Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Gru 2023 00:28 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
niebieski
Moja historia ku przestrodze:

Konto na Amazon mam mniej więcej od 18 lat. Przez ostatnie kilka lat wydałem u nich ponad 3000zł.

W 2023 kupiłem kartę pamięci na Amazon za około 120zł. Po kilku miesiącach przestała działać. Była na gwarancji producenta, więc do zwrotu / wymiany. Po kontakcie z obsługą Amazon dowiedziałem się, że wygenerują mi zwrot Paczkomatem. Żaden kod zwrotu nie przyszedł. Skontaktowałem się drugi raz, tym razem przyszedł kod.

Mam porządek w produktach i niektóre rodzaje opakowań zachowuję. Miałem więc do karty oryginalne opakowanie. Spakowałem, wysłałem z Paczkomatu. Trochę o sprawie zapomniałem. Minęły 2 miesiące, klikam przy zamówieniu Status Zwrotu. Link donikąd nie prowadzi, nie ma żadnego statusu. W banku pieniędzy za zwrot nie ma.

Skontaktowałem się więc z Obsługą Klienta Amazon na ich czacie. Opisałem sprawę. Pani kilka razy poprosiła o cierpliwość, po czym poinformowała o ustaleniach. Rzekomo odesłałem do Amazon nieprawidłowy produkt. Co Amazon robi w takiej sytuacji? Utylizuje produkt nie informując o tym nikogo, bez żadnych dowodów, bez powiadomienia, bez możliwości odzyskania produktu.

"Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?"
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Krecie: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2079 PLN. Wylot z Krakowa Wakacje na Krecie: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2079 PLN. Wylot z Krakowa
Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN
#2 PostWysłany: 23 Gru 2023 00:38 

HON fly4free
Nie bardzo rozumiem przed czym właściwie nas ostrzegasz... poza oczywiście opisem nieprzyjemnej sytuacji. Ale mogę ci z rękawa sypnąć dużo większą liczbą absurdów, np. twierdzenie serwisu od lodówki (Electrolux), że uszczelka, która się "rozwarstwiła" (ewidentna wada w odlewie gumy) to z powodu - uwaga - niewłaściwej obsługi drzwi od lodówki.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#3 PostWysłany: 23 Gru 2023 00:57 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
niebieski
Gdyby ta karta była kupiona na Allegro, Electro, OleOle, Mediaexpert, Komputronik lub Morele, ten zwrot gwarancyjny miałby szanse rozpatrzenia. A gdybym odesłał nieprawidłowy produkt (co się nie wydarzyło, ale to nie trzon problemu), nie zakończyłoby się to jego utylizacją i nieodwołalnym zakończeniem sprawy bez ostrzeżeń i powiadomień. Ostrzegam przed zakupami na Amazon z tego powodu.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Gru 2023 01:00 

HON fly4free
Nie neguję twojego przykrego przypadku (choć może gdybyś aktywnie sprawę śledził, coś by mogło pójść inaczej? nie wiem), natomiast ogóle podejście Amazon do konsumenta absolutnie przekracza jakością wszystkie wymienione przez ciebie firmy... więc mnie np. nie zniechęcisz ;)
 Profil Relacje PM off
Zjadacz lubi ten post.

#5 PostWysłany: 23 Gru 2023 01:50 

złoty
Cytuj:
Po kilku miesiącach przestała działać. Była na gwarancji producenta, więc do zwrotu / wymiany

Nie. Należało zgłosić reklamację.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości