Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 369 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 31 Maj 2012 23:40 
Awatar użytkownika

Mam pytanie odnośnie tej zniżki studenckiej. Piszecie, że prom do Szwecji RT wychodzi 20NOK ze zniżką studencką, kupione w kasie na miejscu, ale czy to musi być koniecznie legitymacja studencka? Jeśli mam 18 lat to przejdzie legitymacja z liceum czy nie?

Wyprzedaż w Air Arabia 🔥 Loty do Azji w dobrych cenach 🌴 Bilety już od 2362 PLN ✈️ Wyprzedaż w Air Arabia 🔥 Loty do Azji w dobrych cenach 🌴 Bilety już od 2362 PLN ✈️
Pełnia wiosny na najbardziej zielonej greckiej wyspie 💚 Urlop na Korfu od 1943 PLN 🇬🇷 Pełnia wiosny na najbardziej zielonej greckiej wyspie 💚 Urlop na Korfu od 1943 PLN 🇬🇷
#82 PostWysłany: 31 Maj 2012 23:41 

Zbanowany
nie jestem pewien, ale Tobie przysluguje chyba nawet zniżka wiekowa - under 19
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 31 Maj 2012 23:44 
Awatar użytkownika

Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś napisał jakie wtedy są ceny :D Bo będę brał pieniądze w gotówce, więc wolę się upewnić by nie wziąć za mało.

#84 PostWysłany: 04 Cze 2012 19:48 

Planuję jakiś obiadek na promie...
Pytanie dla osób które były, czy można coś zjeść w trakcie rejsu, jakie są ceny w restauracji?, Jakie ew. są ceny jedzenia w knajpkach w Stomstad?

Dzięki:)
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 09 Cze 2012 16:34 

Można zjeść w trakcie rejsu, ktoś wcześniej już pisał o tym. Możesz jeść swoje bez żadnego problemu, możesz też jeść zakupione na promie w restauracji.

A ja mam pytanie dotyczące płatności przez neta. Wybieram jako rodzaj karty Visa Electron, a po przejściu dalej i tak zapisuje mi się jako zwykla Visa. Potem po wpisaniu danych nie akceptuje płatności. Może to być wina złego wyboru rodzaju karty? (mam debetową mBank, nie kredytową)
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 09 Cze 2012 17:14 

Loty: 248
Kilometry: 356 069
niebieski
A nie masz w mBanku ustawionego zerowego limitu na płatności internetowe?
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 09 Cze 2012 17:52 

Nie. Ale problem raczej jest po stronie witryny, bo pomimo wyboru Visa Electron zapisuje się jako Visa. Wie ktoś może o co chodzi?
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 09 Cze 2012 20:33 
Awatar użytkownika

Płynąłem wczoraj promem z Sandefjord do Stromstad i przekażę kilka informacji :)

1. Nie dostaliśmy żadnych zniżek na prom. Ktoś napisał wcześniej, że 20NOK w dwie strony, my musieliśmy zapłacić 40NOK, czyli tyle ile zamawiając teraz przez net (3E w 1 stronę), a mamy 18-19 lat. Powiedzieli że nie ma żadnych zniżek.
2. Osobom poniżej 20 lat nie sprzedają biletów powrotnych na godzinę 21:00, jeśli są bez prawnego opiekuna. Trochę z tym kombinowaliśmy, w końcu zamówiliśmy bilety powrotne na 18, za to w Stromstad nie było problemu z przebookowaniem na 21 :) O wiek nie pytali nawet.
3. Prom, który miał wypłynąć o 14, wypłynął o 15:15, małe opóźnienie.
4. W nawiązaniu do kilku poprzednich postów: System zamawiania coś im nawala, bo wczoraj, gdy próbowaliśmy zamówić bilety, coś im się popsuło i mieliśmy przyjść za godzinę. Za drugim podejściem chyba 20min to trwało zanim dostaliśmy bilety.
5. Na promie można spokojnie jeść swoje zapasy, ale np. alkohol kolegom wzięli i oddali po przypłynięciu.
6. Color Vicking - super prom, czuć luksus :D dyskoteki nie było, ale jakaś kapela przyjemnie grała.

To chyba tyle. Dziękuję wntl i Nonkowi za udaną wycieczkę i miło spędzony czas :D

#89 PostWysłany: 09 Cze 2012 23:55 

Kolar, a jak speędziliscie czas po przypłynięciu po 23 ??? Gdzie nocka -przed porannym wylotem ?? Pytam bo płynę za tydzień ;-) Pozdro
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 10 Cze 2012 09:52 
Awatar użytkownika

Po przypłynięciu jakoś o 23:30, jakiś czas byliśmy w okolicach portu. Mimo padającego deszczu miasteczko ożyło, dużo ludzi w klubach i restauracjach. Udaliśmy się stamtąd na lotnisko, dotarliśmy tam ok 2 w nocy (cali przemoczeni...). Niestety brama była zamknięta (to od strony parkingu, nie szliśmy naokoło do głównego wejścia na lotnisko), przeczołgaliśmy się pod nią (spokojnie da się zmieścić), potem znaleźliśmy taką jakby klatkę schodową parkingu (nawet była winda, można było się przedostać na wyższe piętra parkingu), była otwarta. Wyciągnęliśmy śpiwory i na samym dole się rozłożyliśmy. Dopiero po godzinie czy dwóch zorientowaliśmy że jakaś skrzynka z wentylatorem, która leżała obok nas to był grzejnik :lol: Włączyliśmy go i wysuszyliśmy się i pospali w ciepełku :D
Jacyś ludzie tam weszli i poszli na górę, ale nie powiedzieli nic, tylko się uśmiechnęli do nas:)
O 5 poszliśmy na lotnisko, gdzie kontynuowaliśmy spanie już na stolikach. Obok były 3 kompy z darmowym netem, oprócz tego WiFi.

Maniakom fotografowania samolotów polecam po wyjściu z terminala kierować się w lewo w stronę kilkupiętrowego parkingu, przejść między nim a terminalem wąską asfaltową ścieżką idącą dość stromo w górę na inny parking na wzniesieniu, tam jest świetne miejsce do obserwowania z góry płyty lotniska i pasa startowego, piękny widok! :) (współrzędne z maps.google.pl: 59.177496,10.254664)

#91 PostWysłany: 10 Cze 2012 11:54 

Dzięki za to info! Idealnie się przyda, bo w lipcu lecimy :) i właśnie chyba zdecydujemy się na spanie na parkingu, bo przypływamy promem także o 23.30, więc lotnisko będzie zamknięte.

Ponawiam pytanie, pomóżcie prosze.
Cytuj:
A ja mam pytanie dotyczące płatności przez neta. Wybieram jako rodzaj karty Visa Electron, a po przejściu dalej i tak zapisuje mi się jako zwykla Visa. Potem po wpisaniu danych nie akceptuje płatności. Może to być wina złego wyboru rodzaju karty? (mam debetową mBank, nie kredytową)

Cytuj:
Ale problem raczej jest po stronie witryny, bo pomimo wyboru Visa Electron zapisuje się jako Visa. Wie ktoś może o co chodzi?
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 10 Cze 2012 13:40 
Awatar użytkownika

Kiedy dokładnie lecicie? My większą ekipą (9 osób) 9-10 lipca :)

#93 PostWysłany: 10 Cze 2012 13:50 

Kolar napisał(a):
Kiedy dokładnie lecicie? My większą ekipą (9 osób) 9-10 lipca :)

A wrócicie przed 18 lipca? Bo jeżeli tak, to zdaj potem dokładną relacje co jak i gdzie, dzieki :D
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 10 Cze 2012 13:58 
Awatar użytkownika

wntl napisał(a):
Wódka Rasputin na lotnisku w ktw - 20zł za 1L - moc 70%. Ogień.

był ogień, był :P

seven lecimy 9, a wracamy 10 lipca :) Pytaj o co chcesz, co wiemy to powiemy.

#95 PostWysłany: 10 Cze 2012 14:17 

a ja 7-8 lipca 4 osoby:) z KTW, ktoś jeszcze?
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 10 Cze 2012 14:19 

Kolar napisał(a):

seven lecimy 9, a wracamy 10 lipca :) Pytaj o co chcesz, co wiemy to powiemy.

Jeżeli chodzi o prom, to na razie wszystko wiem oprócz jednej kwestii, czyli tej zapłaty za bilety.
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 10 Cze 2012 14:40 

niebieski
Witam. My lecimy 8-9.07. /7 osób/ i 16-17.09/11 osób/. Czy zna ktoś rozkład jazdy tego bezpłatnego autobusu na peron w Torp? Jechaliśmy nim 01.06.2012 i fajnie skraca drogę. Pozdrawiam

#98 PostWysłany: 10 Cze 2012 14:54 
Awatar użytkownika

srebrny
orfik11 napisał(a):
Witam. My lecimy 8-9.07. /7 osób/ i 16-17.09/11 osób/. Czy zna ktoś rozkład jazdy tego bezpłatnego autobusu na peron w Torp? Jechaliśmy nim 01.06.2012 i fajnie skraca drogę. Pozdrawiam

nie ma chyba rozkładu, on jest dostosowany do lądujących samolotów, czyli jak wyjdziesz to będzie :)

#99 PostWysłany: 10 Cze 2012 16:04 

Witam.
Kto leci w środę 13.06 - powrót 14.06 razem z wycieczką do Stromstad? :)
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 10 Cze 2012 17:20 

Loty: 122
Kilometry: 175 418
niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
orfik11 napisał(a):

nie ma chyba rozkładu, on jest dostosowany do lądujących samolotów, czyli jak wyjdziesz to będzie :)

Nie do samolotów tylko do pociągów :) jeździ co pół godziny około :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 369 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość