Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 227 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 30 Gru 2017 20:23 

złoty
Całkowity przebieg bez dopłat = ilość dni x limit dzienny.
 Profil Relacje PM off  

Urlop w Wietnamie za 2921 PLN. Loty z Warszawy + 9 noclegów w Vung Tau Urlop w Wietnamie za 2921 PLN. Loty z Warszawy + 9 noclegów w Vung Tau
Wczasy na La Palmie: 7-dniowe all inclusive w 4* hotelu za 3799 PLN. Loty z Katowic Wczasy na La Palmie: 7-dniowe all inclusive w 4* hotelu za 3799 PLN. Loty z Katowic
#122 PostWysłany: 02 Sty 2018 22:16 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@kulasekp
Średnia, tzn przy odbiorze mówią ile całkowicie można zrobić za to co już zapłaciłeś.

#123 PostWysłany: 09 Sty 2018 17:06 

Dzień dobry.
Chciałabym wynająć samochód na lotnisku w Barcelonie. Przylot 10.02 wylot 15.02. Na lotnisku 10.02 będziemy planowo o 23.30. W większości wypożyczalni można wybrać tylko do 23:00. Czy to oznacza, że jeśli zalecimy później, to nie odbierzemy samochodu? Druga sprawa. W większości warunków nie jest napisane co z wkładem własnym jeśli wykupuję pełne ubezpieczenie. Wtedy nie trzeba go płacić? Czy jeśli jest info o kaucji, to zawsze ją płacimy. Jeśli tak, to czy wygląda to tak, że jest ta kwota blokowana w dniu wypożyczenia na karcie kredytowej i odblokowywana w dniu oddania samochodu nawet w razie kolizji (przy pełnym ubezpieczeniu)? Z której firmy najlepiej wypożyczyć samochód? Mam wiele wątpliwości, bo pierwszy raz będę wynajmować samochód za granicą i nie wszystkie informacje w warunkach umowy są dla mnie jasne. Podpowiedzcie proszę na co zwrócić szczególną uwagę.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off
tza74 lubi ten post.

#124 PostWysłany: 29 Sty 2018 17:08 

Witam, wybieram sie na pare dni (20-24.02) do Barcelony, chce z dziewczyną wynająć auto, ale nie mam karty kredytowej, ktoś zna wypożyczalnie gdzie przejdzie debetowa lub gotówka ? Z góry dzięki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 29 Sty 2018 17:18 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
centauro
https://www.centauro.net/
oczywiście z ich ubezpieczeniem

#126 PostWysłany: 20 Mar 2018 18:40 

Witam,
Przylatuję Ryan do Barcelony (BCN) 3 maja na tydzień. Niestety planowany przylot jest w godzinach 23.30. Która wypożyczalnia wyda mi bez problemów samochód w nocy? Ma ktoś doświadczenie? Sprawdzałem na stronach pośredników (autoeurope, doyouspain, innych) ale żaden nie informuje o nocnych problemach.... gdy zaczynam się wczytywać w "terms" to wychodzą jednak problemy: albo nieczynna do 7 rano, albo dodatkowy koszt wynajmu np 40E i to na zapytanie.

Proszę o poradę.
tz
 Profil Relacje PM off
zetor2 lubi ten post.
zetor2 uważa post za pomocny.

#127 PostWysłany: 20 Mar 2018 20:33 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@tza74
Jak zapłacisz extra to każda wyda Ci bez problemow.
A nie możesz następnego dnia podjechać na lotnisko?

#128 PostWysłany: 20 Mar 2018 23:03 

@namteH niestety nie mogę.... jadę dalej na południe i to z dzieckiem! Będę musiał zapłacić... pewnie trzeba takie zapytanie wysłać przed rezerwacją?
tz
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 20 Mar 2018 23:10 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@tza74
Od razu po przylocie będziesz jechać po nocy? Wiesz, że jak weźmiesz samochód de facto klika godzin później to zapłacisz za 1 dzień mniej?

#130 PostWysłany: 23 Mar 2018 18:33 

Podbijam.... Może ktoś skorzystał z nocnego wypożyczenia??
tz
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 04 Kwi 2018 17:58 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
40% zniżki na wynajem w Autoclick
kod: APRIL50
(oni twierdzą, że 50%)
Ważne do 11. kwietnia.

#132 PostWysłany: 23 Kwi 2018 19:40 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
+/-50% zniżki na wynajem w Autoclick
kod: KEEPLIVING

Ważne do 4. maja. Rezerwacje do końca roku.

#133 PostWysłany: 20 Maj 2018 14:09 

Czy w bcn jest opcja wynajęcia auta na godziny jak to się odbywa teraz w różnych miastach w pl? Jeśli tak to czy ktoś wie jak to najłatwiej zrobić w centrum miasta? okolice placa catalunya
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 20 Maj 2018 15:51 
Awatar użytkownika

srebrny
@martusb
Sa rozne, oczywiscie , najpopularniejszy Avancar.

Ale generalnie zdecydowanie odradzam jakiekolwiek przemieszczanie sie po miescie samochodem.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 20 Maj 2018 18:22, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 20 Maj 2018 16:56 

spoko, dzięki. Nie zamierzam jeździć po bcn. Po prostu chcę jechać za miasto, ale nie chcę auta z wypożyczalni. Orientujesz się jak to działa? Po prostu aplikacja i podchodzę do auta i je biorę czy jakaś opcja rezerwacji musi być?
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 21 Maj 2018 23:16 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@martusb
A czemu nie chcesz auta z wypożyczalni?
Avancaru nie dostaniesz, no chyba że masz hiszpańskie prawko.
Bluemove(taki biały królik) działa podobnie jak avancar ale ceny na parę godzin nie rzadko są wyższe niż wypożyczenie na cały dzień czy nawet dwa...

#137 PostWysłany: 22 Maj 2018 12:40 

Mam pytanie, do osób, które mają doświadczenie z nocnym odbiorem auta na lotnisku w Barcelonie.

Samolot teoretycznie przylatuje 0:40 ale wiem, że lubi się spóźniać.
Mam rezerwację w doyouspain na firefly, który działa do 1:00 (albo do północy w innych źródłach)

Gdzieś wyczytałem, że jak się poda numer lotu to czekają max 2h (i kasują 40 euro za odbior po godzinach). Teoretycznie niby wszystko dobrze. Jak to wygląda w praktyce.

Boję się, że przyjdę a okienko będzie zamknięte i zostaniemy sami z 4 małych dzieci (2 rodziny i 2 samochody).

Czy odbierał ktoś z Was auto po 1 w nocy?
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 22 Maj 2018 13:11 

Witam. Mam już wszelkie info dotyczące nocnego wypożyczenia auta w BCN!!
Jak to zwykle bywa musiałem sam przetestować :-).

Polecieliśmy Ryan 3 maja 2018. Niestety ze względu na warunki atmo nasz lot był opóźniony ponad godzinę!!! Więc z planowanego 23.40 faktycznie wylądowaliśmy o 00:40 !!!!
Żona z córką po bagaże a ja biegiem do wypożyczalni.... (wynajmowałem przez DoYouSpain, padło na FireFly). Okazało się, że biuro w budynku terminalu zamknięte i wywieszona odręczna kartka, że biuro na parkingu czynne do 2:00. Więc troszkę nerwy mi odpuściły.
Dotarłem na parking i byłem 2 w kolejce. Podszedłem do procedury wynajęcia (auto było zapłacone z góry, miałem własne ubezpieczenie)!!! Za biurkiem była jakaś ofuknięta pani, która generalnie już na sam widok jakiegoś klienta miała dosyć wszystkiego. Wpisała moje dane i wzięła kartę kredytową aby dokonać na niej blokady.... i tu się zaczęły problemy... Mimo, że robiłem to już kilkanaście razy (akurat tą kartą był to raz 2), autoryzacja nie chciała być poprawna.... Pani stwierdziła, że ona i tak zaraz kończy więc nie wie co ja mam zrobić!!!! Nastąpiły jeszcze 2-3 próby i powiedziała, że nic nie da się zrobić.. mogę dopłacić 320 Euro za koszty dodatkowego ubezpieczenia i wtedy wyda mi auto!!! Trochę mnie to wk.... mija już 1:40, dziecko zaczyna zasypiać na walizkach a na dworze 11 st C (w Polsce ok 19). Na szczęście mój mBank przysłał mi SMS z odrzuconą transakcją i załączył tel na infolinie. Mało wiary było we mnie, że ktoś odbierze o 2 w nocy ale zadzwoniłem i ..... dowiedziałem się, że super ofuknięta pani przeprowadziła autoryzację w sposób jakiego się nie stosuje od kilku dobrych lat i zablokowała mi kartę!!!!! Miły Pan w infolinii zdjął mi wszystkie blokady i będąc cały czas na linii polecił przeprowadzić jeszcze raz autoryzacje.... ale ofuknięta pani powiedziała, że ma dosyć i właściwie ona idzie zaraz do domu..... no k..... Po lekkiej dyskusji, wzięła się jednak za kartę, coś poklepała w kompie i nic nie mówiąc wzięła dokumenty i wyszła z biura.... wróciła za jakieś 15 minut (a ja cały czas z gościem na infolinii) i pokazała mi kluczyki do auta!!! Na moje pytanie czy autoryzacja przeszła[pozytywnie, odpowiedziała: tak, już dawno.... zanim poszła po kluczyki!!
Sumując ... takiej obsługi to chyba nigdy nie miałem.... auto dostaliśmy niezłe (miał być F. Focus był Fiat Doblo diesel) z przebiegiem 65 tys. czysty i dobrze utrzymany! Ale chyba złe wrażenia nie zostały zatarte.
I jeszcze jedno... odbiór auta po godzinie 24 to dodatkowy koszt manipulacyjny 43 Euro wpisany do umowy!!

Jeżeli ktoś będzie miał jakieś pytania, chętnie pomogę bo zwracałem dużo uwagi na wypożyczalnie "nocne" na miejscu!!!
tz
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 22 Maj 2018 23:36 

@namteH

Nie chcę, bo wydawało mi się to szybsze niż wypożyczalnia. Po prostu aplikacja, biorę auto, oddaję, ściąga mi kasę i już. Używałeś kiedyś bluemove? Właśnie dokładnej instrukcji potrzebuję;)
Chcę po śniadaniu jechać na Montserrat, zaparkować pod, obejrzeć co trzeba i na co wystarczy czasu i wracając odwieźć jedną osobę na lotnisko. Jak będzie chwila to gdzieś jeszcze po drodze skoczyć. No i oddać auto w 'dowolnym' miejscu w centrum a nie na lotnisku.
Koszt jest drugorzędny.
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 23 Maj 2018 19:51 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@martusb
Niestety ale nie używałem i nie wiem jak to w praktyce wygląda.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 227 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości