Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 291 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 20 Lip 2014 08:37 

Jeszcze jedna opcja, czy kojarzy ktoś jakaś kawiarnie na jakimś dachu budynku z możliwością podziwiania barcelony?
 Profil Relacje PM off  

😎 Riwiera Adriatycka 🌊 Wycieczka do Cervii za 862 PLN 😎 Riwiera Adriatycka 🌊 Wycieczka do Cervii za 862 PLN
Bilety w cenie obiadu 😅 Zbiór lotów w jedną stronę od 55 PLN ✈️ Bilety w cenie obiadu 😅 Zbiór lotów w jedną stronę od 55 PLN ✈️
#102 PostWysłany: 20 Lip 2014 09:03 

tiger2323 napisał(a):
Mielismy apartament z kuchni w Barcelona 2 minut od Las rambas, ale polecam Paella na ulica Las rambas bardzo dobre ;) tylko za 10€ za osoby

Jakiś link konkretny?

Ja na pewno sprawdzę te miejscówki na dniach.

http://www.barcelo.com/BarceloHotels/es ... a-360.aspx

http://www.condesdebarcelona.com/es/terraza-alaire/ - kawa 5 euro, dość drogo ale za taki widok można odżałować.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 20 Lip 2014 09:10 

lichu napisał(a):
tiger2323 napisał(a):
Mielismy apartament z kuchni w Barcelona 2 minut od Las rambas, ale polecam Paella na ulica Las rambas bardzo dobre ;) tylko za 10€ za osoby

Jakiś link konkretny?

Ja na pewno sprawdzę te miejscówki na dniach.

http://www.barcelo.com/BarceloHotels/es ... a-360.aspx

http://www.condesdebarcelona.com/es/terraza-alaire/ - kawa 5 euro, dość drogo ale za taki widok można odżałować.

Linku nie mam, ale to jest na ulica. Wystarczy tam pójść i na pewno znajdziesz, taka reklama za Paella z krewetkami za 10 € i jakieś 3 inne przekąski (napoje był drogie więc kupiliśmy colę w carrefour express zaraz obok za 1€)

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 20 Lip 2014 09:19, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 20 Lip 2014 10:36 
Awatar użytkownika

Loty: 487
Kilometry: 756 115
platynowy
raf_b napisał(a):
Proszę mi podpowiedzieć na przykładzie tego menu i dania dnia za 11 e:

http://lafondadelport.com/imagenes/menu.pdf

Bo mamy listę po lewej w tej ramce... i teraz na to dnie dnia mogę wygrać coś z A P E R I T I V O, coś z P R I M E R O, coś z S E G U N D O i coś z P O S T R E? Czy jak to mam traktować?

Jak ja byłem to było tak:

- aperitivo: chleb posmarowany pastą z pomidorów (zawsze jest jedna pozycja więc tu nic nie wybierasz)
- primero : przynosili nam po kolei chyba wszystkie pozycje, były krewetki w całości na sałacie, małe smażone rybki, mielona panierowana ryba, kalmary panierowane w krążkach, mule w garnku, ziemniaki opiekane z sosem 1000 wysp
- segundo: tutaj wybierasz jedną pozycję - my wzięliśmy paellę z krewetkami
- na deser dostaliśmy ciasto (bez wyboru), kelner jeszcze pytał czy podac kawę lub herbatę

Do tego wszystkiego dzbanek sangrii z owocami.

Uwaga - po 16-tej zestaw nadal obowiązuje, ale był droższy - my byliśmy już po i płaciliśmy 15 EUR, przed 16-tą 10 EUR.

Menu del dia jest przy kasie, kelner nie podaje do stolika tylko musimy go o nie poprosic.
Cena za menu del dia jest śmieszna jeśli weźmiemy pod uwagę lokalizację i standard knajpy.

Ilośc jedzenia jest tak olbrzymia, że już po samych przystawkach pękaliśmy, w zasadzie danie główne to trochę podłubaliśmy.

-- 20 Lip 2014 10:43 --

michelin napisał(a):
Z tą 1/2 porcji to by była doskonała sprawa. Moja dziewczyna raczej normalnej porcji nie zje, a te ceny dla nas są dość duże.

Nie wiem jak miałaby byc zrealizowana ta opcja 1/2 porcji, bo wszystko co kelner przynosi do stolika jest wspólne (nie ma porcjowania).

IMO proszenie o 1/2 porcji to już dziadostwo - jest tak tanio, że zamawiasz x ilośc osób i płacisz.

-- 20 Lip 2014 10:49 --

lizack napisał(a):
potwierdzam, po 16 nie ma szans na danie dnia.

Ja byłem po 16-tej i było, ale kosztowało 15 EUR (do 16-tej 10 EUR).

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 29 Lip 2014 13:19 

Loty: 9
Kilometry: 14 549
Właśnie wróciłem z Barcelony. Z restauracji tu polecanych odwiedziłem tylko La fonda del Port Olympic. Polecam. Naprawde. Byłem z dziewczyną w piątek o 15 i zapłaciliśmy 22Euro. Czyli wszystko sie zgadza. Tak nam posmakowała paella że sobie nawet kupiliśmy później w sklepie gotową do podgrzania :)

Hmm jak dojadę do domu to postaram się wrzucić ceny tego co kupowaliśmy w sklepach. Generalnie jak już było wspomniane ceny na poziomie polskich.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 05 Sie 2014 07:41 

Potwierdzam promocje z facebooka dla fresco działają wyśmienicie - za 2 osoby zapłaciłem 10 euro. Po 18tej koszt około 12 euro.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 23 Sie 2014 21:57 

Loty: 145
Kilometry: 309 536
niebieski
La Fonda Del Port Olimpic gorąco polecam . Jedzenie bardzo dobre ...... tylko , że trzeba mieć mega żoładek żeby taka ilość pochłonąć :)
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 23 Sie 2014 23:48 
Awatar użytkownika

TAPAS, Barceloneta. Moje ulubione miejsce, kiedy mieszkałam w Katalonii. Zawsze gwarne, ceny mniej więcej jak u konkurencji, bystra obsługa, no i jedzenie. Broni się samo:)
Jai-Ca
Carrer de Ginebra 13

#109 PostWysłany: 06 Wrz 2014 16:01 

srebrny
W restauracjach można płacić kartą?
Czy tak jak w Germanii, praktycznie nigdzie nie da się kartą zapłacić?
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 06 Wrz 2014 16:38 
Moderator forum

mateusz323 napisał(a):
czy w restauracjach można płacić kartą ?

W wiekszosci mozna

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 17 Wrz 2014 13:39 

niebieski
lichu napisał(a):
Potwierdzam promocje z facebooka dla fresco działają wyśmienicie - za 2 osoby zapłaciłem 10 euro. Po 18tej koszt około 12 euro.

A to promo to przypadkiem nie działa tylko na śniadania?
Na stronie www takie jest info, ale na fejsie z kolei jest napisane, że o każdej porze dnia to działa, więc rozumiem, że na obiadek można się wbić i zrabatować wydatki?
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 25 Wrz 2014 11:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Cytuj:
Macie ochotę na kanapkę ze świeżo grillowanym mięsem (wołowina, kurczak, hamburger) wypełnioną po brzegi warzywami? W restauracji „Bó de B” jest to możliwe w cenie 3,50 za sztukę! Wybieracie rodzaj mięsa, sosy oraz dodatki. W ofercie również kanapki wegetariańskie, dostępne są także z tuńczykiem, omletem z jajek i ziemniaków (tortilla de patatas) oraz serem feta. Polecamy zamówić na wynos i zjeść na pobliskiej ławce – w restauracji bywa gorąco.

Skorzystałem z porady z jednej ze stron o Barcelonie i mogę zdecydowanie polecić, za 3,5-4 eur można sie porządnie najeść, mięsko świeże i smaczne!
Adres: skrzyżowanie Carrer Fusteria i Carrer de la Mercè, zjeść warto iśc na ławkę do portu, 500 m.

#113 PostWysłany: 25 Wrz 2014 13:57 

Jak działają te Frescco i Lactuca? Wchodzisz, płacisz 9e i jesz dopóki nie pękniesz czy jednorazowo nakładasz sobie ile chcesz na talerz, płacisz i nie ma już opcji dokładki, degustacji innych dań?
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 25 Wrz 2014 14:20 

niebieski
Ta pierwsza opcja:-) tylko nie próbuj paelli, bo one nawet koło prawdziwej nie leżały

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

#115 PostWysłany: 25 Wrz 2014 19:26 

Loty: 10
Kilometry: 28 060
niebieski
wchodzisz placisz 9 lu 11e( nad molo ) ...dosyajesz 1piwo i jesz no -limit :)

olej makarony idz po rybki, mieiwo, desery ...to dobre na rano. wieczorem zjadlem 2h obiad i potem ledwo dotarlem do hosteluuu
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 11 Paź 2014 14:35 

Odcinam się od dobrych opinii o Fresco.
Weszliśmy o 19 do tego przy Rambli, poza grupką rodaków byliśmy jedynymi klientami. Za 11.85e faktycznie mogliśmy jeść tyle ile chcemy, z tym że żarcie nie zachęcało do konsumpcji. W pierwszej sali dwie zupy (dobre) oraz wielki rząd zimnych dań od oliwek, przez sałatki po makaron z pesto. Wszystko dość jałowe. W drugiej, tej bardziej oczekiwanej, parę suchych kawałków kurczaka, jakieś pulpeciki, makaron z samym sosem pomidorowym (mocno chłodny) i uzupełniane na bieżąco kwadraciki pizzy. Ogólnie koryto jak w hotelu all inclusive bez żadnej gwiazdki:). Jak ktoś chce się nażreć jak świnia to może zajrzeć, ale ja wolałbym za podobną cenę iść do którejś z polecanych knajp na menu dnia i tak też drugiego dnia zrobiłem.

Btw, Pita House, kebab przy Rambli bardzo spoko stosunek jakości do ceny.
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 11 Paź 2014 14:48 

niebieski
Dokładnie, moje wrażenia takie same z Fresco. Nie ma co się podniecać, jedzenie poniżej przeciętnej. Wolę zjeść mniej, ale coś co mi będzie smakowało. A tam sterty jedzenia, jałowego i chłodnego. Syf jak cholera pod względem czystości.
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 12 Paź 2014 10:49 

niebieski
Image byłem wczoraj. Bardzo dobra wołowina i kurczak. Ubogie desery, ale ogólnie warto. Na Gracii. Jakby zdjęcie się rozjeżdżało, proszę moda o korektę. Piszę z telefonu, więc małe możliwości.
Japonka76 lubi ten post.

#119 PostWysłany: 12 Paź 2014 16:40 

niebieski
Pod koniec września byłem zarówno we Fresco (Ronda Universitat), jak i w WOKu przy Łuku Triumfalnym i jak dla mnie WOK był lepszym miejscem
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 21 Paź 2014 21:40 

Skoro temat brzmi "jedzenie", a nie knajpy, to zapytam, jak kształtują się ceny w barcelońskich sklepach. Dla trzech osób 10 euro dziennie wystarczy na zakupy produktów? Swojego czasu w drogiej ponoć Holandii wystarczało mi z powodzeniem 5 euro, a ja należę do tych, co jedzą baaardzo dużo :twisted:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 291 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość