Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 234 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Mar 2014 22:08 

Poradźcie, proszę, co z tym zrobić -
Zrezygnowałem z rezerwacji lotu KIEV-KTM liniami Fly-Dubai 18.04.2014
Chciałem zamienić rezerwację ale nie mają ciekawej alternatywy.
Odlot był z Kijowa, a Wizzair tak pozmieniał rozkład lotów, że plan wziął w łeb :(

Potrącili 220USD ale z tym się liczyłem. Na resztę kasy otrzymałem jakieś pieprz... VOUCHERY !

Your flydubai voucher
You can use it to pay towards flying with flydubai when you book through our call centre, at flydubai.com or through a flydubai travel agent.
You can only use your voucher for travel - you can't use it to pay for anything from our on-board menu or duty free magazine.
:shock:

Jak mogę odzyskać te pieniądze !? Nie ukrywam, że zależy mi na czasie bo kupiłem już bilety na inne linie
:?:
 Profil Relacje PM off  

Pełnia wiosny na najbardziej zielonej greckiej wyspie 💚 Urlop na Korfu od 1943 PLN 🇬🇷 Pełnia wiosny na najbardziej zielonej greckiej wyspie 💚 Urlop na Korfu od 1943 PLN 🇬🇷
Kalimera 💙 Powiedz dzień dobry Morzu Jońskiemu 🌊 Kefalinia all inclusive od 2661 PLN Kalimera 💙 Powiedz dzień dobry Morzu Jońskiemu 🌊 Kefalinia all inclusive od 2661 PLN
#2 PostWysłany: 17 Mar 2014 00:44 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Jeżeli nie są imienne na osobę, to możesz je komuś odsprzedać?
Jaka ich wartość?

#3 PostWysłany: 17 Mar 2014 11:34 

niestety vouchery są imienne i nie można ich odstąpić, dziwne bo informowaliśmy się o kosztach rezygnacji i nie było mowy o voucherach :(
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Mar 2014 15:35 

"Can I use the voucher to make a booking for someone else?
Yes, as long as you (the named voucher holder) travel with the other passenger on the same booking".
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Mar 2016 15:55 

czy może ktoś leciał flydubai z Pragi do Dubaju z później na Malediwy .czy podają jakiś posiłek do Dubaju,bo lot trwa 5h55min. I ogólnie,czy da się wytrzymać.....bo się zastanawiam.....

Ostatnio edytowany przez krasnal 28 Lip 2016 16:26, edytowano w sumie 2 razy
Kod IATA
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Flydubai
#6 PostWysłany: 05 Mar 2016 16:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Lecieć nie leciałem, ale na 3. kroku rezerwacji na http://www.flydubai.com jest coś takiego
Załącznik:
fz.png
fz.png [ 10.82 KiB | Obejrzany 25628 razy ]
czyli IMHO jak sobie coś kupisz, to dostaniesz.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Mar 2016 16:45 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
Lecialem do Colombo. Dali tylko syfiasty posilek do Dubaju. Z Dubaju to nawet wody nie podali.

Ogolnie nie polecam jesli roznica w cenie jest ponizej 150-200zl. Jak wiecej to da sie wytrzymac :>>>

Ostatnio edytowany przez krasnal, 28 Lip 2016 16:28, edytowano w sumie 1 raz
Zdublowany post
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Mar 2016 16:46 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
srebrny
bella00 napisał(a):
czy może ktoś leciał flydubai z Pragi do Dubaju z później na Malediwy .czy podają jakiś posiłek do Dubaju,bo lot trwa 5h55min. I ogólnie,czy da się wytrzymać.....bo się zastanawiam.....

Nie da się wytrzymać, już po 5h bez jedzenia człowiek umiera, a tu masz jeszcze 55 minut więcej.
Kup sobie jakieś jedzenie na drogę, nie oczekuj od tanich linii nie wiadomo czego.
3 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 05 Mar 2016 18:10 

Loty: 63
Kilometry: 123 130
Na pierwszym powinni dać. Ale jedzenie nie jest dobre, a czasem nawet straszne nie do przełknięcia. Nic specjalnie nie ma też do kupienia. Zatem lepiej wziąć ze sobą.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: FlyDubai - problem
#10 PostWysłany: 06 Mar 2016 12:32 

Loty: 24
Kilometry: 60 505
Czesc,

Podróżował ktoś z Was tymi liniami? Mam pewien kłopot.

Korzystając z jeszcze działającego promo, zakupiłem bilet do Nepalu płacąc kartą Żony. Wstępnie nie zwróciłem na to uwagi, ale już po zakupie i przelaniu pieniędzy zauważyłem taką klauzulę:

Cytuj:
Yes, you can pay using a credit/debit card. You'll be charged an administration fee for the booking. If you pay with your credit/debit card, flydubai will ask to see it at the airport before you board your flight.
If a credit/debit card has been used to pay on behalf of someone else, we'll need to see a photocopy of the front of the credit/debit card and a photocopy of the cardholder's passport at the airport.
If you can’t produce these photocopies at the airport, flydubai will not allow you to travel. This is an extra level of security designed to protect you.
Credit/debit cards can’t be used to pay on behalf of someone else travelling to or from Bangladesh, Ethiopia, Nepal, Pakistan, Sri Lanka or Sudan.

Pieniądze poszły. Ich system wszystko zaakceptował.
Czy według Waszego doświadczenia oznacza to, że na lotnisku nie wpuszczą mnie do samolotu?
Skąd w ogóle takie obostrzenie ze strony linii? Oni naprawdę tego przestrzegają?
Oczywiście jestem w stanie przywiezc ze sobą kartę Żony, fotokopię paszportu, czy nawet w najgorszym wypadku samą Żonę, ale mam nadzieję, że to bez tego przejdzie.

Jakie są Wasze doświadczenia w tej materii?
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: FlyDubai - problem
#11 PostWysłany: 07 Mar 2016 18:44 

jest na forum wątek dotyczący płatności w Fly Dubai. Dziewczyna miała kłopoty, oni nie zwracają kasy tylko przyznają vouchery. Za kilka dni napiszę czy sprawdzają kartę. Lecę ze znajomymi, za całość zapłaciłam swoją kartą, będę oczywiście na lotnisku ale ich polityka płatności mnie zdenerwowała. W czasie rezerwacji nie zwróciłam uwagi na restrykcje dotyczące karty. Napisałam do nich emaila z zapytaniem, odpowiedzieli po 10 dniach. W przypadku kiedy płatnik leci to może kredytować kogo chce. Lecę na Sri Lankę więc około 15 marca napiszę jak było.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 07 Mar 2016 19:15 

Lecialem w zeszlym roku Bts-Dxb I w tym roku Bts-Dxb I Dxb-Doh.Nikt nie sprawdzal karty.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 08 Mar 2016 11:32 

Z tego co pamiętam to flydubai jako lowcost wymaga dopłat do wszystkiego, tj jedzenie/picie/system rozrywki.
Większość linii w Azji dopisuje podobną formułkę o tym iż karta którą zostały opłacone bilety powinna należeć do jednej z osób podróżujących i mieć ją przy sobie ale nawet gdy ktoś to weryfikował zgadzali się 'zaakceptować' że tej osoby nie ma ale są inne dokumenty poświadczające iż karta należy do członka rodziny/znajomego i on świadomie użyczył karty, poszukaj na forum airasia/nokair coś takiego mają i pewnie lion air?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 08 Mar 2016 13:09 
Awatar użytkownika

Loty: 35
Kilometry: 111 384
niebieski
"w najgorszy wypadku żonę?".... i że ci ta żona użyczyła kartę.... heh
ja bym nie dała nawet złamanego grosza...

tak swoją drogą sprawdzają wyrywkowo, bez jakiejś logiki moim zdaniem

#15 PostWysłany: 08 Mar 2016 13:29 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Generalnie nastawione jest to na sprawdzanie pasażerów z krajów jak wymienione w pierwszym poście np. Nepal, Bangladesz, Pakistan itp. Dużo obywateli tych krajów pracuje w Emiratach i lata tamtejszymi low-costami jak FlyDubai, Air Arabia. W przypadku pasażerów z paszportami europejskimi jest to bardzo rzadka praktyka, by sprawdzać kartę użytą do zakupu.
Identyczny przepis funkcjonuje w Air Arabia, jednak mnie nikt nigdy nie pytał o kartę, również podczas lotów do Nepalu i Sri Lanke.
 Profil Relacje PM off
bepaja1 uważa post za pomocny.

#16 PostWysłany: 08 Mar 2016 14:03 
Awatar użytkownika

Loty: 464
Kilometry: 885 845
złoty
seby napisał(a):
Z tego co pamiętam to flydubai jako lowcost wymaga dopłat do wszystkiego, tj jedzenie/picie/system rozrywki.

Źle pamiętasz. Jedzenie, picie i rozrywka w cenie.
Leciałam Praga-Dubaj. Karty nikt mi nie sprawdzał.

#17 PostWysłany: 08 Mar 2016 14:05 

Praga-Dubaj jest inaczej/lepiej traktowane. A Dubaj - x , ktoś może potwierdzić ?

Ostatnio edytowany przez Zeus, 08 Mar 2016 14:14, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 08 Mar 2016 14:06 
Awatar użytkownika

Loty: 464
Kilometry: 885 845
złoty
Dubaj-Praga też leciałam. Identycznie;-)
seby lubi ten post.

#19 PostWysłany: 08 Mar 2016 14:09 

:D Dubaj - X gdzie X != Praga ?
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 19 Mar 2016 11:44 

Leciałam kilka dni temu z Dubaju do Colombo. Rezerwacja na moje nazwisko, zapłata moja karta. Przy odprawie poprosili o kartę. Sprawdzają dokładnie numery karty, to nie jest tylko wymachniecie karta pod nosem
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 234 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości