Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 84 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Tokio
#1 PostWysłany: 22 Sty 2012 15:22 

No dobra, bilet biletem tylko teraz gdzie można w miarę tanio się przespać. Jak wrzuciłem zapytanie na booking.com to troszkę się przeraziłem :)))
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Azję: Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2957 PLN Odkryj Azję: Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2957 PLN
Wczasy w Omanie: 7 dni w 4* hotelu (z wyżywieniem) za 3630 PLN. Wylot z Warszawy Wczasy w Omanie: 7 dni w 4* hotelu (z wyżywieniem) za 3630 PLN. Wylot z Warszawy
 Temat postu: Re: Tokio
#2 PostWysłany: 22 Sty 2012 16:13 

http://www.hostelbookers.com dobra strona polecam Anne Hostel Asakusabashi - jest ze sniadaniem i naprawde przyzwoite warunki
Ceny zaczynają się od 85zł za noc
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Sty 2012 12:15 
Awatar użytkownika

Na agoda.pl widzę 2-gwiazdkowe hotele od 100 pln. Nie wiem, jakie masz daty, ale jak poszperać, to znajdzie się coś w rozsądnych cenach.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Sie 2012 18:54 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
niebieski
W Tokio na Asakusa jest hostel Khaosan - dość przystępne ceny i fajny klimat. Nocowałem 3 noce. Kosztował chyba coś w okolicah 2000-3000 jpy za noc. Dla hardocorówców można nocować w kafejkach internetowych. :) Cena nocki to około 1000 jpy (6-7h) + 100 jpy za każdą dodatkową godzinę. W cenie zwykle zimne i ciepłe napoje, osobny prywatny boks z kanapą lub materacami i kocykiem. ;) Polecam, jak się ktoś spóźni na ostatni pociąg i ma alternatywę ze spaniem w parku/dworcu.

#5 PostWysłany: 27 Sie 2012 19:20 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 616
niebieski
Ja polecam Khaosan Ninja

#6 PostWysłany: 16 Mar 2013 19:31 

Witam serdecznie,

Jeżeli ktoś z was wybiera się do Tokio, to z czystym sumieniem mogę polecić nocleg w hotelu Agora Place Asakusa. Świeżo odnowiony budynek w fantastycznej lokalizacji. Bardzo blisko stacji metra Tawaramachi oraz Asakusa Station (do tej stacji można dojechać bezpośrednio z lotniska). Do tego 24h supermarket 15metów od hotelu. Bardzo przyjazny personel mówiący po angielsku. Przy rezerwacji z wyprzedzeniem cena także należy do bardzo atrakcyjnych. Ogólnie bardzo polecam. Mnie cenowo wyszło taniej niż w niejednym hostelu. Jedyny minus to małe pokoje, ale przecież w hotelu jedynie śpisz a nie przebywasz całe dnie :)

Jak tylko będę wracał do Japonii to na pewno tam zatrzymam się ponownie.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Mar 2013 20:27 

złoty
Cena?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 16 Mar 2013 20:31 

Zależy od okresu w którym się zatrzymujesz. Polecam wejść na stronę hotelu lub wyszukać za pośrednictwem popularnych wyszukiwarek.
Mnie wyszło około 190zł za dobę za pokój dwuosobowy (dokładnie nie pamiętam bo to było parę miesięcy temu)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 16 Mar 2013 20:42 

złoty
No to musiałeś trafić na jakiś dobry cenowo okres. Booking mi pokazuje od 300 PLN w górę za dwójkę, bez względu na termin.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 16 Mar 2013 21:04 

Trzeba szukać. Ja rezerwowałem za pomocą Agoda i wtedy trafilem na -50% ale da się więc polecam ten sposób :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 16 Mar 2013 22:14 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Ja się dopisuję, dopiero co też wróciliśmy z Japonii i też nocowaliśmy w tym hotelu. Lokalizacja jest świetna, bo wejście do metra (Ginza Line) jest dosłownie parę budynków dalej, na piechotę też da się spokojnie dojść do stacji Ueno. Obok hotelu jest też całodobowe 7 eleven, do którego w razie czego można śmignąć po jedzenie czy inne dobra. Przy recepcji można wypożyczyć sobie iPada (500Y za...nie wiem ile...dzień? godzina?) Hotel wygląda dokładnie tak, jak na zdjęciach w Agodzie, co jest dla mnie zdziwieniem na plus - pokoje faktycznie małe (12m2) ale w dwie osoby spokojnie można się zmieścić. No i łazienka z super kibelkiem, z tradycyjnymi japońskimi ulepszeniami i podgrzewaną deską, na własność :mrgreen:
Jedyny hint ode mnie - bierzcie pokoje na wyższych piętrach, jest fajny widok na miasto. Ja płaciłam 150zł/pokój 2os/noc. Trzeba trafić na promo na Agodzie, ale zdarza się bardzo często.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 16 Mar 2013 22:47 

złoty
12m2 to jeszcze nie jest tak źle. Polecam pokoje 5-metrowe. Wtedy wyrażenie "mały pokój" nabiera nowego znaczenia ;)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 17 Mar 2013 00:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Te 12m2 to razem z łazienką już ^^
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 17 Mar 2013 09:16 

Niva napisał(a):
Ja się dopisuję, dopiero co też wróciliśmy z Japonii i też nocowaliśmy w tym hotelu. Lokalizacja jest świetna, bo wejście do metra (Ginza Line) jest dosłownie parę budynków dalej, na piechotę też da się spokojnie dojść do stacji Ueno. Obok hotelu jest też całodobowe 7 eleven, do którego w razie czego można śmignąć po jedzenie czy inne dobra. Przy recepcji można wypożyczyć sobie iPada (500Y za...nie wiem ile...dzień? godzina?) Hotel wygląda dokładnie tak, jak na zdjęciach w Agodzie, co jest dla mnie zdziwieniem na plus - pokoje faktycznie małe (12m2) ale w dwie osoby spokojnie można się zmieścić. No i łazienka z super kibelkiem, z tradycyjnymi japońskimi ulepszeniami i podgrzewaną deską, na własność :mrgreen:
Jedyny hint ode mnie - bierzcie pokoje na wyższych piętrach, jest fajny widok na miasto. Ja płaciłam 150zł/pokój 2os/noc. Trzeba trafić na promo na Agodzie, ale zdarza się bardzo często.

Jak Tokio długie i szerokie tak wylądowaliśmy w tym samym hotelu praktycznie zaraz po sobie :) Nice!

Ja miałem pokój na 8 piętrze ale od strony podwórza więc widoki i tak średnie były. Fakt, że w hotelu głównie spaliśmy, więc kompletnie mi to było obojętne.

Hotel bardzo in plus, nam wydrukowali nawet za free karty pokładowe bo odprawialiśmy się on - line przed powrotem.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 17 Mar 2013 12:00 
Awatar użytkownika

srebrny
My byliśmy na 9 :mrgreen:
Ja miałam całość pobytu na dwóch rezerwacjach, bo tak mi promo wypadło. Najpierw był w promocji tylko jeden pasujący mi nocleg, a dopiero z miesiąc później wpadło promo na resztę nocek, które potrzebowałam. Więc tak naprawdę wyszły mi 3 nocki pod rząd na dwóch osobnych rezerwacjach, a mimo wszystko obsługa problemów nie robiła ani nawet krzywo nie spojrzała.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 17 Lis 2014 15:06 

Polecam nocleg w Toyoko Inn Tokyo Shinagawa-eki Konan-guchi Tennozu http://www.toyoko-inn.com/e_hotel/00244/
Bardzo dobra cena jak na Tokio, niezla lokalizacja, niezly standard + sniadanie i wifi w cenie.

#17 PostWysłany: 22 Kwi 2015 22:45 

PodróżNick napisał(a):
mimo wszystko 150 zł za noc w kapsule (bo to najtańsza opcja jaką znalazłem na tej stronie sprawdzając noclegi w Tokio od 04.do 15 maja) w każdym razie to dalece odbiega (bo aż kilkukrotnie) od ceny 60 zł za noc.

znaleźliśmy na swoich portalach pokój dwuosobowy za 299 zł/noc, z łazienką i kuchnią. Myślałem, że da się coś faktycznie taniej znaleźć ale jak na razie nikt nie potwierdził, że jest to realne.
[/quote][/quote]

ja kimalem w osace w hotelu diamond za 800Y, luksusów nie było, ale da się :) na okinawie za 1000Y
2 lata temu kupione na bookingu normalnie
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 23 Kwi 2015 13:20 

Kozi napisał(a):
ja kimalem w osace w hotelu diamond za 800Y, luksusów nie było, ale da się :) na okinawie za 1000Y
2 lata temu kupione na bookingu normalnie

dzięki, rozumiem. kupowałem mieszkanie za 10 tys z metra. Wspominałem człowiekowi, od którego kupowałem, że 5 lat temu były po 3 tysiące z metra. Kazał mi poszukać teraz :)

to samo jest tu. może kiedyś tak. ja prosiłem o wskazanie konkretów. nadal nikt nie potwierdził, że to realne. Na razie wiem, że ktoś zna, kogoś kto zna, kogoś kto był... :) a konkretów zero :) konkret to dla mnie link do konkretnego hotelu a nie informacja, że kiedyś się dało, bo ona w niczym nie pomaga.

ponawiam zatem - czy ktoś zna miejsce tańsze od tego, które znalazłem? bo niby wszyscy taniej sypiają ale jeszcze nikt nie podał nic konkretnego... już jeden z kolegów pisał o tym, jak to porównuje się kto ma dłuższego :) ta sytuacje dobrze to odzwierciedla - dowodów nikt na razie nie wskazał :)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 23 Kwi 2015 14:19 
Awatar użytkownika

platynowy
PodróżNick napisał(a):
to samo jest tu. może kiedyś tak. ja prosiłem o wskazanie konkretów. nadal nikt nie potwierdził, że to realne. Na razie wiem, że ktoś zna, kogoś kto zna, kogoś kto był... :) a konkretów zero :) konkret to dla mnie link do konkretnego hotelu a nie informacja, że kiedyś się dało, bo ona w niczym nie pomaga.

Tu masz konkret: http://goo.gl/pEvto2 - nie nocowałam tam, ale nie wygląda najgorzej. I za ¥1500 (48 zł?) to chyba nie najgorszy deal.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 23 Kwi 2015 18:44 

PodróżNick to że nie umiesz sobie nic znaleźć to nie mój problem, ja Ci szukać hotelu nie zamierzam.
Plan chcesz żeby Ci inni ułożyli, napisali gdzie kupili JPassa, hotel znaleźli, może jeszcze pojechali za Ciebie.
Ja potwierdziłem tylko to co napisał wyżej kolega Becek, że jest możliwe znalezienie tanich hoteli, bo nawet jak przez dwa lata podrożały o 100% to i tak wyszło by na to że za 60 pln da się znaleźć (przeliczyłem już Ci żebyś się nie musiał trudzić).
Poczytaj forum, poszukaj w necie zamiast zaśmiecać wątek. P.S. Nie zamierzam wdawać się w polemikę na forum ogólnym.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 84 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości