Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Sty 2014 15:04 

Czy przy płatności kartą debetową Wiza w pln za bilety na ich stronie będe obciążony taką walutą ,jaką odznaczę w okienku? Dodam ze ceny w PLN są zawyżone i wychodzi ok 4,53 za euro. Mój bank za euro księguie na dziś 4,28 Przy 100 euro to 25 pln niby nic ale coś zostaje.
 PM off  

Tylko dla pełnoletnich: tydzień w 4* hotelu (z HB) na Teneryfie za 2980 PLN. Wylot z Warszawy Tylko dla pełnoletnich: tydzień w 4* hotelu (z HB) na Teneryfie za 2980 PLN. Wylot z Warszawy
Wakacje w Dubaju za 2585 PLN. Loty Lufthansą z Krakowa i 7 nocy (ze śniadaniami) w 4* hotelu Novetel Wakacje w Dubaju za 2585 PLN. Loty Lufthansą z Krakowa i 7 nocy (ze śniadaniami) w 4* hotelu Novetel
#2 PostWysłany: 05 Sty 2014 15:09 

Loty: 183
Kilometry: 340 201
niebieski
ja zawsze place w NOK i wychodzi najtaniej, zwykła kartą debetową mbanku czy synca.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Sty 2014 18:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Wybierając NOK, będzie podwójne przewalutowanie, najpierw na EUR potem na PLN. Nie wiem, czy to na pewno wyjdzie najtaniej ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Sty 2014 18:28 

EUR karta walutowa wychodzi najelpiej jak zaladujesz z ekantoru.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Sty 2014 21:56 

niebieski
Proszę o radę, pierwszy raz bukuję w norwegianie i nie jestem pewna, czy to, co znalazłam na temat płatności jest zgodne z prawdą:

płatność - tylko karta kredytowa? czy debetówka też przejdzie? (oni podają tylko kredytową)
opłata za transkację - 5 euro za rezerwację- czyli jak zabukuję naraz 4 osoby tam i powrót, skasuje mnie tylko na 5 euro?
Lakoniczna ta ich strona a na forum niestety nie znalazłam odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Sty 2014 21:57 

niebieski
No i jeszcze - jaką walutę zaznaczyć? Euro czy PLN?
Z góry dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Sty 2014 22:09 

bo76 napisał(a):
Proszę o radę, pierwszy raz bukuję w norwegianie i nie jestem pewna, czy to, co znalazłam na temat płatności jest zgodne z prawdą:

płatność - tylko karta kredytowa? czy debetówka też przejdzie? (oni podają tylko kredytową)
opłata za transkację - 5 euro za rezerwację- czyli jak zabukuję naraz 4 osoby tam i powrót, skasuje mnie tylko na 5 euro?
Lakoniczna ta ich strona a na forum niestety nie znalazłam odpowiedzi.

sprawdziłem swój zakup biletów Warszawa Malaga RT na stronie norwegian.pl tj. cena 270 zł x 4, 2 x 48 zł bagaż rejestrowany, 21 zł za płatność kartą kredytową citi wizz łącznie 1197 zł i dokładnie taką sumę ściągnęło z karty (wychodzi, że na całą rezerwację jest jedna opłata 5 euro tu przeliczone po kursie 4,20 zł pod koniec X.2013r.)
 PM off  

#8 PostWysłany: 26 Sty 2014 22:12 
Awatar użytkownika

Loty: 609
Kilometry: 755 246
niebieski
Ostatnio płaciłem debetówką mBanku (Visa Electron) w PLN. Opłaty za kartę nie naliczyło, rezerwacja jest potwierdzona.

#9 PostWysłany: 26 Sty 2014 22:13 

niebieski
Dzięki za info. Te 48 za bagaż jest za jedną sztukę za odcinek?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 26 Sty 2014 22:14 

bo76 napisał(a):
Dzięki za info. Te 48 za bagaż jest za jedną sztukę za odcinek?

TAK, 20 kg bagaż rejestrowany
 PM off  

#11 PostWysłany: 27 Sty 2014 21:06 

niebieski
Jeżeli wybierzesz płatność w PLN karta zostanie obciążona dokładnie taką kwotą jak podczas rezerwacji.

gorny77 wspomniał o opłacie za bagaż rejestrowany, z tego co mi się wydaje cena zależy od destynacji.
On płacił 48 zł za Malagę a np. za lot do Oslo opłata wynosi 36 zł.
Max. można mieć 2 x 20 kg bagażu rejestrowanego plus bagaż podręczny (na w/w trasie to 10 kg. ale nigdy nie sprawdzają).

Co do płatności kartą:
* Wszystkie karty kredytowe Visa, MasterCard i AmEx oraz obciążeniowy Diners Club to opłata 21 zł.
* Wszystkie karty debetowe zwolnione są z tej opłaty.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 27 Sty 2014 23:33 

niebieski
Potwierdzam, 21zł za płatność kredytówką, - ja rezerwowałam Teneryfę - 48zł/odcinek. Nie ryzykowałam debetowej Visy - bałam się, że coś mi się pokomplikuje i nie pójdzie, a rezerwowałam 2x4 osoby. Wybrałam płatność w euro, jako, ze przelicznik u nich dość wysoki mi się wydał - zobaczymy, jak mi to Citi rozliczy.
Ogólnie bardzo sprawna rezerwacja, darmowe potwierdzenie na sms, dokumenty podróży na maila po jakiejś pół godziny, sms od razu.
Nie leciałam jeszcze z nimi, zobaczymy, jak będzie;)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 27 Lut 2018 00:04 

Loty: 345
Kilometry: 652 773
niebieski
czy ktoś płacił ostatnio Dinersem na stronie Norwegiana?
mi wyskakuje błąd "Usługa jest czasowo niedostępna z powodu usterki technicznej."

dodatkowo po pojawieniu się komunikatu, że doliczą +3PLN znika pole do wpisania kodu CVV
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 27 Lut 2018 14:29 

Loty: 345
Kilometry: 652 773
niebieski
nie wiem z czym jest problem ale udało sie zarezerwować przez infolinie (dinersem i bez tych 3 pln)
tylko trochę czasu zabrało mi przekonanie ich, że to nie moja wina, że nie moge ich kupić bo inaczej naliczaja 20 usd prowizji
plus trochę kosztuje telefon do Norwegii i parenaście minut rozmowy
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości