Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#11 PostWysłany: 10 Mar 2013 13:14 

hallo hallo prosimy o namiar:)
 Profil Relacje PM off  

Urlop w Dubaju: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2935 PLN. Wylot z Krakowa Urlop w Dubaju: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2935 PLN. Wylot z Krakowa
Kalabria okołoweekendowo za 906 PLN. Loty z Krakowa do Lamezii Terme + 3 noclegi ze śniadaniami Kalabria okołoweekendowo za 906 PLN. Loty z Krakowa do Lamezii Terme + 3 noclegi ze śniadaniami
#12 PostWysłany: 25 Wrz 2013 17:39 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
niebieski
Podbiję, może Kamil w końcu odpisze ;)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 21 Lis 2013 14:57 

Info z listopada/grudnia 2012

Jest wiele firm obsługujących połączenia wodą na Gili.
My zabukowaliśmy za 1600000 RP airport pick up - transfer na plaże - wyspa Lembongan - którą polecam, super zwiedzanie bajecznie tanim skuterkiem - później transfer na Gili Meno i powrót.

Gili Meno nie wygląda tak wspaniale jak w przewodnikach. Australijczycy, zgadzający się na każdą cenę zepsuli lokalsów do szpiku kości.
Ceny za bungalowy różne, my spaliśmy u szefowej bez nogi, objechawszy całą wyspę, za bungalow z klimą za około 38 USD za dzień - http://www.rustgilimenobungalows.com/ Szefowa zapytała skąd jesteśmy- jeśli z Europy, to zjeżdza z ceny.

Na Meno nie ma bankomatu, więc wymieńcie albo pobierzcie kasę na Trawanganie, bo lokalsi mają tragiczny przelicznik.

Co do nurkowania, to w latach 80. lokalsi stosowali efektywną metodę łowienia za pomocą dynamitu i tamtejsze rafy mają swoją świetność za sobą. Na szczęście Gili to rezerwat i dzisiaj łowią już tradycyjnie. (niestety w innych częściach Indonezji nadal zabawiają się z dynamitem)
Dużo żółwii, wycieczka na 3 zejścia, około 25 USD, jedno zejście, po negocjacji z 55 USD (na 40 minut) zszedł szef na 12 USD.

Wyspy mają problem z wodą słodką ( transportują z Lomboku) i ściekami (sruuu do morza)

Z tego co pamiętam, prywatny transfer z Memo na Trawangan kosztował bardzo dużo (mino, że paliwo 2 PLN) i nikt nie chciał zejść z ceny.

Browarek około 9-10 PLN, obiad 1 daniowy rybny - 30 zł.

Spędziliśmy 5 uroczych dni, ale nurkowanie troszkę nas zawiodło. Jak dla mnie zdecydowanie lepsze Malezyjskie wyspy Perhantian, czy Tioman, nie mówiąc o boskim Sipadanie.

Ale uczucie, jak spaceruje się po piasku rano a w okół nie ma nikogo, albo nocleg z 12 gekonami ... bezcenne. ;-)

P.S. Muszę wrócić, bo nie spróbowałem słynnych grzybków na dużej wyspie ;-)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 24 Kwi 2014 19:07 

O rany, okazuje się, że:
1. ok 200zł kosztuje speed boat w obie strony na Gili z Bali, ile czasu zajmuje?
2. transport publiczny przez Lombok ... ? ile czasu zajmuje?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 24 Kwi 2014 19:21 

Zbanowany
jajciucha napisał(a):
2. transport publiczny przez Lombok ... ? ile czasu zajmuje?

W moim przypadku było to tak:
Najpierw 4 godziny promem z Padangbai do Lembar (kursują 24 h) za 40 000 IDR. Potem taxi do Mataram za 120 000 IDR (niestety przepłacone, powinno być nie więcej niż 70 000-100 000 IDR). Tam nocleg w Hotel Catur Varga (175 000 IDR za pokój 2-osobowy). Stamtąd taxi do portu Bangsal za 107 000 IDR. Z Bangsal łódka na Gili Air/Meno/Trawangan odpowiednio 10 000/12 000 13 000 IDR.
Łodzie na Gili pływają od rana do wczesnych godzin popołudniowych, stąd bez noclegu na Lomboku nie da się dotrzeć tam z Bali w jeden dzień. Chyba, że zarwie się poprzednią noc i ruszy na prom do Lembar o 4 rano. Oczywiście wieczorem można w porcie Bangsal wyczarterować całą łódź i popłynąć na którąś z Gili, jednak koszt tego przedsięwzięcia będzie podobny do speedboata z Bali.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 08 Paź 2014 22:09 

My płynęliśmy z Bali łodką Gili Gili, podobno jedna z tych lepszych, tzn takich, gdzie nie jest za dużo ludzi w stosunku do tego ile łodka może pomieścić:)
Płacilismy coś ok 200 czy 250zł, ale to tylko dlatego, że okazało się, że w mieście Jimbaran nie było możliwości kupienia biletów na łodkę i musiał nam hotel zalatwiać, przez co prowizja była. Gdyby dobrze wynegocjować, to dałoby radę za 100-150zł w obie strony.
Łodka płynęła ok 2 godziny i przybijała do Gili Trawangan, stamtąd czekaliśmy na łodkę na Gili Meno, jakieś grosze płacilismy, starotwała ok 16 i płynęła chwilkę.

Temat postu: Wyspy Gili (Indonezja)
#17 PostWysłany: 19 Paź 2014 05:30 

niebieski
Witam,
W Kucie w agencjach turysutycznych bez problemu można kupić bilety na speedboat Bali-Gili za 450.000IDR (120zl) - open return czyli w dwie strony bez koniecznosci deklaracji momentu powrotu przy zakupie. Cena zawiera odbior z hotelu w Kucie.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 17 Lut 2015 08:16 

Bilet na speedbota z padangbai na gili 200K , plynie ok.1,5h
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 26 Mar 2015 14:30 

Artur powiedz proszę w jaki sposób kupiłeś bilet w takiej cenie. Rozumiem że on jest w jedną stronę?
Wraz ze znajomymi ( 6 osób) wybieramy się do Indonezji w maju i około 23.05 będziemy przeprawiać się z Bali na Gili Air.

Proszę o info.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 26 Mar 2015 14:50 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 365 764
niebieski
Magda- Gliwice napisał(a):
Artur powiedz proszę w jaki sposób kupiłeś bilet w takiej cenie. Rozumiem że on jest w jedną stronę?
Wraz ze znajomymi ( 6 osób) wybieramy się do Indonezji w maju i około 23.05 będziemy przeprawiać się z Bali na Gili Air.

Proszę o info.

Hej.
W tamtym roku pływałem między wyspami i najlepszą cenę dostaniesz targując się :) jak będziesz w Ubud lub gdzieś na Bali podejdź do jednego z WIELU !! "biur podróży" gdzie sprzedają bilety na wszystkie atrakcje na wyspie oraz bilety na speedboaty. Odbiorą cię jeszcze z hotelu naprawdę za grosze. Poszukasz trochę, porównasz ceny, potargujesz i myślę że będziesz zadowolona :). Generalnie lepiej kupować bilety w obie strony. Ja korzystałem z www.bluewater-express.com(były tańsze opcje) bo zależało mi kontakcie w j.angielskim.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#21 PostWysłany: 09 Kwi 2015 07:16 
Awatar użytkownika

niebieski
hej, tez wlasnie wrocilem z tych rejonow.

Plynalem speed botem z Bali na Lombok, a wracalem z Gili T na Bali.

Z lombok na Gili T dostalem sie na lodzi z ktorej nurkowalismy.

A wiec my za 3 bilety z Bali na Lombok i Return (nie wazne ze wsiadalismy z Gili T) zaplacilismy 2 miliony Rupi. Chcieli 3,6mln ale sie mocno targowalem, oni to malo sie nie poplakali :D

Jak ktos szuka fajnego noclegu na Gili T to polecam koniecznie: http://www.booking.com/hotel/id/temple- ... sm.pl.html

bardzo fajne miejsce, tanie, mila atmosfera a wlascicielka, hiszpanka, po prostu najcieplejsza osoba jaka w zyciu spotkalem! Majac 30 lat i pracujac w Londynie rzucila wszystko i prowadzi ten hostel :)

Naprawde polecam.
 Profil Relacje PM off
olajaw lubi ten post.

#22 PostWysłany: 09 Kwi 2015 09:49 
Awatar użytkownika

niebieski
@fortuna zamawiałeś te noclegi z Polski czy ogarniałeś na miejscu? :) Dzięki za miejscówke, przyda się na pewno :D
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 09 Kwi 2015 11:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Na lombok zalatwialem z ok 2-3 tyg wyprzedzeiem I tak z "Polski" czyli z Australii gdzie mieszkam :P, a na Gili dzien przed :D fart ze miala wolny pokoj.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 09 Kwi 2015 16:36 
Awatar użytkownika

Loty: 141
Kilometry: 275 605
Ja jutro wracam z wysp Gili na Bali. Za bilet dla dwóch osób zapłaciłem 1 milion IDR. Trasa: Bali - Gili Trawangan - Kuta.

Image
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 09 Kwi 2015 18:32 
Awatar użytkownika

niebieski
fortuna napisał(a):
Na lombok zalatwialem z ok 2-3 tyg wyprzedzeiem I tak z "Polski" czyli z Australii gdzie mieszkam :P, a na Gili dzien przed :D fart ze miala wolny pokoj.

@fortuna na Lomboku też masz jakiś polecany nocleg? :) Albo ktoś coś? :)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 09 Kwi 2015 20:53 

Loty: 51
Kilometry: 106 835
Garuda88 napisał(a):
Ja jutro wracam z wysp Gili na Bali. Za bilet dla dwóch osób zapłaciłem 1 milion IDR. Trasa: Bali - Gili Trawangan - Kuta.

Oo to super cena! :)
Wg internetu Bali - Nusa Lembongan - Bali kosztuje 800k IDR. Gdzie tak się udało znaleźć i czy mocno trzeba było się targować? :D
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 09 Kwi 2015 21:10 

Amaire sprawdź tę stronę, korzystałem i nie narzekam http://www.peramatour.com/onlineform.php?idprod=84 . kuta-lembongan-kuta 290000 idr

-- 09 Kwi 2015 20:16 --

a co do gilis...w padang bai ceny idzie ostro stargować na speed boat (dla sportu wynegocjowałem 300000 w jedną stronę za 2 os), ale bierz opcję powrotną, bo na np. meno ceny są stałe u wszystkich...skubani zmowę cenową mają :-)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 10 Kwi 2015 01:02 
Awatar użytkownika

niebieski
olajaw napisał(a):
fortuna napisał(a):

@fortuna na Lomboku też masz jakiś polecany nocleg? :) Albo ktoś coś? :)

hej,

ja byłem tutaj: http://www.booking.com/hotel/id/mannake ... m=24972506

całkiem fajnie, bardzo czysto, dwa baseny, tylko, że to jest daleko od Kuty Lombok i wodospadów no i też przystani, więc to lekki minus. Hotel leży w Sengigi, okolica całkiem okej, bardzo spokojna, bardzo mało turystów.
 Profil Relacje PM off
olajaw lubi ten post.

#29 PostWysłany: 10 Kwi 2015 02:27 
Awatar użytkownika

Loty: 141
Kilometry: 275 605
Amaire napisał(a):
Oo to super cena! :)
Wg internetu Bali - Nusa Lembongan - Bali kosztuje 800k IDR. Gdzie tak się udało znaleźć i czy mocno trzeba było się targować? :D

Bilety załatwiłem w Ubud w jednym z punktów sprzedaży. Ceny są bardzo zróżnicowane. Niektórzy śpiewają po ponad milion za osobę. Inni 800. Naprawdę rozpiętość cenowa jest różna. Trochę pochodziłem po agencjach i taką cenę udało się wynegocjować. W zasadzie wystarczy powiedzieć, że w innym miejscu proponują taniej bilety to odrazu schodzą do takiej samej ceny.

Image
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 10 Kwi 2015 09:47 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
My ostatnio również załawialiśmy bilety na Gilis. Z Ubud w jedną stronę na Gili Air wyszło 230 000 IDR speedboatem za osobę po targach. Dostaliśmy zniżkę, bo było nas 3 osoby. Tak jak pisze Garuda88, wystarczy odejść i już zaczynają się zniżki. No i nie kupować biletów na głównych ulicach ale w małych przydomowych agencjach gdzieś w bocznych alejkach.

Na Gili Air polecam nocleg w Toro Toro Bungalows. Elegancja z klimą za 200 000 IDR/domek - po zniżce z 300 000. Położony nie na samej plaży, ale ok. 200 m w głąb wyspy od wschodniej strony. W cenie śniadanie.
 Profil Relacje PM off
olajaw uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość