Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 206 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Sie 2015 09:10 

Loty: 27
Kilometry: 41 527
niebieski
Poszukuje wypożyczalni najlepiej na lotnisko z polityką paliwową full-full, czy mógłby mi ktoś jakąś polecić? Na forum na trafilem gdzieś na artykuł że goldcar takową posiada, ale niestety wszyscy ta wypożyczalnie odradzają. Znacie jakieś inne które z czystym sumieniem polecacie?

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 18 Maj 2016 18:15, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

W drogę po ogień i lód 🚘❄️ Fly & drive z weekendem na Islandii za 764 PLN 🌋✈️ W drogę po ogień i lód 🚘❄️ Fly & drive z weekendem na Islandii za 764 PLN 🌋✈️
Od drapaczy chmur do ryżowych tarasów 🏙️🌾 Singapur i Bali w sezonie za 2417 PLN ✈️🌴 Od drapaczy chmur do ryżowych tarasów 🏙️🌾 Singapur i Bali w sezonie za 2417 PLN ✈️🌴
#2 PostWysłany: 19 Sie 2015 00:06 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 325 480
niebieski
Zwykle wypożyczam samochód przez brokerów typu economycarrentals lub rentalcars.com, warunki wynajmu i polityke paliwową możesz sprawdzić przed dokonaniem rezerwacji. W Portugalii akurat korzystałem z oferty Sixt (też przez brokera) - bez najmniejszych problemów.
uzi89 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 19 Sie 2015 01:41 

niebieski
A miał ktoś przyjemność korzystać z wypozyczalni o nazwie driveforless? Kusi cenami, najtansze auto prawie dwukrotnie tańsze niż w innych wypozyczalniach ( 3dniowe wypożyczenie,)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Sie 2015 07:56 
Awatar użytkownika

Loty: 487
Kilometry: 723 040
niebieski
Ja wypożyczałem auto w Europcar z dnia na dzień (mieliśmy inne plany, ale pogoda się popsuła, lutowe ulewy), płaciłem nie tak drogo bo 34e za dzień za Hyundaia Getz (wynajem na 4 dni), ale to była jedyna wypożyczalnia z opcją Full-Full. Żeby było śmieszniej to w centrum Lizbony ten sam samochód który stał pod wypożyczalnią kosztował już 48e/dzień.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Sie 2015 08:06 
Awatar użytkownika

niebieski
również wypożyczałem z EuropeCar, najtaniej było. Oczywiście F-F
Możliwe masz dokupienie urządzenia obsługującego Viatol, skraca czas przejazdu przez bramki na autostradach.
Polecam, pomimo tego że jest napisane że za oddanie "poza godzinami pracy" jest płatne... nic takiego nie miało miejsca :D

Szybko, sprawnie i tanio.

#6 PostWysłany: 19 Sie 2015 08:14 
Awatar użytkownika

srebrny
GUERIN
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Sie 2015 09:01 
Moderator forum
Awatar użytkownika

uzi89 napisał(a):
A miał ktoś przyjemność korzystać z wypozyczalni o nazwie driveforless? Kusi cenami, najtansze auto prawie dwukrotnie tańsze niż w innych wypozyczalniach ( 3dniowe wypożyczenie,)

jest mały haczyk: limit 60 km dziennie.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Sie 2015 16:01 

Mam wrażenie, że wszyscy odradzają goldcara z dwóch powodów:
- nie biorą pełnego ubezpieczenia i są zaskoczeni wysoką blokadą na karcie,
- cena paliwa które liczy sobie goldcar, faktycznie jest 'troche' wysoka, a do tego doliczana jest jeszcze opłata serwisowa.

A ja dwa razy brałem auto z goldcara - dwa razy bylem zadowolony.

Teraz też zrobiłem rezerwacje na 6 dni - od 16 do 21 września, za Forda Fieste, z pełnym ubezpieczniem, w politce FULL-FULL zapłace 170 euro... czyli 29 euro za dzień - czyli mniej niż zimą w europcarze...

Ah... Goldcar ma obecnie promocje -10% - kod kuponu który trzeba wbić przy rezerwacji: Discount2015

Ostatnio edytowany przez rayy, 19 Sie 2015 16:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Sie 2015 16:15 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Sęk w tym, że Goldcar ma swoje ubezpieczenie dość drogie, a jak się go nie bierze, to obsługa dosłownie straszy klientów, że "na pewno znajdziemy nowe uszkodzenia" i pokazuje cennik - za najmniejszą pierdołę 400 EUR itd. Do tego wieczne kolejki + arogancka obsługa. Na urlopie wolę dopłacić minimalnie więcej i nie musieć się denerwować i kłócić z Goldcarem.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 19 Sie 2015 16:27 
Awatar użytkownika

niebieski
zawsze można sobie ubezpieczenie wykupić w prytwatnej firmie :P

#11 PostWysłany: 19 Sie 2015 16:40 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
niebieski
Ja brałem w Guerin z pełnym ubezpieczeniem, biuro i parking na lotnisku. Koszt za jeden dzień (maj 2015) wyszedł około 120zł z pełnym ubezpieczeniem. Paliwo Full-Full. Bez zastrzeżeń.

Rezerwowałem przez doyouspain.com
pawelyop uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 19 Sie 2015 16:42 

złoty
W zeszłym roku pożyczałem przez happycar.de , nazwa ukryta, okazało się, że CarDelMar/Interrent. 2 dni za 24Euro (de facto -10E jakiś kod czy coś takiego, choć dostałem dopiero po reklamacji). Wypożyczalnia dość daleko od lotniska, transfer bezproblemowy choć trzeba zarezerwować sobie ekstra 30min., samochód bez zastrzeżeń (klasa B-wszystkie Clio). Gdy oddawałem na moją prośbę podrzucili mnie do metra zamiast na lotnisko.

Ostatnio edytowany przez jasiub, 19 Sie 2015 16:44, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 19 Sie 2015 16:44 

dmirstek napisał(a):
Sęk w tym, że Goldcar ma swoje ubezpieczenie dość drogie, a jak się go nie bierze, to obsługa dosłownie straszy klientów, że "na pewno znajdziemy nowe uszkodzenia" i pokazuje cennik - za najmniejszą pierdołę 400 EUR itd. Do tego wieczne kolejki + arogancka obsługa. Na urlopie wolę dopłacić minimalnie więcej i nie musieć się denerwować i kłócić z Goldcarem.

Tak zgadzam sie z tym faktem - delikatnie mówiąc personel goldcara nie chce wydawać aut bez pełnego ubezpiecznia - próbują je wcisnąć gdzie, pod jakaś ukrytą opcją, używając wszelkich sposobów.

Co do ceny ubezpiecznia - to faktycznie nie jest ono tanie, ale trzeba wspomnieć że zależy od ilości dni na które wypożyczamy auto. Na przykład:
za 4 dni goldcar każe sobie zapłacić 22 euro za pełne ubezpieczenie za dzień (sic!),
za 6 dni tylko 14 euro za dzień,
za 7 dni chce znów 20 euro.... skąd takie różnice - nie wiem.. Ale wiem że jadąc na dwa tygodnie kombinował bym, tak aby po 6 dniach oddać auto i za chwile wypożyczyć je od nowa... ;)

Dodatkowo, w tym wątku warto wspomnieć o tym że ceny zmieniają sie z dnia na dzień - prawie jak na giełdzie. I tak pozostając przy rezerwacji którą zrobiłem trzy tygodnie temu zapłaciłbym za sam samochód 21 euro/dzien, dziś ledwo 15 euro... skąd takie różnice? znów nie wiem... Wiem za to że przed wyjazdem sprawdzę jeszcze tą cenę 2 razy, czy aby znów nie poszła w dół, co i innym doradzam.... :) Tą zmienność cen na pewno zauważyłem w Goldcarze i RecordGo (to akurat Hiszpiania...)...

Tyle...
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 19 Sie 2015 18:11 

A czy ktoś znalazł godną polecenia wypożyczalnię z opcją zapłaty gotówką bez okazywania karty (jak Vanrell na Majorce)?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 20 Sie 2015 08:33 

Emirka napisał(a):
A czy ktoś znalazł godną polecenia wypożyczalnię z opcją zapłaty gotówką bez okazywania karty (jak Vanrell na Majorce)?

http://greentripcar.com/en/conditions.html

Payment: cash or credit card (visa, master card, diners).

... ale nie wiem czy jest ona "godna polecenia".
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 01 Wrz 2015 15:22 

Witam,
pierwszy raz będę wypożyczał auto czy jest to na tyle proste ze na jednej z wyszukiwarek wybrałem najtańsza oferte, pobierają mi część kwoty a druga część kwoty na lotnisku.
Rozumiem ze na lotnisku będą chcieli jeszce depozyt, wysokośc zalezy od danej firmy.

Czy mogą byc gdzieś jeszce ukryte koszta? gdzie moge odnaleźć te informacje?
Bo w tej formie, wygląda to zbyt prosto...

Załączniki:
123.jpg
123.jpg [ 237.92 KiB | Obejrzany 29554 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 01 Wrz 2015 16:51 
Awatar użytkownika

platynowy
Polecam multiwyszukiwarke:
http://www.skyscanner.pl/wynajem-samochodow/
Na 2 rzeczy trzeba zwrocic uwage na poludniu Europy:
- excess fee - czyli NIE ubezpieczenie szkod do okolo 1200-1500EUR w zalaeznosci od wypozyczalni
- opja paliwoaqa full/full - przewaznie wypozyczalnie doliczaja oplate paliwowa 50-100EUR - platne przy odbiorze auta
poza tym jest OK i normalnie.
 Profil Relacje PM off
mregal uważa post za pomocny.

#18 PostWysłany: 05 Wrz 2015 13:36 

Chciałbym wypożyczyć samochód z Lizbony i oddać 2 dni później w Porto.
Czy znacie jakieś wypożyczalnie w których nie będzie problemu z taką rezerwacją?
Jaką opcje paliwa wybrać i ubezpieczenie czy to na stronie pośrednika (carentals itp) czy od wypożyczalni?
Termin 2.10 - 4.10 2 osoby samochód najtańszy z możliwych.
Nie wypożyczałem nigdy auta w Europie, czekam na podpowiedzi.
Z góry dzięki
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 23 Wrz 2015 13:55 

niebieski
Kilka wskazówek dla wynajmujacych...wynajmowalem z AVIS, gdy szukalem na porownywarkach wcześniej cena była o wiele wyższa niż 2 dni przed wypozyczeniem. Na voucherze miałem zaznaczone że blokada 1250euro ale nie mam takiego limitu na karcie a blokada przeszła, nie wiem ile dokładnie zablokowali. Za wypożyczenie systemu do przejazdu autostradami Viatool placi się grosze...coś ok.1€/dzień.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 03 Sty 2016 15:08 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 143 742
niebieski
Wypożyczyłem auto na jeden dzień w Lizbonie (z lotniska o 1 w nocy i zwrot ok 22 też na lotnisku). Koszt ok 70zł. Wypożyczalnia (pośrednik) holidaycars.com. Nigdzie niestety nie mogłem znaleźć ile mogą mi zablokować na karcie. Ktoś się orientuje jaką kwotę mogą mi zablokować?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 206 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości