Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Sty 2014 15:04 

Czy przy płatności kartą debetową Wiza w pln za bilety na ich stronie będe obciążony taką walutą ,jaką odznaczę w okienku? Dodam ze ceny w PLN są zawyżone i wychodzi ok 4,53 za euro. Mój bank za euro księguie na dziś 4,28 Przy 100 euro to 25 pln niby nic ale coś zostaje.
 PM off  

Mediolan na wiosenny weekend za 833 PLN. Loty z Krakowa + 2 noce w 4* Novotelu Mediolan na wiosenny weekend za 833 PLN. Loty z Krakowa + 2 noce w 4* Novotelu
Wyspy Zielonego Przylądka: 7 dni w 5* hotelu z all inclusive za 3978 PLN. Wylot z Warszawy Wyspy Zielonego Przylądka: 7 dni w 5* hotelu z all inclusive za 3978 PLN. Wylot z Warszawy
#2 PostWysłany: 05 Sty 2014 15:09 

Loty: 183
Kilometry: 340 201
niebieski
ja zawsze place w NOK i wychodzi najtaniej, zwykła kartą debetową mbanku czy synca.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Sty 2014 18:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Wybierając NOK, będzie podwójne przewalutowanie, najpierw na EUR potem na PLN. Nie wiem, czy to na pewno wyjdzie najtaniej ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Sty 2014 18:28 

EUR karta walutowa wychodzi najelpiej jak zaladujesz z ekantoru.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Sty 2014 21:56 

niebieski
Proszę o radę, pierwszy raz bukuję w norwegianie i nie jestem pewna, czy to, co znalazłam na temat płatności jest zgodne z prawdą:

płatność - tylko karta kredytowa? czy debetówka też przejdzie? (oni podają tylko kredytową)
opłata za transkację - 5 euro za rezerwację- czyli jak zabukuję naraz 4 osoby tam i powrót, skasuje mnie tylko na 5 euro?
Lakoniczna ta ich strona a na forum niestety nie znalazłam odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Sty 2014 21:57 

niebieski
No i jeszcze - jaką walutę zaznaczyć? Euro czy PLN?
Z góry dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Sty 2014 22:09 

bo76 napisał(a):
Proszę o radę, pierwszy raz bukuję w norwegianie i nie jestem pewna, czy to, co znalazłam na temat płatności jest zgodne z prawdą:

płatność - tylko karta kredytowa? czy debetówka też przejdzie? (oni podają tylko kredytową)
opłata za transkację - 5 euro za rezerwację- czyli jak zabukuję naraz 4 osoby tam i powrót, skasuje mnie tylko na 5 euro?
Lakoniczna ta ich strona a na forum niestety nie znalazłam odpowiedzi.

sprawdziłem swój zakup biletów Warszawa Malaga RT na stronie norwegian.pl tj. cena 270 zł x 4, 2 x 48 zł bagaż rejestrowany, 21 zł za płatność kartą kredytową citi wizz łącznie 1197 zł i dokładnie taką sumę ściągnęło z karty (wychodzi, że na całą rezerwację jest jedna opłata 5 euro tu przeliczone po kursie 4,20 zł pod koniec X.2013r.)
 PM off  

#8 PostWysłany: 26 Sty 2014 22:12 
Awatar użytkownika

Loty: 609
Kilometry: 755 246
niebieski
Ostatnio płaciłem debetówką mBanku (Visa Electron) w PLN. Opłaty za kartę nie naliczyło, rezerwacja jest potwierdzona.

#9 PostWysłany: 26 Sty 2014 22:13 

niebieski
Dzięki za info. Te 48 za bagaż jest za jedną sztukę za odcinek?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 26 Sty 2014 22:14 

bo76 napisał(a):
Dzięki za info. Te 48 za bagaż jest za jedną sztukę za odcinek?

TAK, 20 kg bagaż rejestrowany
 PM off  

#11 PostWysłany: 27 Sty 2014 21:06 

niebieski
Jeżeli wybierzesz płatność w PLN karta zostanie obciążona dokładnie taką kwotą jak podczas rezerwacji.

gorny77 wspomniał o opłacie za bagaż rejestrowany, z tego co mi się wydaje cena zależy od destynacji.
On płacił 48 zł za Malagę a np. za lot do Oslo opłata wynosi 36 zł.
Max. można mieć 2 x 20 kg bagażu rejestrowanego plus bagaż podręczny (na w/w trasie to 10 kg. ale nigdy nie sprawdzają).

Co do płatności kartą:
* Wszystkie karty kredytowe Visa, MasterCard i AmEx oraz obciążeniowy Diners Club to opłata 21 zł.
* Wszystkie karty debetowe zwolnione są z tej opłaty.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 27 Sty 2014 23:33 

niebieski
Potwierdzam, 21zł za płatność kredytówką, - ja rezerwowałam Teneryfę - 48zł/odcinek. Nie ryzykowałam debetowej Visy - bałam się, że coś mi się pokomplikuje i nie pójdzie, a rezerwowałam 2x4 osoby. Wybrałam płatność w euro, jako, ze przelicznik u nich dość wysoki mi się wydał - zobaczymy, jak mi to Citi rozliczy.
Ogólnie bardzo sprawna rezerwacja, darmowe potwierdzenie na sms, dokumenty podróży na maila po jakiejś pół godziny, sms od razu.
Nie leciałam jeszcze z nimi, zobaczymy, jak będzie;)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 27 Lut 2018 00:04 

Loty: 345
Kilometry: 652 773
niebieski
czy ktoś płacił ostatnio Dinersem na stronie Norwegiana?
mi wyskakuje błąd "Usługa jest czasowo niedostępna z powodu usterki technicznej."

dodatkowo po pojawieniu się komunikatu, że doliczą +3PLN znika pole do wpisania kodu CVV
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 27 Lut 2018 14:29 

Loty: 345
Kilometry: 652 773
niebieski
nie wiem z czym jest problem ale udało sie zarezerwować przez infolinie (dinersem i bez tych 3 pln)
tylko trochę czasu zabrało mi przekonanie ich, że to nie moja wina, że nie moge ich kupić bo inaczej naliczaja 20 usd prowizji
plus trochę kosztuje telefon do Norwegii i parenaście minut rozmowy
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 10 gości