Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Lip 2024 10:25 
Awatar użytkownika

Loty: 21
Kilometry: 57 357
niebieski
Pytanie do szanownego grona, szukam biletów do Azji i na oku mam FRA ->HAN dla grupy łącznie 9 osób, na większości OTA ilość pax ograniczona do 8, jak kupić 9 paxa żeby było na 1 rezerwacji?
Na stronie linii CA też ograniczenie tu akurat do 4 pax.
Przy okazji kupując przez OTA dla np 6 pax mam lepsza cenę około 1950 PLN niż od razu dla 8 pax około 2250 czy warto zrobić rezerwacje pierwszą dla 6 a potem dla kolejnych 3 pax za wyższą stawkę , a może się nie zmieni i wszystkie 9 w jednej cenie, kiedyś już tak na FR kupowałem synchronicznie i chyba wszystkie 9 biletów maiłem w niskiej cenie.
Z góry dziękuję za pomoc

Wycieczka nad jezioro Garda za 809 PLN. Loty z Warszawy + 3 noclegi ze śniadaniami w hotelu Wycieczka nad jezioro Garda za 809 PLN. Loty z Warszawy + 3 noclegi ze śniadaniami w hotelu
Wakacje na Krecie: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2079 PLN. Wylot z Krakowa Wakacje na Krecie: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2079 PLN. Wylot z Krakowa
#2 PostWysłany: 03 Lip 2024 11:47 
Awatar użytkownika

Loty: 210
Kilometry: 408 714
platynowy
Na gotogate i klonach masz mozliwosc zakupu dla 9 pax.
Co do drugiej kwesti - sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Przy mniejszej niż liczba pax na rezerwacji liczby dostepnych biletow w danej taryfie prawdopodobnie dla całej grupy wskoczy wyższa taryfa. Natomiast przy jednoczesnym zakupie rozbitym na 2 rezerwacje cena może się zmieni a może nie, nikt ci nie da pewności.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Dryblas uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 03 Lip 2024 13:24 
Awatar użytkownika

Loty: 290
Kilometry: 321 925
złoty
@Dryblas

Zadzwoń do linii lotniczej lub napisz e-mail, że jesteś zainteresowany zakupem biletów dla 9x pax w takich i takich datach na daną trasę i prosisz o sklejenie tego + podesłanie linku do płatności spersonalizowanego.
 Profil Relacje PM off
Dryblas uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 03 Lip 2024 13:36 
Awatar użytkownika

Loty: 21
Kilometry: 57 357
niebieski
@Martinuss już rano napisałem, na razie cisza nie napisałem tylko o tym linku do płatności, dzięki za podpowiedź

#5 PostWysłany: 03 Lip 2024 21:51 
Awatar użytkownika

Loty: 463
Kilometry: 820 713
platynowy
W niektórych ota wystarczy ręcznie podmienić liczbę paxów w linku
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości