Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158 ... 443  Następna
Autor Wiadomość
#3081 PostWysłany: 08 Paź 2015 12:14 

Wykupywanie przy rezerwacji biletów wizzair wdc grupa do posiadanego wdc standard również do tego otrzymywanego za darmo z tytułu posiadania w/w karty kredytowej jest wykupywane z terminem ważności wdc standard, a więc tu trzeba uważać:
- czyli w twoim przypadku wdc standard 1+1 jest ważne do np. 15 sierpnia 2016r, wdc grupa wykupione dziś np. 08.10.2015r. spowoduje, że masz wdc grupa, ale ważne do 15.08.2016r.
- uważać bo np. wdc standard 1+1 jest ważne do np. 15 października 2015r, wdc grupa wykupione dziś np. 08.10.2015r. spowoduje, że masz wdc grupa, ale ważne do 15.10.2015r.
- zmianę terminu wdc powoduje jedynie rocznica posiadania w/w karty kredytowej lub aktywowanie nowej karty głównej lub dodatkowej np. dla żony w ramach jednego konta karty kredytowej
 PM off
spty13 lubi ten post.
spty13 uważa post za pomocny.

Czerwcowy tydzień na Costa Brava (z wyżywieniem) za 2669 PLN. Wyloty z 4 miast Czerwcowy tydzień na Costa Brava (z wyżywieniem) za 2669 PLN. Wyloty z 4 miast
NEOBUS: pula biletów na przejazdy autokarami na majówkę od 1 PLN NEOBUS: pula biletów na przejazdy autokarami na majówkę od 1 PLN
#3082 PostWysłany: 08 Paź 2015 15:29 

Loty: 90
Kilometry: 112 253
niebieski
Odnośnie moich reklamacji do znalazłem maila w regulaminie którego oczywiście Panie w banku mi nie mogły podać:

wizz.creditcard@wizzair.com

Wysłałem tam reklamacje jak nic nie odpiszą, to trzeba bedzie się przejsc jeszcze raz do banku i być bardziej przekonującym :)
 Profil Relacje PM off  

#3083 PostWysłany: 11 Paź 2015 18:37 

haxzje napisał(a):
Inne pytanie: Jeśli nie ma już aktualnej oferty karty debetowej z Polbanku, a niemożliwe jest wyrobienie kredytówki, to istnieje jeszcze inny sposób zdobycia WDC/kupienia biletów bez kupowania samego WDC za 160 PLN?

mi sie wydaje ze nawet oplaca sie kupic zalozmy za te 160 zl oczywiscie jesli duzo latasz:]]
 Profil Relacje PM off  

#3084 PostWysłany: 12 Paź 2015 10:45 

Loty: 90
Kilometry: 112 253
niebieski
Niew iem czy ktoś o tym pisał ale są 2 terminy 12 miesięczne powodujące przepadek punktów:
1) 12 mies na przelanie punktów z banku do wizzair - potem przepada
2) 12 mies na wydanie przelanych punktów na bilety wizzair

Więc poza pilnowaniem waznosci złotówek trzeba tez pilnować terminów i raz w roku zlecić przelanie punktów do wizzair z banku.
Cytuj:
VI - 10 Uczestnik może zamienić swoje Punkty na Fundusze poprzez złożenie Zlecenia. Zlecenie takie należy złożyć najwcześniej 30 dni po dniu, w którym karta Wizz Air MasterCard została aktywowana, ale nie później niż w ciągu 12 miesięcy od dnia przyznania Punktów. Jeśli Zlecenie nie zostanie złożone w wyżej wymienionych terminach, Suma Punktów obniży się o liczbę Punktów, dla których minął termin złożenia Zlecenia
 Profil Relacje PM off  

#3085 PostWysłany: 12 Paź 2015 10:55 

GregPepe napisał(a):
Niew iem czy ktoś o tym pisał ale są 2 terminy 12 miesięczne powodujące przepadek punktów:
1) 12 mies na przelanie punktów z banku do wizzair - potem przepada
2) 12 mies na wydanie przelanych punktów na bilety wizzair

[/quote]

zapewne 90% posiadaczy i tak na bieżąco przelewa zgromadzone pkt (praktycznie zero w wizzair first minute w tym roku @Gaszpar, ale jak coś pkt czekają w "pogotowiu"), dla mniej wtajemniczonych informacja
: by nie stracić zgromadzonych pkt. wystarczy w godzinach pracy infolinii (z tego co pamiętam 8-22) zadzwonić praktycznie dla wszystkich na darmowy nr. tel. 22 549-99-99 tonowa 2, potem tonowo 1 i po połączeniu zapytać ile mamy pkt i do kiedy możemy je przelać (co do ważności pkt wizz póki co jeszcze nie pytałem, bo jak dzwonię, to po to by przelać na konto mywizz)

Podsumowując, skoro nic to, albo niewiele to kosztuje to dzwonić i się dowiadywać, gdyż szkoda by pkt wizz przepadały
 PM off  

#3086 PostWysłany: 12 Paź 2015 11:20 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 184 838
niebieski
Co się dzieje w przypadku, gdy na koncie wizz mam zarówno punkty, ważne bezterminowo, jak i np. ważne rok? Kupując bilet zużywam w pierwszej kolejności punkty z określonym terminem czy system tego nie rozróżnia i jeśli nie wyzeruję konta do końca terminu ważności najwcześniej wygasających punktów, to coś tracę?

#3087 PostWysłany: 12 Paź 2015 11:26 
Awatar użytkownika

srebrny
Uwzględniając że program ma trwać do sierpnia 2016 roku i biorąc pod uwagę historię z citi zaprzestałem przelewania co miesiąc pkt. aby wydłużyć ich ważność - przeleje w ostatnim miesiącu programu a te co przelałem do tej pory w systemie wizz mają ważność dwa lata jednak na wszelki wypadek zamierzam je wykorzystać jako pierwsze. To tylko taka moja sugestia. Oczywiście wszystko zależy od indywidualnych planów podróżniczych na najbliższą przyszłość. Z tego co kojarzę zużywa się punkty w kolejności ich wpływu na konto wizz dotychczas nie było takiej sytuacji, że punkty które wpłynęły później mają krótszy okres ważności niż punkty które są na koncie. Zobaczymy co na to ich system.
 Profil Relacje PM off  

#3088 PostWysłany: 12 Paź 2015 11:26 

Gleba3 napisał(a):
według ich ważności - najpierw schodzą te ważne najkrócej. Czyli najpierw np. te z booking.com (ważne pół roku), potem z Rafiego (ważne 2 lata), na końcu te z reklamacji (ważne bezterminowo).

z małą modyfikacją: nie wiadomo czy po tych z bookingu nie wrzucą tych "najmłodszych" z rocznym limitem na wykorzystanie, dopiero potem te poprzednie z dwuletnim okresem ważności
 PM off  

#3089 PostWysłany: 14 Paź 2015 20:07 
Awatar użytkownika

Loty: 10
Kilometry: 15 292
Dziś chciałe sobie zassać PDF z informacją o kwocie jaką muszę spłacić i ... zauważyłem tą nieuchronną opłatę...
WDC mam już przedłużone do 10.09.2016, więc to się stało, teraz tylko przelać środki na Wizzair i pewnie uciekam...
Pytanie tylko - gdzie? Ma ktoś namiar na inną fajną kartę bez podwójnego przewalutowania?
 Profil Relacje PM off  

#3090 PostWysłany: 14 Paź 2015 20:11 
Awatar użytkownika

srebrny
karta nie jest zla
dla 6 zeta nie warto z niej rezygnować

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#3091 PostWysłany: 14 Paź 2015 20:37 

niebieski
Wizz zmienił system, punkty przelewane z karty kredytowej rafi-wizzair w październiku tego roku mają roczny termin ważności, przelewane w sierpniu miały dwuletni termin ważności. Warto sprawdzić punkty w historii salda wizz żeby nikogo nie spotkała niespodzianka.
 Profil Relacje PM off
digger uważa post za pomocny.

#3092 PostWysłany: 15 Paź 2015 18:01 

srebrny
Działa Wam ta karta ze Sprytnym Billem ? - bo u mnie od czasu aktywacji masterpass-a wszystkie transakcje są odrzucane (po 3 próbach przychodzi o SMS o zablokowaniu z powodu błędnego mpin). Nadawałem mpin zarówno na stronie masterpass.raiffeisenpolbank.pl jak i na upaid. Ze strony bok sprytnego billa nie ma żadnej odpowiedzi.

#3093 PostWysłany: 15 Paź 2015 18:50 

Oj dziala, dziala (jakies 5000 zl roznych platnosci z pomoca sprytnego billa z 2 kont tj. nr telefonow tylko w pazdzierniku)
Co do kontaktu z Upaid przez email, tez zero problemow.
 PM off
SPLDER uważa post za pomocny.

#3094 PostWysłany: 15 Paź 2015 19:08 

srebrny
Ale aktywowałeś funkcję masterpass-a na masterpass.raiffeisenpolbank.pl ?, bo mi od tego czasu przestało działać, wcześniej przez rok nie było żadnych problemów.

#3095 PostWysłany: 15 Paź 2015 19:10 
Awatar użytkownika

Loty: 279
Kilometry: 568 194
niebieski
Ja aktywowałam masterpassa a Sprytny Bill działa bez problemu.
 Profil Relacje PM off

#3096 PostWysłany: 15 Paź 2015 20:27 

SPLDER napisał(a):
Ale aktywowałeś funkcję masterpass-a na masterpass.raiffeisenpolbank.pl ?, bo mi od tego czasu przestało działać, wcześniej przez rok nie było żadnych problemów.

Ja nie aktywowałem, nadany jedynie mpin do karty w UPAID
 PM off  

#3097 PostWysłany: 15 Paź 2015 22:21 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
SPLDER napisał(a):

Czym autoryzujesz transakcje w Billu ? Jeżeli mpinem to spróbuj kodem CVV z karty, jak CVV to spróbuj mpinem.
 Profil Relacje PM off

#3098 PostWysłany: 16 Paź 2015 02:02 

srebrny
Ustawiłem jeszcze raz na nowo mpin zarówno na masterpass.raiffeissenpolbank.pl, jak i na upaid i tym razem poszło

#3099 PostWysłany: 16 Paź 2015 22:44 

will napisał(a):

można tez złożyć reklamację ale trzeba mieć świadomość że jednocześnie równa się to z rezygnacją z karty.

Oczywiście, że nie jest to prawdą. Składasz reklamację, zapewne rozpatrują ją negatywnie tj. informują, iż opłaty nie można znieść, wtedy dopiero nie akceptując tego składamy wniosek o zamknięcie tej karty kredytowej z rozliczeniem się przed.
Tyle

ps. przy okazji dzisiaj spróbowałem i zleciłem przekazanie zgromadzonych pkt wizz na konto mywizz za transakcje bezgotówkowe w okresie 1-15.10.2015r., kiedyż już było to możliwe, ale potem naliczało przynajmniej mi tylko pkt wizz po wygenerowaniu wyciągu po zakończeniu okresu rozliczeniowego

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 16 Paź 2015 22:47, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#3100 PostWysłany: 16 Paź 2015 22:49 

Loty: 212
Kilometry: 299 164
niebieski
Kiedyś można było zadzwonić na infolinię, ponarzekać, powiedzieć kluczowe hasło, że się zamyka kartę i zazwyczaj zostawała ona zwalniana z opłaty. Ale szczerze mówiąc, jeżeli dla kogoś 6 zł/mc za taką kartę to dużo, to nie wiem po co właściwie o nią wnioskował.
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 8854 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158 ... 443  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości