Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 146 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 15 Lis 2023 06:52 

Powrót z Siemp Reap do BKK.
W drugą stronę wybrałem autokar firmy giant bus, 43$. Wyjazd o 7:45. Bus praktycznie pełny, 26 na 27 miejsc było zajętych. Większość to Anglicy i Niemcy. Dużo miejsca na nogi, fotele w układzie 1 korytarz 2. Dostaje się kawę w puszce + ciastko. Jest z nami Pan przewodnik, wszystko opowiada, tłumaczy, daje do wypełnienia kartkę którą dajemy Tajskiemu celnikowi na granicy. Pan twierdził że jak nie wpiszemy nr powrotnego lotu to nas nie wpusza do Tajlandii. Ja wpisałem, ale nikt tego nie weryfikował.
Dojeżdżamy do granicy, bierzemy tylko bagaż podręczny i przechodzimy granicę na nogach. Bagaże duże są przetworzone przez firmę. Cały czas towarzyszy nam przewodnik i sprawdza czy nikt się zgubił. Po przejściu granicy tajskiej czeka na nas ten sam autokar, dostajemy wodę + posiłek (ryż z warzywami i jajkiem). Na trasie są 2-3 postoje na toaletę i trwają około 10 minut. Na granicy zeszło tam z 1,5h. Z busa w BKK wysiadłem o 17:00.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wiosenny tydzień na Korfu za 692 PLN. Loty z Wrocławia + noclegi nad morzem Wiosenny tydzień na Korfu za 692 PLN. Loty z Wrocławia + noclegi nad morzem
Ferie w Dubaju za 3330 PLN. Loty z Warszawy i 7 nocy (ze śniadaniami) w hotelu Ibis Ferie w Dubaju za 3330 PLN. Loty z Warszawy i 7 nocy (ze śniadaniami) w hotelu Ibis
#142 PostWysłany: 15 Lis 2023 10:55 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
@twójbyły- jak długo przed kupowałeś bilet na tego busa?
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 16 Lis 2023 15:33 

12 listopada kupowałem na wyjazd 14 listopada, ale były już tylko 4 miejsca wolne
 Profil Relacje PM off
samaki9 uważa post za pomocny.

#144 PostWysłany: 15 Lut 2024 01:07 

Hej,

@twójbyły twoje opisy podróży zachęciły mnie do spróbowania innego środka transportu niż samolot.

Z racji na ograniczony czas planuję polecieć samolotem pierwszego dnia wieczorem, drugiego dnia zwiedzić Angkor Wat i trzeciego wrócić do Bangkoku bus do granicy + pociąg. Poranny pociąg do Bangkoku startuje z Ban Klong Luk (Poi Pet) o 6:58, czy wiesz czy jest szansa zdążyć na niego z Siem Reap? Kursują jakieś busy tak wcześnie? Jaka jest cena?

Z góry dzięki
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 15 Lut 2024 01:46 
Awatar użytkownika

platynowy
Jest wiele opcji...wystarczy skorzystac z linka kilka postow wyzej.
https://12go.asia/pl/travel/siem-reap/p ... on=forward
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#146 PostWysłany: 15 Lut 2024 02:05 

To są jedyne połączenia? Straszna drożyzna. Busy z Siem Reap do Bangkoku bezpośrednie zaczynają się od 130zł a tutaj za sam dojazd do granicy Tajlandii ponad 100zł. Można kupić taniej na miejscu?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 146 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości