Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40  Następna
Autor Wiadomość
#721 PostWysłany: 02 Lis 2012 21:27 

Słuchajcie,
Dziś chciałam kupić bilet w Ryanairze płacąc kartą Mastercard Prepaid i okazało się, że od opłaty będzie naliczona standardowa prowizja - 6 euro za przelot w jedną stronę. Czy ta karta nie miała właśnie pozwalać na zakup biletu bez tej dodatkowej opłaty?

Pozdr!
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
#722 PostWysłany: 02 Lis 2012 21:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Pewnie kupujesz bilet z Włoch, Irlandii, Niemiec albo Hiszpanii.

#723 PostWysłany: 02 Lis 2012 21:31 

No właśnie z Włoch. I w związku z tym opcja nie działa?
 Profil Relacje PM off  

#724 PostWysłany: 05 Lis 2012 02:03 

Jak tę kartę doładować przez internet? Wchodzę na prepaid.bzwbk.pl, karta zarejestrowana, klikam doładuj kartę i... w polu "Nazwa Twojego Banku" nie mogę nic wybrać. Żadnego banku. Muszę gdzieś dodać swój bank? Próbowałem coś szukać, ale bezskutecznie. Dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#725 PostWysłany: 05 Lis 2012 02:47 

niebieski
majonez7 napisał(a):
Jak tę kartę doładować przez internet? Wchodzę na prepaid.bzwbk.pl, karta zarejestrowana, klikam doładuj kartę i... w polu "Nazwa Twojego Banku" nie mogę nic wybrać. Żadnego banku. Muszę gdzieś dodać swój bank? Próbowałem coś szukać, ale bezskutecznie. Dzięki za pomoc.

Zrób po prostu przelew na nr konta powiązanego z kartą. Robiąc przelew z BZWBK pieniądze sa od razu pod warunkiem że jest to pn-pt chyba od 8 do 17 tej

#726 PostWysłany: 05 Lis 2012 11:00 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
majonez7 napisał(a):

Albo skorzystaj z tego linku
https://secure.przelewy24.pl/karty/?k=2 lub bluecash.pl tu doładujesz sobie kartę natychmiastowo

#727 PostWysłany: 07 Lis 2012 15:57 

Loty: 237
Kilometry: 385 010
niebieski
Mam pytanie odnośnie karty prepaid BZWBK.
Załadowałem karte poprzez serwis https://secure.przelewy24.pl/karty/?k=2 na sume 4700zł
Chciałem kupić 12 biletów. Niestety karta po ponad 24 godzinach nie została jeszcze załadowana a biletów już nie ma. Pomijając fakt, że ciągle nie wiem gdzie te pieniądze sie podziały, mam nadzieję, ze wkrótce na tej karcie się pojawią:-) No i pojawia się pytanie. jakie są możliwości odzyskania tych pieniędzy jeśli nie planuje korzystać z karty w najbliższym czasie? Czy ktoś może zna jakiś magiczny na to sposób?;-)

#728 PostWysłany: 07 Lis 2012 16:05 

niebieski
malediwy napisał(a):
Załadowałem karte poprzez serwis https://secure.przelewy24.pl/karty/?k=2 na sume 4700zł
Chciałem kupić 12 biletów. Niestety karta po ponad 24 godzinach nie została jeszcze załadowana a biletów już nie ma. Pomijając fakt, że ciągle nie wiem gdzie te pieniądze sie podziały, mam nadzieję, ze wkrótce na tej karcie się pojawią:-) No i pojawia się pytanie. jakie są możliwości odzyskania tych pieniędzy jeśli nie planuje korzystać z karty w najbliższym czasie? Czy ktoś może zna jakiś magiczny na to sposób?;-)

Spróbuj może skorzystać z formularza sprawdzenia statusu transakcji:

https://secure.przelewy24.pl/przedplata/

Tu jest tez kontakt

http://www.przelewy24.pl/cms,13,kontakt.htm

Ostatnio edytowany przez AFC, 07 Lis 2012 16:09, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#729 PostWysłany: 07 Lis 2012 16:06 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 83 301
Zdaje się, że karta ma limit płatności do 4 tyś zł :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#730 PostWysłany: 07 Lis 2012 16:27 

Gdzieś zapodziałem karte.

Czy jest możliwośc dowiedzieć się jaki ma numer oraz cvc ?

Inaczej ciężko odzyskać z niej kase, chyba że macie jakieś inne sposoby..

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#731 PostWysłany: 07 Lis 2012 16:58 

Jeżeli masz "card-ridera" czy jakoś tak się nazywa świstek papieru do którego była doczepiona karta i który pewnie jak wszyscy od razu wyrzuciłeś :) to składasz wniosek w oddziale WBK o wycofanie środków.

W przeciwnym wypadku to musisz odzyskać jakoś numer karty i spróbować trafić w numer CVC robiąc testowe transakcje, albo iść do oddziału WBK napisać prośbę (nie ma druków) do dyrektora oddziału o zgodę na zwrot środków ze zgubionej/skradzionej karty wraz z informacją, że zgubiłeś lub skradziono "card-ridera", dołącz do wniosku kilka ostatnich dowodów przelewów na dowód, że karta jednak była Twoja i robiłeś przelewy ze swojego konta.
Tu musisz być bardzo upierdliwy bo będą próbowali Cię zniechęcić :lol: Później piszesz wniosek jak na początku, blokujesz kartę.
Ja dostałem kasę po 14 dniach z potrąconą prowizją.
 Profil Relacje PM off  

#732 PostWysłany: 07 Lis 2012 18:54 

rafal1976 napisał(a):
Jeżeli masz "card-ridera" czy jakoś tak się nazywa świstek papieru do którego była doczepiona karta i który pewnie jak wszyscy od razu wyrzuciłeś :) to składasz wniosek w oddziale WBK o wycofanie środków.

W przeciwnym wypadku to musisz odzyskać jakoś numer karty i spróbować trafić w numer CVC robiąc testowe transakcje, albo iść do oddziału WBK napisać prośbę (nie ma druków) do dyrektora oddziału o zgodę na zwrot środków ze zgubionej/skradzionej karty wraz z informacją, że zgubiłeś lub skradziono "card-ridera", dołącz do wniosku kilka ostatnich dowodów przelewów na dowód, że karta jednak była Twoja i robiłeś przelewy ze swojego konta.
Tu musisz być bardzo upierdliwy bo będą próbowali Cię zniechęcić :lol: Później piszesz wniosek jak na początku, blokujesz kartę.
Ja dostałem kasę po 14 dniach z potrąconą prowizją.

Naszczęście mam card-ridera, szkoda że nie ma innego sposobu odnaleźienia numeru.

Porada dla każdego - zapisz numer karty i cvc
 Profil Relacje PM off  

#733 PostWysłany: 07 Lis 2012 22:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam lepszą poradę dla każdego - nie zgub karty...

#734 PostWysłany: 10 Lis 2012 13:39 
Awatar użytkownika

malediwy napisał(a):

I co z tym przelewem, ja wlasne dzisiaj skorzystalem z przelwy24 zeby doladowac prepaid, i narazie nic,, mam nadzieje ze do poniedzialku dojda i bilety jeszcze zostana ;)
 Profil Relacje PM off  

#735 PostWysłany: 10 Lis 2012 14:23 

niebieski
Jest jakis sposób żeby tą kartę doładować w weekend nie mając konta w BZ WBK?
Podobno bluecash nie działa w weekendy.
Może przelew ekspresowy z mBanku - czy dojdzie faktycznie natychmiast (tak, wiem, że 3% prowizja) ?
 Profil Relacje PM off  

#736 PostWysłany: 10 Lis 2012 19:09 
Awatar użytkownika

niebieski
dyneck napisał(a):
Może przelew ekspresowy z mBanku - czy dojdzie faktycznie natychmiast (tak, wiem, że 3% prowizja) ?

przecież przelew natychmiastowy z mbanku idzie właśnie przez bluecash, tak jak z każdego innego banku. Nie chodzi o to, że bluecash nie działa w weekendy, tylko bzwbk nie księguje przelewów wewnętrznych, tymbardziej zewnętrznych. Po prostu &*)& bank, szkoda, że nikt inny nie ma prepaidów w znośnej formie...
 Profil Relacje PM off  

#737 PostWysłany: 10 Lis 2012 19:31 

niebieski
dyneck napisał(a):

Looknij sobie w ten wątek
http://www.fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=181&t=19278&start=10
Ja tydzień temu w sobotę ładowałem w ten spsób prepaida poprzez płacę z ING i przelew był po kilkunastu sekundach na karcie prepaid

#738 PostWysłany: 10 Lis 2012 20:41 
Awatar użytkownika

AFC napisał(a):
dyneck napisał(a):

Looknij sobie w ten wątek
http://www.fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=181&t=19278&start=10
Ja tydzień temu w sobotę ładowałem w ten spsób prepaida poprzez płacę z ING i przelew był po kilkunastu sekundach na karcie prepaid

ja probowalem wlasnie dzisiaj, tez z place z ing, i chyba tak bede czekal do poniedzialku,,
 Profil Relacje PM off  

#739 PostWysłany: 10 Lis 2012 20:48 
Awatar użytkownika

niebieski
p14c3k napisał(a):
ja probowalem wlasnie dzisiaj, tez z place z ing, i chyba tak bede czekal do poniedzialku

O której godzinie próbowałeś? W soboty wewnątrz BZ WBK przelewy są natychmiastowo chyba tylko do 16 czy 17.

#740 PostWysłany: 10 Lis 2012 22:22 

Chciałabym wyrobić sobie taką kartę.
Czy jedyna opłata jaką ponoszę to 15/20 PLN za wydanie karty?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: f0ku5, Woy oraz 43 gości