Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 183 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 16 Maj 2013 15:39 

Polecam hotel Serena, nocleg 35-42 euro/os (śniadanie wliczone).

Słońce, złote plaże i pełen relaks 🏖️ 🌴All inclusive na Rodos za 2609 PLN 🍹 Słońce, złote plaże i pełen relaks 🏖️ 🌴All inclusive na Rodos za 2609 PLN 🍹
Poczuj się jak Fileas Fogg 🌎 Podróż dookoła świata za 4415 PLN ✈️ Poczuj się jak Fileas Fogg 🌎 Podróż dookoła świata za 4415 PLN ✈️
#102 PostWysłany: 07 Cze 2013 21:27 

wolo napisał(a):
Siema
Szukam noclegu/pokoju dla 5 osób w terminie 05-07 III :)
Oczywiście z jak najlepszym dojazdem do centrum :)
Jaka jest w ogóle jakaś główna ulica w Mediolanie?
Podczas szukania na booking.com Moim punktem odniesienia jako centrum
był park Sempione :) i w najbliższej odległości od Niego znalazłem
Affittacamere Hostel 3 w dzielnicy Dergano
za 2 noce dla 5 osób wychodzi 700zł, więc najdrożej nie ma.
Ktoś tam już może nocował? Infrastruktura stamtąd dobra?
Jakieś opinie?
Jeżeli ktoś ma lepsze propozycje to z chęcią przyjmę każdą :)
5

Nocowałam w Mediolanie, w Hotelu Calypso (http://www.booking.com/hotel/it/calypso-milano.pl.html). Miejscówka naprawdę niedroga (śniadanie wliczone w cenę), skromnie urządzona, świetna jako baza wypadowa (kilkaset metrów od dworca kolejowego i Corso Buenos Aires - głównej arterii miasta; do najbliższych stacji metra (P. Loreto i Lima) podobna odległość, kilkanaście metrów do przystanku tramwajowego, zaś do ścisłego historycznego centrum ok. 3 km, czyli 20 min. piechotą. Na ulicy mnóstwo sklepów z produktami z całego świata (w tym świetna piekarnia, w której duży kawał pizzy można kupić za 3 euro), Carrefour Express ulicę dalej, liczne targowiska (w określonych dniach tygodnia). Jeśli jedziesz zwiedzać/ bawić się i do hotelu wpadasz tylko po to, aby się umyć i przespać, to polecam.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 20 Cze 2013 12:06 

Jeśli ktoś szuka czegoś w lepszym standardzie w niezłej cenie i dobrej lokalizacji, to polecam ibis Milano Centro (na ulicy Via Finocchiaro Aprile 2), ze Stazione di Milano Centrale spokojnie można dojść na piechotę, względnie przejechać metrem jeden przystanek. Cena za noc za dwójkę 45 euro + 6 euro opłaty klimatycznej (po 3 euro od osoby), czyli na osobę wychodzi 25,50 eur (tzn. pewnie ceny się zmieniają, tyle płaciłem przy rezerwacji w maju na nieco ponad miesiąc przed przyjazdem).
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 05 Lip 2013 11:59 

Witam,
Poszukuje noclegu dla dwóch osób - para w terminie 08.08-10.08 do 300 zl
zakład drugi raz temat ponieważ na poprzednim zamiast pomagać zaczęli się sprzeczać miedzy sobą.
Pomożecie znaleźć dobry nocleg?
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 05 Lip 2013 12:39 

niebieski
poszukaj w sieci accor mają teraz promocję , a jak nie to sekretne oferty na booking.com
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 05 Lip 2013 12:48 

drogo najtańszy jaki znalazłem za 400 a szukam maksymalnie do 300
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 06 Lip 2013 00:09 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 18 007
Zbanowany
Tutaj masz link do hotelu http://hipaway.com/en/#!Milan/Aug08/Aug10/2/1/0/nWlHMSg2VFXw7wDqzZughWVa6KiUvN4GZHEOAbjZErg

Możesz podzielić rezerwację na dwie osobne doby hotelowe i skorzystać dwa razy z akcji -16euro

Tutaj masz wszystko opisane
http://fly4free.pl/forum/hipaway-com-kod-znizkowy,81,31033

#108 PostWysłany: 06 Lip 2013 12:10 

topaz102 napisał(a):

a jak zobaczyć lokalizacje tego hotelu w sensie adres ?
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 06 Lip 2013 18:14 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Z pomocą wyszukiwarki obrazów google.

tu masz instrukcję: http://hotel4free.pl/kody-znizkowe-o-wa ... -zbiorczy/
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 24 Sie 2013 13:37 

Szukam taniego hotelu, hostelu do 100zł(25euro) około za osobe/dzien w dniach 25-29. Pokój dwuosobowy :) Ktoś coś wie? :)

Edit: Znalazlem oferte New moon hotel (http://pl.hostelbookers.com/property/pr ... t/4/ppl/2/) za 722zł za 4 noce dla dwóch osób. Czy ktoś tam nocował? Jak komunikacja do centrum? :)
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 05 Wrz 2013 21:58 
Awatar użytkownika

Hej :)
będziemy w Bergamo 19/22.10. Dla naszej rodzinki (2+1 ośmiolatka), póki co znalazłam dwa miejsca na nocleg :
Room Eco już kilka dni temu, a dzisiaj Hotel Donizetti, z Room Eco zrezygnuje, bo Hotel Donizetti na pierwszy rzut oka wygląda o niebo lepiej :) tylko nie wiem jak z dojazdami, ale z tego co czytałam jest spoko dojazd autobusem.
Nie wiem, czy uda mi się znaleść coś tańszego :idea: czasu coraz mnie ..

1) My Room Eco, pokój trzyosobowy z łazienką : 225Euro /booking.com
2) Hotel Donizetti , pokój trzyosobowy z łazienką i śniadaniem 207Euro /hotels.com

#112 PostWysłany: 05 Wrz 2013 22:15 

niebieski
Ja wybieram się do hotelu Dionizetti od 24 do 28 września. Nie byłem jeszcze w tym hotelu. Rezerwowałem z hotels - recenzje były tam nie najgorsze można sobie poczytać. Ponoć autobusem nr 5 do centrum. Z maila do hotelu dowiedziałem można zamówić transfer hotelowy z lotniska do hotelu za 20 euro . Chyba w tej cenie to nie powinno być problemów i z taxi.

#113 PostWysłany: 05 Wrz 2013 22:25 
Awatar użytkownika

super, daffi22 będziesz przed nami, będę z niecierpliwością czekać na wieści od CIebie, nie tylko o hotelu, ale i całej wyprawie !!!

#114 PostWysłany: 05 Wrz 2013 22:40 

niebieski
OK dam znać co i jak wrócę. Bergamo ,Mediolan, Como lub Lecco ewentualnie Garda taki mam plan.

#115 PostWysłany: 05 Wrz 2013 23:17 

Ok, ja tam byłem przed Wami wszystkimi. Jest słabo, na pewno nie ma trzech gwiazdek - byc moze zasluguje na dwie. Pokoje czyste i na tym plusy sie koncza. Daleko od centrum Bergamo, rano jest co prawda opcja na sniadanie ale jak wstaniecie za wczesnie to sniadania nie ma i wtedy zostaje piekarnia obok, gdzie wszystko co odgrzewane jest takim w sumie junkfoodem. Z tego hotelu mozna dojsc do autobusu, ktory jedzie do Mediolanu ale droga jest dluga i czesc trasy idzie sie po szosie. Po drodze mozna pytac o wskazowki ale nikt nic nie wie, oczywiscie angielski u Wlochow prawie nie istnieje. Na Waszym miejscu bym to powaznie rozwazyl, bo zaoszczedzisz pare EUR ale stracisz sporo czasu, zestresujesz sie i po co to wszystko? Jest wiele hosteli/hoteli w centrum. Sam bede w Bergamo w listopadzie i ceny ok, blisko wszedzie itd. Ja wiem, ze tanio jest fajnie bo ma sie poczucie, ze jest sie zaradnym. Jesli macie na przyklad takie pomysly, ze to ze hotel jest daleko to nie problem bo sie zwiedzi przy okazji Bergamo to od razu Wam powiem, ze akurat na drodze centrum - hotel nie ma co zwiedzac. Dzieki Bogu jest autobus z Centrum, ktorego szukalem chyba 40 min pytajac ludzi (a jak juz pisalem angielski jest problemem).

Zeby nie bylo. To nie jest hotel, w ktorym biegaja karaluchy większe od koni. Jest czysto, lazienka ok (jak bylem to mieli mydla o zapachu sandałowym - super), łóżka ok. Wszystko jest w srodku ok. Problem jest z dotarciem i wydostaniem sie stamtad.
 PM off  

#116 PostWysłany: 06 Wrz 2013 07:33 
Awatar użytkownika

Don_Bartoss no to mnie załamałeś :( a tak się cieszyłam, że taki fajny hotel .. a co myślisz o tym drugim wrazie co ?

http://www.booking.com/hotel/it/my-room ... c29;dcid=1
cena podobna,

daffi22 planu jeszcze nie mam, jeszcze przede mną Londyn na kilka dni z córką, tam tez muszę obcykać trasę ..

#117 PostWysłany: 06 Wrz 2013 08:37 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
ania-p napisał(a):
Don_Bartoss no to mnie załamałeś :( a tak się cieszyłam, że taki fajny hotel .. a co myślisz o tym drugim wrazie co ?

http://www.booking.com/hotel/it/my-room ... c29;dcid=1
cena podobna,

daffi22 planu jeszcze nie mam, jeszcze przede mną Londyn na kilka dni z córką, tam tez muszę obcykać trasę ..

Jeżeli mogę Ci coś poradzić to odrobinę droższy hotel ale bliżej centrum. Zaoszczędzicie na transporcie ( nie nalezy do najtańszych )

http://www.booking.com/hotel/it/al-vial ... c452410X13

Tu masz link do hotelu który jest kilkaset metrów od dworca Bergamo. Samo centrum miasta

225€ ze śniadaniami
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 06 Wrz 2013 08:37 

ania-p - no ten ma lepszą lokalizację, recenzje też ma ok. Chyba można brać ale ja w nim nie nocowałem. Na kolejny wyjazd wybrałem to:
http://www.booking.com/hotel/it/b-berga ... d30;dcid=1
pierwszy raz tu będę nocował.
 PM off  

#119 PostWysłany: 25 Wrz 2013 11:55 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 22 587
Czy ktoś był w hotelu bristol? Jakieś opinie? Cena atrakcyjna.
http://pl.hostelbookers.com/property/pr ... t/2/ppl/2/

Z góry dziękuję :)

"Podróżuje­my więcej niż kiedy­kol­wiek, ale choćbyśmy poświęci­li de­gus­tacji całe życie, skosztu­jemy za­led­wie ok­ruchów de­lic­ji roz­sy­panych po Bożym stole. "
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 11 Paź 2013 20:13 
Awatar użytkownika

Właśnie wróciłem z Mediolanu gdzie spałem w hotelu Vienna, który znajduję się przy stacji pkp Lambrate oraz stacji metra o tej samej nazwie. Z hotelu jest wszędzie blisko czy to do centrum czy pod największe atrakcję Mediolanu gdyż hotel położony jest jakieś 100 metrów od stacji metra.
Okolica spokojna, kilka pizzerii, bar. Za 2 noce w pokoju dwu osobowym zapłaciłem 111 euro bez śniadań, śniadanie chyba 4 euro/os. W hotelu nie ma darmowego wifi, kosztuje 4 euro doba ale chyba recepcja zapomniała nam wyłączyć bo działało przez cały pobyt. Pokoje małe ale czyste, codziennie sprzątane. W pokoju telewizor, łazienka (wanna z prysznicem), biurko, szafa, lodówka, balkon. Personel bardzo miły, sympatyczny ale słabo mówiący po angielsku, ale znają kilka słówek po polsku :D
Poniżej zdjęcia pokoju i widok z balkonu

Pozdrawiam

Załączniki:
3.JPG
3.JPG [ 129.65 KiB | Obejrzany 2083 razy ]
2.JPG
2.JPG [ 70.26 KiB | Obejrzany 2083 razy ]
1.JPG
1.JPG [ 82.53 KiB | Obejrzany 2083 razy ]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 183 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości