Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 213  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 17 Mar 2015 11:46 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Czekam i czekam, ale chyba jeszcze odpowiedź nie padła, a rozważaliśmy to kilka stron temu.

Jak się wyda 3500 to otrzymuje się zniżkę dla jednej osoby to jest jasne. Pytanie moje brzmi czy ta zniżka wynosi również 734zł? Bo przy wydaniu 6500 mamy zniżkę 734 ale nie na osobę tylko na dwie osoby razem.

Czy bardziej opłaca się zrobić dwie karty i na każdej zrobić obrót 3500 niż na jednej zrobić obrót 6500?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje nad jeziorem Maggiore za 980 PLN. Loty z Krakowa i 3 noclegi w hotelu ze śniadaniami Wakacje nad jeziorem Maggiore za 980 PLN. Loty z Krakowa i 3 noclegi w hotelu ze śniadaniami
Lato w Marsa Alam: tydzień w 4* hotelu (all inclusive) z Warszawy za 2693 PLN Lato w Marsa Alam: tydzień w 4* hotelu (all inclusive) z Warszawy za 2693 PLN
#402 PostWysłany: 17 Mar 2015 11:50 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
placowki BPH odsylaja z kwitkiem w takich kwestiach
zadzownilem wiec na infolinie i dwoch konsultantow po dlugiem oczekiwaniu stwierdzilo z etaki myk nei przejdzie
a szkoda czeka mnie wiekszy zakup , bylby powitalny za 700 i kolejny za 3500 obrotu

slowem pozwolimy ci byc "zaradnym" ale nie "chciwym" ;)
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 17 Mar 2015 11:53 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 132 615
niebieski
@zbyhu
Na pewno daje 734zł tylko nie wiadomo czy obniży cenę dwóm osobom. Sam teraz zakładam kartę dla żony i stronę wcześniej się pytałem o doświadczenia z kuponem za 3500zł przy rezerwacji dwuosobowej ale chyba nikt tak dokładnie tego nie przerobił.
Opcję są dwie, przy zakupie biletów po przykładowe 400zł RT
1. Regulaminowo powinno obniżyć tylko jednej osobie, więc po kodzie zapłacimy np 467zł
2. Zadziała na rezerwację i obniży cenę do np. 134zł. Wątpliwe, choć przy dziurach systemu możliwe. I w takiej sytuacji nie byłoby sensu klepać po 6500zł obrotu.
W każdym bądź razie spodziewam się na drugiej karcie wyrobić w tym półroczu te 3500zł i nie omieszkam przetestować.
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 17 Mar 2015 12:09 
Awatar użytkownika

HON fly4free
nie wskakuje wam czasem to 67 PLN jesli kupujecie bilety za kwoty przewyzszajace wartosc vouchera
nigdy dotad nie wskoczylo mi cokolwiek do doplaty

Załączniki:
ateny.PNG
ateny.PNG [ 14.14 KiB | Obejrzany 1390 razy ]
saloniki.PNG
saloniki.PNG [ 14.06 KiB | Obejrzany 1390 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 17 Mar 2015 12:16 

Tomek Zien napisał(a):
pytałem o doświadczenia z kuponem za 3500zł przy rezerwacji dwuosobowej ale chyba nikt tak dokładnie tego nie przerobił.

Nie przerabiał, bo wykonanie tylko 3500 zł przez 6-miesięcy to raczej zwykłe marnotrawstwo, nawet wykonując jeden przelew na 499 zł x 7 w ciągu 6-miesięcy w pomocnej żabce na inne nie muszę pisać czyje konto za 7 zł mamy voucher na 2 generalnie gdzie i na jaką trasę chcemy, a nie jeden bilet Ryanair (przy 4 osobach na jednej rezerwacji lotu OW przy biletach 219 zł/osoba po wliczeniu kuponu zostaje do zapłaty za 4 osoby łącznie 142 zł)
Podsumowując, szanujcie sobie vouchery i ich możliwości odliczeń, tak szybko mogą odejść (byle nie) ;)

correos napisał(a):
nie wskakuje wam czasem to 67 PLN jesli kupujecie bilety za kwoty przewyzszajace wartosc vouchera
nigdy dotad nie wskoczylo mi cokolwiek do doplaty

jesteś szczęściarz i tyle, bo ja dotąd zawsze coś tam dopłacałem (świadczy to tylko o tym ,że dany lot w cenie nie ma żadnych opłat manipulacyjnych, lotniskowych itp ale żeby każdy lot.......poza szczęściem kupującego nie mam żadnego wytłumaczenia)
 PM off  

#406 PostWysłany: 17 Mar 2015 12:22 
Awatar użytkownika

HON fly4free
wrzucilem dwa zrzuty z voucher koncowka 16 i 19
dwie kolejne rezerwacje tez sa na 0,00 stad moje zaskoczenie
moze to kwestia kierunku bralem dotad wylacznie Grecje i Hiszpanie
oraz kwota rezerwacji nie przekraczala wartosci vouchera
poczekamy do lipca i nowy rzut voucherow bo moze limit szczescia wyczerpalem ;)
okaze sie ze rezerwacja wylacznie przez infolinie oraz Ryan wycofal sie z programu tfu tfu tfu.....
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 17 Mar 2015 12:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja na razie dwa użycia (Manchester i Trapani) i dwa razy dopłaty. Ceny były powyżej wartości vouchera.

@gorny
No ja na razie się ograniczałem ale przy 2 kartach BPH i jednej Wizz chyba trzeba będzie mocniej męczyć płaza i faktycznie bawienie się w 3500 to marnotrawstwo.
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 18 Mar 2015 15:08 

correos napisał(a):
czy prawda jest, ze jedna osoba moze byc wlascicielem wylacznie 1 karty Ryan BPH
i wniosek o wydanie kolejnej z nowym numerem, data waznosci, kodem CVV zostaje z automatu odrzucony?

Odpowiedź e-mail z BPH:
Kod:
W odpowiedzi na Pana zapytanie przesłane drogą elektroniczną uprzejmie informuję, iż istnieje możliwość aby jedna osoba posiadała 2 karty Ryanair.

Jednakże, każda decyzja kredytowa jest poprzedzana wnikliwą analizą sytuacji finansowej Wnioskodawcy oraz możliwości spłacenia przez niego kredytu w ustalonym terminie.

jak się zastanowić, przy małym limicie zadłużenia np. na obu po x 4000 zł przy konieczności wykonania raptem 13000 zł przez 6 miesięcy 2 x 2 biletowe vouchery za raptem 2x85 zł opłaty rocznej (przy 2 kartach można spróbować zawnioskować, by policzyli tylko za jedną), muszę pomyśleć... ;)
[/quote]

co do pytania:
zbyhu napisał(a):
Czekam i czekam, ale chyba jeszcze odpowiedź nie padła, a rozważaliśmy to kilka stron temu.

Jak się wyda 3500 to otrzymuje się zniżkę dla jednej osoby to jest jasne. Pytanie moje brzmi czy ta zniżka wynosi również 734zł? Bo przy wydaniu 6500 mamy zniżkę 734 ale nie na osobę tylko na dwie osoby razem.

Czy bardziej opłaca się zrobić dwie karty i na każdej zrobić obrót 3500 niż na jednej zrobić obrót 6500?

Kod:
Dodatkowo informuję, iż nie ma limitów odliczeń przy odbiorze lotów. Niemniej, rezerwacja lotu powinna być wykonywana w trakcie rozmowy telefonicznej z operatorem  na infolinii Ryanair.

ale tu odpowiedź praktycznie nic nie wyjaśnia, bo praktycy wiedzą, że górny limit jest max 734 zł...
 PM off
correos lubi ten post.
correos uważa post za pomocny.

#409 PostWysłany: 18 Mar 2015 15:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
ok to przerabiam to teraz praktycznie dam znac z jakim efektem
do koperty poza obligatoryjnymi drukami zalacze, pismo-prośbę
w ktorej doprecyzuje, ze chce karte z nowym numerem, na inny email etc
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 18 Mar 2015 15:38 

- co do e-mail, bo on jest najważniejszy to go wpisujesz w druku wniosku o kartę BPH, ale faktycznie nie zaszkodzi napisać dodatkowego pisma, w razie czego na pw służę treścią e-maila od nich zapewne nie zaszkodzi dołączyć)
- przyznanie tobie 2 w/w karty tak naprawdę niczego innym nie wyjaśni poza potwierdzeniem faktycznie możliwości otrzymania drugiej takiego samego programu kk dla tej samej osoby, gdyż najważniejsze jest tu zdanie klucz "Jednakże, każda decyzja kredytowa jest poprzedzana wnikliwą analizą sytuacji finansowej Wnioskodawcy oraz możliwości spłacenia przez niego kredytu w ustalonym terminie"
Powodzenia
 PM off  

#411 PostWysłany: 18 Mar 2015 16:11 

Loty: 260
Kilometry: 386 105
Wnioskowałem na początku stycznia o drugą kartę Visa Ryanair, jednak otrzymałem informację zwrotną iż niestety nie ma możliwości przyznania dla tej samej osoby takiego samego produktu.
Więc jak komuś uda się otrzymać drugą kartę, to będę wdzięczny za zwrotne info.

#412 PostWysłany: 18 Mar 2015 16:21 

Poniżej to co od nich dzisiaj otrzymałem, nie wiem co ty otrzymałeś ale ja jak postanowię wnioskować powołam się na treść tego pisma

Załączniki:
BPH.PNG
BPH.PNG [ 26.63 KiB | Obejrzany 1186 razy ]
 PM off  

#413 PostWysłany: 18 Mar 2015 16:26 

Loty: 260
Kilometry: 386 105
no to super, mnie poinformowali tylko telefonicznie, że nie ma takiej możliwości.

#414 PostWysłany: 21 Mar 2015 12:32 

Loty: 289
Kilometry: 498 705
złoty
By wyrobic karte trzeba im wyslac wraz z wnioskiem takze zaswiadczenie o zarobkach? Bo na infolinii nie za bardzo wiedza .
 Profil Relacje PM off  

#415 PostWysłany: 21 Mar 2015 14:09 
Awatar użytkownika

niebieski
http://www.ryanairkarta.pl/siegnij.html
Cytuj:
Pobierz, wydrukuj i wypełnij FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY
przygotuj kserokopię dokumentu tożsamości (obie strony)
wypełnij dokument potwierdzający wysokość osiąganego dochodu
(w celu uzyskania informacji o akceptowanych przez Bank BPH SA źródłach dochodu, prosimy o kontakt z Bankiem, pod numerami infolinii: 801 889 889 lub 58 300 75 00, od pon do pt 7:00 – 20:00, sob 8:00 – 16:00)
wypełniony kompletnie i czytelnie "FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY" wraz z dokumentami prosimy przesłać na adres Banku:

Jak zakładałem swoją to wysyłałem dochody. Teraz zakładam żonie i też wysyłam z zaświadczeniem.
 Profil Relacje PM off  

#416 PostWysłany: 21 Mar 2015 21:49 

sliwa122 napisał(a):
By wyrobic karte trzeba im wyslac wraz z wnioskiem takze zaswiadczenie o zarobkach? Bo na infolinii nie za bardzo wiedza .

Ja dla siebie i żony wraz z wnioskiem przesyłalem zamiast zaświadczeń o zarobkach jedynie wyciągi z konta z przelewamii wysokości przelewanych pensji w ciągu ostatnich 12 miesięcy i wystarczyło tylko żonie kazali przesłać na email pełny wyciag z jej konta z 3 ostatnich pełnych miesięcy
 PM off  

#417 PostWysłany: 21 Mar 2015 22:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Posiadając ROR w BPH nie musiałem dołączać żadnych zaświadczeń. Jednocześnie w centrali wnioskowałem o zwolnienie z opłaty rocznej (ze skutkiem pozytywnym ). W banku tym mam 20 letni staż.
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 30 Mar 2015 12:42 

Loty: 90
Kilometry: 112 253
niebieski
Ma 2 vouchery powitalny i normalny podwójny.
Na początku nie chciały oba działać (ciasteczka itp.)
Po czyszczeniu przy powitalnym info że już wykorzystany, natomiast podwójny zadziałał i to na max kwotę 734.

Pytanka:
1) Czy to możliwe, że powitalny tylko przez telefon działa? (Sprawdzałem na 2 kompach)
A może jakoś się inaczej zablokował i powinienem coś jeszcze pokombinować jeżeli tak to co?

2) Czy da się na jakiś inny numer /zagraniczny?/ zadzwonić i zrobić rezerwacje z voucher?
Coś jak z infolinią wizzair w Izraelu?
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 30 Mar 2015 12:53 
Awatar użytkownika

Loty: 284
Kilometry: 456 536
niebieski
1. Bilet działa przez www ale w moim przypadku tylko na IE , inne przeglądarki wywalały błąd ponadto po 3 "sprawdzenia" zalecane czyszczenie ciasteczek.

Pamiętaj powitalny to 1x OW (max 734zł)

2. Wizzair?

#420 PostWysłany: 30 Mar 2015 13:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Powitalny to jak najbardziej RT tylko, że jedna osoba, sam leciałem "biznesem" do i z Manchesteru za powitalny :lol: Powitalne czasem głupieją przy próbie rezerwacji dla 2 osób, czasem się zdarza, ze numer jest nieprawidłowy (ale to się można dowiedzieć na infolinii dopiero).

O ile mi wiadomo, to z voucherem BPH rezerwacja tylko na polskiej infolinii Ryanair. Gorny ma najlepsze info odnośnie kontaktów z LCC w sprawie kart, to może za niedługo napisze.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4242 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 213  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości