Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
"Darmowy" rejs statkiem po Dunaju

[+] Pokaż
Temat: Budapeszt

zulu napisał(a):
Link do mapki statków kursujących w ramach komunikacji miejskiej http://www.bkk.hu/apps/docs/terkep/hajojaratok.pdf
Gratis np. w ramach 24 H biletu grupowego 5 osób 3300 HUF poniedziałek - piątek zgodnie z informacją http://www.bkk.hu/en/budapest-24-hour-g ... avel-card/
Bilet osobny na statek 750 HUF http://www.bkk.hu/en/prices/single-tick ... port-boat/ dzieci poniżej 15 roku 550 HUF http://www.bkk.hu/en/prices/single-tick ... -under-15/
Godziny kursowania znajdziemy na stronie http://www.bkk.hu/en/timetables/

Jak statek podpływa to ktoś z obsługi czasami wygląda i pyta (pokazując) w którym kierunku płyniemy o ile nikt na danym przystanku nie wysiada. Wtedy albo przybija i zabiera nas albo płynie dalej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 615 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Budapeszt
#101 PostWysłany: 15 Sie 2012 19:03 

paty_sraty napisał(a):
Oraz czy jest szansa kupić go gdzieś na lotnisku już (około 20)?

Na zewnątrz tuż przy przystanku autobusowym jest automat gdzie można kupic bilet 24h, przyjmuje monety i banknoty wiec nie ma problemu. Pamiętaj że przy kupnie biletu SAM musisz wybrac od ktorej ma być wazny, więc najpierw spójrz na rozklad a potem tak dobierz godzine aby niepotrzebnie nie tracic biletowego czasu wazności.
 Profil Relacje PM off  

Słońce, złote plaże i pełen relaks 🏖️ 🌴All inclusive na Rodos za 2609 PLN 🍹 Słońce, złote plaże i pełen relaks 🏖️ 🌴All inclusive na Rodos za 2609 PLN 🍹
Poczuj się jak Fileas Fogg 🌎 Podróż dookoła świata za 4415 PLN ✈️ Poczuj się jak Fileas Fogg 🌎 Podróż dookoła świata za 4415 PLN ✈️
#102 PostWysłany: 15 Sie 2012 20:14 
Awatar użytkownika

Artexo napisał(a):
A kiedy się wybierasz do Budapesztu?

12.09 - 14.09

#103 PostWysłany: 15 Sie 2012 20:25 

Dziękuję za wszystkie info.
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 17 Sie 2012 12:59 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
W poniedziałek po kilku miesiącach przerwy znów zawitam do Budapesztu. Dla tych, którzy się tam wybierają napiszę, że o 21 nad Dunajem w okolicach Parlamentu odbędzie się wielki pokaz sztucznych ogni :)

#105 PostWysłany: 17 Sie 2012 13:36 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Lecimy w niedzielę (17:40) z WMI na 24h do Budapesztu (no trochę mniej, powrót chyba koło 15:00 mamy) i rozważam opcję wynajmu samochodu (żeby łatwiej było się przemieszczać i można się było przekimać chwilę bez rezerwowania noclegu). Ma ktoś doświadczenia z wynajmem samochodu z tamtejszego lotniska? Która firma najtaniej/najsensowniej? Nie wynajmowałam wcześniej auta na wyjazdy za granicą, przejrzałam oferty kilku firm ale może ktoś z Was może coś polecić.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 17 Sie 2012 18:30 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 141 780
niebieski
Jak dla mnie Wasz pomysł jest bez sensu.
Ile wyjdzie Was to wypożyczenie?
Do tego benzyna + parkingi.
Miasto można ogarnąć na nogach z jednym czy dwoma przejazdami komunikacją publiczną, a noclegi w pokojach wieloosobowych nie są drogie.
Nie ma sensu kombinować.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 17 Sie 2012 19:26 
Awatar użytkownika

niebieski
ogólnie zdarza się bardzo duży ruch w Budapeszcie, jechałem ze znajomym Węgrem, to była niezła porażka ;) korki

#108 PostWysłany: 17 Sie 2012 19:45 
Awatar użytkownika

srebrny
No i właśnie o taki feedback mi chodziło, nie byłam, nie wiem, dlatego pytam. Z tego co patrzyłam cena komunikacji miejskiej + noclegu dla 2 osób równa się w przybliżeniu cenie wynajmu samochodu na 1 dzień dlatego zaczęłam myśleć o wynajmie, bo i kimnąć się w aucie można i pojeździć wygodniej niż komunikacją. Bo na dobrą sprawę to my sobie i bez noclegu poradzimy.
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 17 Sie 2012 20:07 

Loty: 29
Kilometry: 42 139
Ja wynajmowałem 2 tygodnie temu furę za 40E + benzyna. Braliśmy na 1 dzień. Powyżej 3 dni jest taniej. Fura miała winiety i gps.
Żeby śmigać po samym Budapeszcie nie potrzebna fura. Komunikacja miejska bardzo dobra. Kupować tylko bilety jednodniowe a najlepiej dla grupy :)

#110 PostWysłany: 17 Sie 2012 21:54 

Hehe Niva lecimy tym samym lotem :) Tyle, że ja z siostrą do wtorku zostaje..
pawi dzięki za info, chętnie się wybiorę ;D
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 17 Sie 2012 22:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Artexo napisał(a):
Hehe Niva lecimy tym samym lotem :) Tyle, że ja z siostrą do wtorku zostaje..
pawi dzięki za info, chętnie się wybiorę ;D

No problemoł :) Trzeba sobie pomagać!

#112 PostWysłany: 17 Sie 2012 23:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Hah! No to do zobaczenia na pokładzie! Podobno mamy mieć piękną, ponad 30'C pogodę ;)
Ja w oryginalnym pomyśle chciałam na piątek-sobota, albo sobota-niedziela, ale się bilety skończyły zanim zdążyłam przebrnąć przez Ryanową captchę :p Nie chciałam brać więcej urlopu, w 24h bez spania myślę że pozwiedzamy :p
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 17 Sie 2012 23:58 

No my mamy dwa noclegi, ale myślę, że mało będziemy spać, żeby jak najwięcej zobaczyć... :lol:
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 18 Sie 2012 19:14 

A czym jedziecie? Pociągiem z Gdańskiej?
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 18 Sie 2012 19:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Policzyłam, że autem za parking nam wyjdzie nie dużo drożej niż z gdańskiego. A przynajmniej bez opóźnień bo KM w tamtym kierunku się spóźniać lubi.
Jak chcecie się zabrać to wyjeżdżamy z Pragi Północ (okolice dworca wschodniego)
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 18 Sie 2012 20:18 

W sumie chętnie :D
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 22 Sie 2012 12:03 
Awatar użytkownika

Mam pytanie do osób które były w Parlamencie w Budapeszcie i rezerwowały bilety przez email. Czy istotne jest do kogo adresowane jest potwierdzenie na zwiedzanie (taka kolumna praktycznie pod logo Parlamentu)? Chodzi mi dokładnie o to, że mam napisane ''To:tadziu04'' (bo tak mam ustawione w koncie email) czy nie powinno tam być prawdziwe imię i nazwisko? Czy nie ma to znaczenia przy odbiorze biletów?
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 22 Sie 2012 12:52 

niebieski
tadziu04 napisał(a):
Mam pytanie do osób które były w Parlamencie w Budapeszcie i rezerwowały bilety przez email. Czy istotne jest do kogo adresowane jest potwierdzenie na zwiedzanie (taka kolumna praktycznie pod logo Parlamentu)? Chodzi mi dokładnie o to, że mam napisane ''To:tadziu04'' (bo tak mam ustawione w koncie email) czy nie powinno tam być prawdziwe imię i nazwisko? Czy nie ma to znaczenia przy odbiorze biletów?

Wydaje mi się, że nie powinno być problemu, bo tym potwierdzeniem dosyć szybko macha się przed oczami strażnika. W zasadzie najważniejsze w nim są data i godzina zwiedzania zaznaczone największą czcionką oraz ilość osób zaznaczona czcionką pogrubioną. Jednak jeśli masz jeszcze trochę czasu do wyjazdu, to na Twoim miejscu, dla spokoju ducha, jeszcze raz bym puścił prośbę o rezerwację; tylko tym razem podpisz się w tekście maila imieniem i nazwiskiem.
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 22 Sie 2012 12:59 
Awatar użytkownika

Ok, dzięki ;) Chyba rzeczywiście dla spokoju puszczę maila jeszcze raz ;)
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 22 Sie 2012 13:00 

Loty: 391
Kilometry: 612 796
niebieski
Mam pytanie:

Przylatuję do Budapesztu o 11, a nastepny lot mam o 20:00. Czy przez te 9h dam rade dojechac do miasta, troche pozwiedzac cos zjesc i wrocic na lotnisko czy nie da rady? ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 615 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości