Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 213  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 24 Lut 2015 15:54 

przecież post wcześniej CI napisałem że TAK o ile właściciel vouchera czyli TY jest na rezerwacji (poczytaj wcześniej w tym temacie o czyszczeniu ciasteczek itp. jak chcesz rezerwować online)
 PM off  

Czerwcowy tydzień na Costa Brava (z wyżywieniem) za 2669 PLN. Wyloty z 4 miast Czerwcowy tydzień na Costa Brava (z wyżywieniem) za 2669 PLN. Wyloty z 4 miast
NEOBUS: pula biletów na przejazdy autokarami na majówkę od 1 PLN NEOBUS: pula biletów na przejazdy autokarami na majówkę od 1 PLN
#362 PostWysłany: 24 Lut 2015 15:57 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
bralem na dlugi weekend Grecje
rezerwacja 2 osoby tj. wlasciciel vouchera + kumpel
kwota rezerwacji ogolem 716 PLN
po wprowadzeniu nr vouchera /by nie namieszac ten za 6,5 k obrotu/ potwierdzenie od strzalu na emailu
 Profil Relacje PM off  

#363 PostWysłany: 24 Lut 2015 16:01 

czyli wychodzi, że bilety nie miały w cenie opłaty manipulacyjnej i innych opłat, bo one się nie odliczają - gratuluję, byle tylko jej nie zlikwidowali (choć niektórzy czarodzieje radzą sobie i bez niej latając tanio, choć nie zawsze na tych kierunkach co my ;) )
 PM off  

#364 PostWysłany: 24 Lut 2015 16:10 
Awatar użytkownika

HON fly4free
zadna magia ;)
to jak z powiedzeniem szewc bez butow chodzi
czesto Ci ktorzy "robią" rezerwacje sami niewiele lataja
trzeba bylo mi ostatnio nieco na luz wrzucic i samemu troche polatac
 Profil Relacje PM off  

#365 PostWysłany: 25 Lut 2015 22:27 

Dlaczego cały czas piszecie, że vouchery może wykorzystać tylko właściciel? Przy sprawdzaniu cen na poszczególne loty wpisuję obojętnie jakie dane i kod wchodzi bez problemu. Czy problem występuję w momencie płatności?
 Profil Relacje PM off  

#366 PostWysłany: 25 Lut 2015 22:32 

Byłoby super, gdyby to zmienili, mi kilka razy gdy nie było danych właściciela vouchera wyskakiwał błąd i z tylko z tego wynikało to co napisałem (obecnie przy voucherach za II półrocze 2014r. nie próbowałem, bo miałem jasno sprecyzowane plany na jakie loty je wykorzystam i podczas prób siebie i żonę czyli właścicieli voucherów wpisywałem).
 PM off  

#367 PostWysłany: 25 Lut 2015 22:48 

niebieski
schwung napisał(a):
Widzę, że w kółko wałkujemy te same kwestie co na samym początku wątku. Nic się nie zmieniło w ostatnim czasie w voucherach oprócz tego, że przy wyszukiwaniu biletów nie da się bez przechodzenia dalej sprawdzić kwoty rabatu. Voucher może mieć różną wartość w zależności od ceny konkretnego lotu. Opłaty lotniskowe, które podaje Ryanair zmieniają się wraz z ceną biletu i dlatego wartości zniżek są różne. Z mojego doświadczenia (mam kartę od 5 lat) biletów nie trzeba rezerwować poprzez ich ekstremalnie drogą infolinię, można je kupować nawet na okresy wyłączone, w dodatku na inne nazwisko niż były wystawione.

nie probowalem na okresy wylaczone, nie probowalem na inne nazwiska
zwyczajnie mialem cykora, ze sie bede pozniej z sluchawka i infolinia musial przytulac
w moim przypadku zero testow, kupowalem to co potrzebowalem wkleilem zatwierdzilem
potwierdzenie otrzymalem
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 25 Lut 2015 22:55 

Loty: 37
Kilometry: 85 454
Otrzymałem voucher za ostatnie półrocze 6500 pkt. Próbowałem go dziś zrealizować - lot w okresie 17.08-02.09.2015, rezerwacja dla 3 osob. Przy robieniu rezerwacji wpisałem kod vouchera, cena biletów obniżyła sie o około 730 pln. Doszedłem do płatności, chcialem zapłacić karta bph, ale system odrzucał płatności. Zmieniłem kartę i zapłaciłem karta wizzair. Płatność przeszła, dostałem potwierdzenie rezerwacji, ale niestety pobrana została kwota pełna tj. nieuwzględniająca zniżki z vouchera. Zadzwoniłem na infolinie, ze kantują, ze akceptowałem do płatności kwotę ze zniżka a pobrali pełna kwotę. Pani wytłumaczyła mi (zobaczymy ile za to zapłacę :)), ze:
1) nie mogę robić rezerwacji przez stronę tylko musze do nich zadzwonić i robić rezerwacje, przez infolinie,
2) nie można robić rezerwacji w okresie lipiec-sierpień.
Zaproponowała, ze może zwrócić pieniądze i anulować rezerwacje i tak zrobiła.
Czy miał ktoś podobna sytuacje, czy rezerwacje przez infolinie to jakaś nowość ?
Jak obejść ich zabezpieczenia i wykorzystać voucher na wakacje ?
Dziękuje z góry za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 25 Lut 2015 22:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Przy sprawdzaniu cen na poszczególne loty wpisuję obojętnie jakie dane i kod wchodzi bez problemu.

A u mnie nie - wyskakiwało, że nie zgadza się nazwisko rezerwującego z właścicielem vouchera

Cytuj:
Czy miał ktoś podobna sytuacje, czy rezerwacje przez infolinie to jakaś nowość ?

Zawsze wg regulaminu można było tylko zamawiać przez infolinię. To że działa przez neta to "niestandardowe" działanie.
Spróbuj zamówić na innym komputerze z innym ip, wyczyść ciasteczka etc

Cytuj:

Polecieć we wrześniu - nie ma innej rady
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 25 Lut 2015 23:00 

taki komunikat wyskakiwał mi tylko przy bilecie powitalnym. Najdziwniejsze jest to, że pojawiał się nawet wówczas gdy wpisywałam swoje dane (właściciela)
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 25 Lut 2015 23:06 

Marcelcz1 napisał(a):
Otrzymałem voucher za ostatnie półrocze 6500 pkt. Próbowałem go dziś zrealizować - lot w okresie 17.08-02.09.2015, rezerwacja dla 3 osob. Przy robieniu rezerwacji wpisałem kod vouchera, cena biletów obniżyła sie o około 730 pln. Doszedłem do płatności, chcialem zapłacić karta bph, ale system odrzucał płatności. Zmieniłem kartę i zapłaciłem karta wizzair. Płatność przeszła, dostałem potwierdzenie rezerwacji, ale niestety pobrana została kwota pełna tj. nieuwzględniająca zniżki z vouchera. Zadzwoniłem na infolinie, ze kantują, ze akceptowałem do płatności kwotę ze zniżka a pobrali pełna kwotę. Pani wytłumaczyła mi (zobaczymy ile za to zapłacę :)), ze:
1) nie mogę robić rezerwacji przez stronę tylko musze do nich zadzwonić i robić rezerwacje, przez infolinie,
2) nie można robić rezerwacji w okresie lipiec-sierpień.
Zaproponowała, ze może zwrócić pieniądze i anulować rezerwacje i tak zrobiła.
Dziękuje z góry za pomoc.

tu masz wskazówki, z tego samego tematu, taki sam problem na str 4 również tu:
one3 napisał(a):
yoshi napisał(a):
Próbuje zarezerwować lot dla 4 osób + infant z voucherem na mnie. Za każdym razem płatność odrzucona (kasa jest, limit jest). Pozostaje tylko telefon na infolinie i rezerwacje przez infolinie?

Spróbuj za pomocą Paypala. Ja po ostatniej nauczce z Voucherem, bo niby miał obniżyć kwotę o 734 zł, system rezerwacyjny pobrał mi pełną kwotę bez uwzględniania wartości Vouchera. Dlatego preferuję płacić Paypalem, bo wiem jaką wartość zostanie pobrana. Już tak raz płaciłem i nie było żadnego problemu.
 PM off  

#372 PostWysłany: 26 Lut 2015 17:22 

Loty: 37
Kilometry: 85 454
Skorzystałem z paypala. Poszło, bilety kupione z wykorzystaniem vouchera.
Dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 26 Lut 2015 18:17 
Awatar użytkownika

niebieski
ktoś kupował bilety z voucherem z komunikatem, że nie wykorzystało się całej zniżki i reszta zniżki zostanie zwrócona? jeżeli tak to czy wysłali czy to tylko taki "chłyt marketingowy"? :D
 Profil Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 26 Lut 2015 18:26 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 132 615
niebieski
chłyt
 Profil Relacje PM off
lukas63 uważa post za pomocny.

#375 PostWysłany: 02 Mar 2015 21:23 

Nie mogę wykorzystać vouchera powitalnego na stronie ryanair. Pojawia mi się komunikat "informacje o kuponie są puste". Co robić? Z góry dziękuje za info?
 Profil Relacje PM off  

#376 PostWysłany: 02 Mar 2015 21:31 
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 492 269
niebieski
pablitom napisał(a):
Nie mogę wykorzystać vouchera powitalnego na stronie ryanair. Pojawia mi się komunikat "informacje o kuponie są puste". Co robić? Z góry dziękuje za info?

Miałem podobnie-wystarczyło, że wpisałem IMIĘ I NAZWISKO z dużych liter :)
pablitom lubi ten post.
pablitom uważa post za pomocny.

#377 PostWysłany: 02 Mar 2015 21:49 

aarongeru napisał(a):
pablitom napisał(a):

Dalej nie wchodzi spróbuję jutro ale dzięki za odpowiedź ;)
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 03 Mar 2015 10:18 

pablitom napisał(a):
aarongeru napisał(a):
pablitom napisał(a):

Dalej nie wchodzi spróbuję jutro ale dzięki za odpowiedź ;)
Próbuję z różnymi przeglądarkami (IE, Firefox), kasuję cookie, piszę wielkimi literami i w dalszym ciągu nic "informacje o kuponie są puste". Czy ma ktoś pomysł jak temu zaradzić?
 Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 03 Mar 2015 10:28 
Awatar użytkownika

HON fly4free
od momentu otrzymania do dzisiaj minelo 8 m-cy?
okres rezerwacji nie podlega wykluczeniu?
rezerwacje wykonujesz na siebie /powitalny voucher/ ?
przeklejasz calosc kodu /niepotrzebne spacje/?
wybierales jakikolwiek inny lot i sprawdzales czy dziala voucher?
 Profil Relacje PM off  

#380 PostWysłany: 03 Mar 2015 10:37 

- Voucher otrzymałem wczoraj
- okres rezerwacji nie podlega wykluczeniu (próbuję zarezerwować loty we wrześniu)
- przeklajam całość kodu bez spacji
- sprawdzałem rózne loty i terminy

....... i dalej nic
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 213  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Proximic [Bot] oraz 10 gości