Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 5777 222
DE +49 69 209 777 777
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8817 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 436, 437, 438, 439, 440, 441  Następna
Autor Wiadomość
#8761 PostWysłany: 07 Sty 2025 14:46 

HON fly4free
kameander napisał(a):
This e-mail address is no longer active.
Ach.... no tak.
Wypełnić ten formularz. U mnie zadziałało, a opisałem w nim dość zagmatwaną sytuację.
https://www.miles-and-more.com/pl/pl/ge ... %2Fmessage
Cytuj:
Kolejny raz próbuję skorzystać z kalkulatora i jeszcze chyba nigdy mi się to nie udało.
Jak się wykażesz cierpliwością i posiedzisz (trochę reload) tak z 10-15 minut przed stroną, to w końcu zobaczysz... fakt, czegoś tak sp... jak ten (pełny) kalkulator, trudno gdzie indziej znaleźć.
 Profil Relacje PM off
kameander lubi ten post.

Tylko dla pełnoletnich: tydzień w 4* hotelu (z HB) na Teneryfie za 2980 PLN. Wylot z Warszawy Tylko dla pełnoletnich: tydzień w 4* hotelu (z HB) na Teneryfie za 2980 PLN. Wylot z Warszawy
Wakacje w Dubaju za 2585 PLN. Loty Lufthansą z Krakowa i 7 nocy (ze śniadaniami) w 4* hotelu Novetel Wakacje w Dubaju za 2585 PLN. Loty Lufthansą z Krakowa i 7 nocy (ze śniadaniami) w 4* hotelu Novetel
#8762 PostWysłany: 07 Sty 2025 16:50 
Awatar użytkownika

Loty: 479
Kilometry: 674 952
złoty
ranek napisał(a):
Czy ET podobnie jak TK ma klasy śmieciowe, które dają mile jedynie w ich programach? Miałem loty CAI-ADD-SEZ w klasie U i wg symulacji w apce Miles and More dają ponad 6000 mil, to samo podpowiada wheretocredit. Tymczasem po ręcznym dodaniu lotów do Miles and More wyskoczyła odpowiedź, że klasa podróży nie uprawnia do naliczenia mil.
Mam u nich podobną rezerwację (w klasie T) z WAW i do A3 było ok 9000 mil, UA 4600 mil, a do TK i M&M jakieś 2370 mil.
 Profil Relacje PM off  

#8763 PostWysłany: 07 Sty 2025 17:45 

Loty: 335
Kilometry: 475 793
niebieski
Polecam kalkulator z TD do obliczania mil i segmentów.
 Profil Relacje PM off  

#8764 PostWysłany: 07 Sty 2025 23:06 
Awatar użytkownika

Loty: 479
Kilometry: 674 952
złoty
Próbowałem go używać ale coś mi nie szło. Wywalało mi błąd. Mam otwartą ich zakładkę żeby jeszcze raz spróbować. Chyba że dasz jakiś przykład w użyciu?
 Profil Relacje PM off  

#8765 PostWysłany: 08 Sty 2025 11:43 

Wyzerowało mi punkty i punkty kwalifikujace a mile zostały ( MM Lufthansy). Czy ktos wie o co chodzi? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#8766 PostWysłany: 08 Sty 2025 11:46 

niebieski
O, u mnie też! Czekaj, a nie zmienił się rok? Sprawdzę w zasadach. Przeczytałem zasady i cały wątek i okazuje się, że to ma miejsce co rok i nie powinno dziwić.
 Profil Relacje PM off
kerkor lubi ten post.

#8767 PostWysłany: 08 Sty 2025 11:46 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Punkty statusowe (w tym kwalifikujące) są zerowane 1.01 każdego roku.
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#8768 PostWysłany: 08 Sty 2025 11:59 

To ma miejsce co rok ale od stycznia 2024 wprowadzili punkty i punkty kwalifikujace - wiec " co rok" czyli pierwszy raz zdaje się
 Profil Relacje PM off  

#8769 PostWysłany: 09 Sty 2025 00:34 
Awatar użytkownika

Poprzednio były mile statusowe które były zerowane co roku 1.01. Zostały zastąpione punktami i też są i będą zerowane co roku 1.01. Skąd zdziwienie? Może warto czytać regulaminy gdy przystępuje się do jakiegoś programu?
elwirka lubi ten post.

#8770 PostWysłany: 12 Sty 2025 00:41 

W tym roku spodziewam się być "na granicy" Golda, więc chcę sobie zaplanować zbieranie punktów, żeby nie zostać z 1900-1950 pkt na koniec roku.

W związku z tym mam kilka pytań, które chciałbym potwierdzić:
- czy jeśli wykorzystam voucher z FTL na podwyższenie klasy lotu to punkty, które mi wpadną będą liczone po klasie po której kupiłem bilety czy klasie vouchera?
- btw evoucher podnosi klasę Economy do Premium Economy czy Business?
- czy jeśli mój numer karty Miles&More wpisze mój partner do swojego zakupu to takie punkty zostaną przyznane mi czy w ogóle nie zostaną przyznane nikomu?
 Profil Relacje PM off  

#8771 PostWysłany: 12 Sty 2025 00:56 

Obowiązuje w tego typu programach od lat zasada, że jeżeli masz wątpliwości jaka reguła ma zastosowanie, to zawsze zastosowanie ma rozwiązanie mniej korzystne dla zbieracza punktów/mil itp. Tego możesz być pewien
 Profil Relacje PM off
kerkor lubi ten post.

#8772 PostWysłany: 12 Sty 2025 01:01 

HON fly4free
dreeko napisał(a):
W tym roku spodziewam się być "na granicy" Golda, więc chcę sobie zaplanować zbieranie punktów, żeby nie zostać z 1900-1950 pkt na koniec roku.

W związku z tym mam kilka pytań, które chciałbym potwierdzić:
- czy jeśli wykorzystam voucher z FTL na podwyższenie klasy lotu to punkty, które mi wpadną będą liczone po klasie po której kupiłem bilety czy klasie vouchera? Za oryginalną
- btw evoucher podnosi klasę Economy do Premium Economy czy Business? Może i tak i tak w zależności od trasy liczby użytych eV itp.
- czy jeśli mój numer karty Miles&More wpisze mój partner do swojego zakupu to takie punkty zostaną przyznane mi czy w ogóle nie zostaną przyznane nikomu? Mile i punkty można zbierać tylko za własne i zrealizowane loty
 Profil Relacje PM off  

#8773 PostWysłany: 12 Sty 2025 08:45 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@marek2011
Mile można zbierać za nie swoje loty, ale musi to być osoba o tym samym imieniu i nazwisku :)
 Profil Relacje PM off
benedetti uważa post za pomocny.

#8774 PostWysłany: 12 Sty 2025 09:47 
Awatar użytkownika

Loty: 25
Kilometry: 66 517
niebieski
Dryblas napisał(a):
Jak ma się sprawa z naliczeniem mil na lot SQ lepiej podać nr karty M&M czy Krisflyer, któraś z opcji jest bardziej opłacalna? Na Krisie nie mam na razie nic i pewnie szybko nie powtórzę lotów z nimi bo ne planowane, A na M&M pewnie coś dolatam

Za radą z forum sprawdziłem na wheretocredit.com i wyszło mi że otrzymam w M&M 25% max 250 mil (bilet od OTA, nie bezpośrednio z linii w grupie M&M), dobrze liczę?

#8775 PostWysłany: 12 Sty 2025 09:54 
Awatar użytkownika

platynowy
W celu ustalenia liczby mil, które dostaniesz za swój lot w zależności od programu, musisz wejść na https://www.wheretocredit.com/calculator i podać tam szczegóły podróży. Wcześniej wszedłeś pewnie tylko na ogólną stronę wheretocredit.com, a tam są tylko informacje bardzo ogólne. Czy to będzie 250 mil w M&M, czy inna liczba, to tego Ci nie powiemy, bo nie znamy szczegółów Twojego lotu.
 Profil Relacje PM off
Dryblas uważa post za pomocny.

#8776 PostWysłany: 12 Sty 2025 09:57 
Awatar użytkownika

złoty
...i nie ma znaczenia czy bilety kupione przez OTA czy bezpośrednio w linii lotniczej.
 Profil Relacje PM off

#8777 PostWysłany: 12 Sty 2025 10:01 

niebieski
Ma znaczenie w przypadku grupy LH. Jesli bilet kupiony przez OTA to zazwyczaj liczy mile wg. klasy rezerwacyjnej a nie wg. wartości ceny biletu
 Profil Relacje PM off

#8778 PostWysłany: 12 Sty 2025 10:32 
Awatar użytkownika

niebieski
@tropikey Już ogarnąłem, dzięki za podpowiedź
Wychodzi na to że najwięcej zyskam lecąc SQ https://www.wheretocredit.com/calculato ... K-POZ-SQ-K , a na M&M tylko 50%

#8779 PostWysłany: 12 Sty 2025 10:55 
Awatar użytkownika

platynowy
To jeszcze podpowiem, że lecisz - jak się domyślam - przez MUC lub FRA, więc dodaj te odcinki. Powinno być POZ - FRA (czy inne lotnisko przesiadkowe) - SIN - BKK i z powrotem odwrotnie. Coś tam w wyniku też się zmieni :)
 Profil Relacje PM off

#8780 PostWysłany: 12 Sty 2025 10:59 
Awatar użytkownika

niebieski
tropikey napisał(a):
To jeszcze podpowiem, że lecisz - jak się domyślam - przez MUC lub FRA, więc dodaj te odcinki. Powinno być POZ - FRA (czy inne lotnisko przesiadkowe) - SIN - BKK i z powrotem odwrotnie. Coś tam w wyniku też się zmieni :)

faktycznie różnica spora , jeszcze raz dzięki

POZ-FRA-SIN_BKK
tropikey lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8817 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 436, 437, 438, 439, 440, 441  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość