Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Sty 2014 00:13 

Planuje lot do Ameryki Południowej. Dwa bilety do prawie 5000 zł. Dysponuje tylko kartą kredytową wypukłą Mastercard wydana przez PEKAO SA z limitem ograniczonym do 1400 zł. Jest jakas mozliwość opłacenia biletów kupionych w Internecie , np przelewajac wczesniej na rachunek karty kwote opłaty za bilet czyli te 5000?, paypal?, jakis sposób pozwalajacy na ominiecie pośrednictwa biura podrozy zajmujacego sie sprzedaża biletów?
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
#2 PostWysłany: 14 Sty 2014 00:14 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
debetówka?

możesz też tak jak piszesz zasilić kartę na plus
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Sty 2014 00:17 

skoro ma limit zadłużenia 1400 zł to nie podniosą mu możliwości płacenia nią przez internet za zakupy powyżej tej kwoty,
jedyne rozwiązanie to które podano wyżej czyli np. zakup karty prepaid
 PM off  

#4 PostWysłany: 14 Sty 2014 00:20 
Awatar użytkownika

srebrny
Robiłem tak kilka razy w bzwbk i nie było problemu. Jak doda 4000 na rachunek karty to będzie do wykorzystania 5400.

Ewentualnie dla pewności zadzwoń na infolinię podrozny i dopytaj.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Sty 2014 00:25 

W umowie karty kredytowej jest jasno spisane jakie się ma limity np. płatności przez internet, dlatego w tym przypadku wskazane jest skorzystanie z karty prepaid np. BZ WBK praktycznie dostępnej od ręki w oddziale banku
 PM off  

#6 PostWysłany: 14 Sty 2014 00:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
W umowie karty kredytowej jest jasno spisane jakie się ma limity np. płatności przez internet, dlatego w tym przypadku wskazane jest skorzystanie z karty prepaid np. BZ WBK praktycznie dostępnej od ręki w oddziale banku

An nie jest tak, że prepaidy BZWBK mają limit dzienny transakcji 4000? DO niedawna to miały tylko 500 zł.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Sty 2014 00:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie znam jednoznaczej odp ale podam jak bylo 2x u mnie. Moze cos pomoze:
1. W BZWBK doplacilem kwote do rachunku KK i udalo mi sie zrobic jedna transakcje ponad limit karty. Wczesniej w banku potwierdzili mi mozliwosc takiej transakcji.
2. Nataomiast w Pekao SA z informacji z banku (troche dawno to bylo) transakcje na KK mozna przeprowadzac do wysokosci limitu (nawet jesli zrobie nadplate).

Edycja: jesli strona na ktorej chcesz bookowac bilety obsluguje paypal to wplac po prostu kwote na konto pp i kup bilety w ten sposob. Kwestia tego na ile ufasz takiej transakcji ale PP jest raczej bezpieczna metoda platnosci.

Ostatnio edytowany przez mordek, 14 Sty 2014 00:45, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Sty 2014 00:39 

z opisu wynika, że wirtualna karta prepaid ING nie ma limitu transakcji oczywiście do zgrormadzonych środków na rachunku karty
http://www.ingbank.pl/indywidualni/kart ... a-ing-visa
 PM off  

#9 PostWysłany: 14 Sty 2014 00:41 

platynowy
Praktycznie karta kredytowa umożliwia nadpłacenie i zakup przewyższający przyznany limit kredytowy.

Oczywiście trzeba się upewnić że dzienny limit transakcji bezgotówkowych/internetowych jest odpowiednio wysoki.

#10 PostWysłany: 14 Sty 2014 00:44 

podaj z 100% pewności, który bank wystawca karty kredytowej pozwoli na płatność internetową w wysokości 5000 zł, która przewyższa 3-krotnie limit zadłużenia i tym samym limit płatności internetowych bez wcześniejszego ustalenia podwyższenia i zgody na to ze strony banku
 PM off  

#11 PostWysłany: 14 Sty 2014 00:53 

platynowy
Anonymous napisał(a):
podaj z 100% pewności, który bank wystawca karty kredytowej pozwoli na płatność internetową w wysokości 5000 zł, która przewyższa 3-krotnie limit zadłużenia i tym samym limit płatności internetowych bez wcześniejszego ustalenia podwyższenia i zgody na to ze strony banku

Citi, mBank, Polbank - te na 100% bo testowałem. Żaden kontakt z bankiem nie jest konieczny, wystarczy upewnić się że dzienne limity są ok i po nadpłaceniu można dokonać zakupu.

#12 PostWysłany: 14 Sty 2014 01:03 

A ja zaproponuję otwarcie konta (lub użycie obecnego) i wyrobienie do niego debetówki.
Możesz dowolnie ustalić sobie limity, wpłacić ile potrzebujesz. W przypadku kradzieży karty problem jest mniejszy, nie zejdzie więcej niż tyle ile jest na koncie - pomijając kwestię rozliczania transakcji zbliżeniowych offline.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 14 Sty 2014 01:03 

aż sprawdziłem limity swoich kart:
- BPH limit kredytu 15000 zł, wypłat gotówki 11200 zł, dzienny limit wypłat 6000 zł
- citi wizz wartości podobne
jak dla mnie nie ma szans na wykonanie płatności kartą kredytową przez autora tematu mimo nadpłaty bez zwiększenia drastycznego w sumie na stałe limitów transakcji
 PM off  

#14 PostWysłany: 14 Sty 2014 01:08 

platynowy
Anonymous napisał(a):
jak dla mnie nie ma szans na wykonanie płatności kartą kredytową przez autora tematu mimo nadpłaty bez zwiększenia drastycznego w sumie na stałe limitów transakcji

Ale przecież o tym napisałem, że trzeba zmienić limity dzienne jeśli są za niskie. W niektórych bankach można online, czasami trzeba telefonicznie.

#15 PostWysłany: 14 Sty 2014 01:12 

Zbanowany
Przecież w wielu bankach poprzez bankowość on-line można zmienić limity na transakcje (w BZWBK się akurat nie uda). Jak nadpłacisz kartę kredytową to zrobisz taką transakcję pod warunkiem, że masz limit na transakcję bezgotówkową nie niższy niż te 5000 zł (np. możesz mieć ustalone do wysokości salda)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 14 Sty 2014 01:16 

zacytuję "Dysponuje tylko kartą kredytową wypukłą Mastercard wydana przez PEKAO SA z limitem ograniczonym do 1400 zł", a teraz sobie odpowiedź czy bank tak chop-siup z powodu, że klient chce sobie kupić bilety lotnicze po wcześniejszym wyliczeniu jego zdolności kredytowej na tak niskim pułapie zgodzi się na podwyższenie limitu o ponad 350% - tyle z mojej strony, autor niech spróbuje z w/w podana wirtualną kartą ing
 PM off  

#17 PostWysłany: 14 Sty 2014 01:18 
Awatar użytkownika

srebrny
gorny - przecież nikt nie mówi o podwyższeniu limitu kredytowego, a tylko limit na płatności. Jak będzie limit płatności dzienny 5000 a na karcie kredytu do wzięcia 1000 to płatność za 5000 nie przejdzie i tak. Dwie różne rzeczy.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 14 Sty 2014 01:22 

dla mnie limit płatności karty kredytowej wynika wprost z przyznanego limitu zadłużenia i nie może być wyższy od niego, tak przynajmniej mam w umowach swoich kart (zobaczymy co autor tematu załatwi w banku PKO)
 PM off  

#19 PostWysłany: 14 Sty 2014 01:26 

niebieski
nie wiem jak u przedmówców, u mnie możliwa jest transakcja KK Citi z limitem 3000 (trzy tys.) na kwotę 40000 (czterdzieści tys.) złotych. po nadpłacie trzeba zadzwonić do banku i poinformować o zbliżającej się wysokiej transakcji - standardowo przy 18000 bank odrzuca transakcję z powodów bezpieczeństwa. limit można zdjąć na maksymalnie dwa tygodnie, później telefon do banku trzeba ponowić.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 14 Sty 2014 01:29 

platynowy
Anonymous napisał(a):
dla mnie limit płatności karty kredytowej wynika wprost z przyznanego limitu zadłużenia i nie może być wyższy od niego, tak przynajmniej mam w umowach swoich kart (zobaczymy co autor tematu załatwi w banku PKO)

W takim razie źle rozumiesz ten punkt umowy.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: f0ku5 oraz 42 gości