nie jest w opcji full to full i kosztuje krocie. Na holidayautos możesz przefiltrować z opcją full to full i spokojnie wypożyczyć. Widziałem wiele osób w Barcelonie odbierających samochód, którzy niemiło się rozczarowali jak dowiadywali się ile trzeba dopłacić za bak paliwa.
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 28 Gru 2017 19:07 

złoty
To wcześniej nie czytali warunków najmu?
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 28 Gru 2017 19:18 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@boots
A jakie to ma znacznie? Przecież nie pisze, że psioczyli na firmę tylko że się rozczarowali. Nie przeczytałeś postu ze zrozumieniem?

#118 PostWysłany: 28 Gru 2017 19:21 

złoty
Gdyby czytali, to by się nie rozczarowali. A skoro nie czytali, to po co o ich sprawie w ogóle pisać?
Nie przeczytałeś postu ze zrozumieniem?
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 28 Gru 2017 19:27 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
A dlaczego by nie mieli mieć nadziei, że firma im nie podaruje baku paliwa? Bo w regulaminie tego nie ma? Czytałeś regulamin forum przed napisaniem tego posta?

#120 PostWysłany: 30 Gru 2017 20:18 

Witam,
a czy wiecie może jak w rzeczywistości jest obsługiwany temat dziennego limitu kilometrów?
Tj. czy ten limit jest rzeczywiście weryfikowane dla każdego dnia z osobna, czy też ważne, żeby zgadzała się średnia per dzień na koniec wypożyczenia?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 227 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość