Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Wyspy Kambodży
#1 PostWysłany: 06 Lis 2017 12:19 

Witam :)

jak wyżej, wyspy Kambodzy. W internetach info mało, może ktoś byl? Czym właściwie różni sie Koh rong od koh rong samloem? którą lepiej wybrać? Czy mozna płynąć w ciemno? jak ceny na miejscu? no i moze jakieś inne wskazówki ?:) czytałam tylko ze koh rong jest większa więc pewnie ciężko z pustymi plazami? ale znów czy na koh rong samloem będzie gdzie się stołować?

każda wskazówka mile widziana :) !
 Profil Relacje PM off  

Ferie w Dubaju za 3330 PLN. Loty z Warszawy i 7 nocy (ze śniadaniami) w hotelu Ibis Ferie w Dubaju za 3330 PLN. Loty z Warszawy i 7 nocy (ze śniadaniami) w hotelu Ibis
Wiosenny city break w Walencji za 574 PLN. Loty z Gdańska i 2 noce w 4* hotelu Wiosenny city break w Walencji za 574 PLN. Loty z Gdańska i 2 noce w 4* hotelu
 Temat postu: Re: Wyspy Kambodży
#2 PostWysłany: 06 Lis 2017 12:27 

Byłem tylko na Koh Rong Samloem. Z Sihanoukville dostaniesz sie speedboatem drozszym alb slowboatem (2h) tanszym. Sama wyspa ok. 2 razy droższa niż kambodża kontynentalna. Najtanszy nocleg to niewielki hostel za 10$, schowany troche z tyłu na centralnym odcinku Saracen Bay. Znalazłem oferte na booking. Restauracje są ale oczywiście nie tanie, sa też nieliczne małe sklepiki prowadzone przez rodziny khmerskie, ceny typowo 2 razy wyzsze niz na lądzie. Polecam jak najbardziej Saracen Bay, jest ślicznie. Z drugiej strony wyspy jest Lazy Beach, jeden osrodek dosc drogi (chyba pare stówek za bungalow). Jedyny "minus" jaki pamietam to duża wilgotność i ciagle bylem mokry jak nie od wody morskiej to z potu. Saracen bay jak sama nazwa wskazuje jest zatoką wiec nie ma raczej wiatru, wyspa jest zalesiona wiec mozliwe ze z tego powodu czuc sie mozna jak w saunie. Anyway polecam.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Lis 2017 12:39 

dzieki za info :) , kontynent chce zrobić po taniosci więc myslę ze 2-3dni " na bogato " jakoś ogarnę. Zastanawia mnie tylko czy mozna wybrać się w ciemno.. nie wiem ile zejdzie mi dni na lądzie wiec raczej nie dam rady wczesniej nic rezerwowac.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Lis 2017 12:53 

Ja z niewielkim wyprzedzeniem zarezerwowalem przez booking, turystów jednak sporo bylo, caly hostel mielismy zajety. No i tez bylem 3 noce tylko.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Lis 2017 12:29 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 275 193
niebieski
inna877 napisał(a):
dzieki za info :) , kontynent chce zrobić po taniosci więc myslę ze 2-3dni " na bogato " jakoś ogarnę. Zastanawia mnie tylko czy mozna wybrać się w ciemno.. nie wiem ile zejdzie mi dni na lądzie wiec raczej nie dam rady wczesniej nic rezerwowac.
Na Koh Ta Kiev mozesz zjesc lunch za $5 (Coral Beach). Transport na wyspe zapewniony przez hostele (sa chyba 4). Bez noclegu plywaja tam lodki z otres 2 koszt "wycieczki" 12$ osoba.Image

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Lis 2017 14:43 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 275 193
niebieski
Dzis bylismy na Koh Rong Sanloem szczerze nie ujela nas wyspa, jest ok ale w.morzu kupa smieci (podobnie jak w miescie) Z Sville prom z Island Speed Cambodia 22$ powrotny osoba. Ceny wyzsze niz w miescie ale nie dwa razy jaki inni pisaliImageImage

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości