Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 239 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 29 Maj 2017 23:16 
Awatar użytkownika

srebrny
becek napisał(a):
po zakładanych tematach na forum to widać ze jednak dla niektórych "korpo" to marka premium, inaczej by napisali; "rzucam podawanie frytek w Macu i jadę w świat" :mrgreen:

Nie, to nie o to chodzi. Ci co pracowali w mcD też często chętnie by to zrobili ale ich nie stać, po prostu
 Profil Relacje PM off  

Tanie loty do RPA: Johannesburg z dużym bagażem z Warszawy od 2162 PLN Tanie loty do RPA: Johannesburg z dużym bagażem z Warszawy od 2162 PLN
Wczasy w Dominikanie: tydzień w 4* hotelu z all inclusive za 5630 PLN. Bezpośrednio z Katowic Wczasy w Dominikanie: tydzień w 4* hotelu z all inclusive za 5630 PLN. Bezpośrednio z Katowic
#82 PostWysłany: 29 Maj 2017 23:18 

srebrny
rw30 napisał(a):
becek napisał(a):
ale wiesz , myślę ze dla niektórych rzucenie "wiesz stary pracuje w korpo" to +10 do lansu
taki synonim sukcesu ;)
znak nowych czasów, było
skóra, fura i komóra teraz jest "pracuje w korpo" :mrgreen:

Wake up, jest 2017 a nie 2005.
Chyba że w pewnych kręgach praca w korpo ciągle jest lansem. Ale pewnie takich kręgów już niewiele zostało.

dokladnie becek, rw30 ma racje, obecnie praca w korpo nie jest cool, wrecz przeciwnie, nie jest zbyt powazana w spoleczenstwie,
jak opowiadam nowo poznanym ludziom, ze jestem po marketingu i pracuje w korpo to najczesciej reakcja jest brak emocji, lub wrecz usmiech
politywania wsrod rozmowcy.
oczywiscie nie dotyczy to tabunow mlodych pieknych kobiet majacych parcie na faceta z kasa, oj przepraszam
klasa i szekle w oczach no bo wiadamo kombinacja praca + korpo + sprzedaz = duzo $$$$ ale to temat na zupelnie inna dyskusje.

Ostatnio edytowany przez michcioj, 29 Maj 2017 23:21, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 29 Maj 2017 23:18 
Awatar użytkownika

Loty: 234
Kilometry: 481 816
niebieski
@‌becek‌ mak to też korpo :D
btw startuje ktoś we wrocławskim business run we wrześniu? :D
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 29 Maj 2017 23:25 
Awatar użytkownika

srebrny
kiedyś pracowałem w telepizza jako dostawca
ale ze pewnego dnia mnie wkurzyli to rzuciłem robotą w kierownika dosłownie i w przenośni :lol:
tylko nie wiem czy to się zalicza do korpo :roll:
2 ludzi lubi ten post.

#85 PostWysłany: 29 Maj 2017 23:32 

No wiesz, ja pracowałem jako piekarz w sieci supermarketów. A znajomi pracowali w mleczarni, która dostarcza jogurty dla BA. Może nadal tam pracują.... :twisted:

Załączniki:
Naamloos-2.jpg
Naamloos-2.jpg [ 27.03 KiB | Obejrzany 8661 razy ]
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#86 PostWysłany: 30 Maj 2017 01:19 

Loty: 123
Kilometry: 155 110
niebieski
Antia napisał(a):
hejka

Bo tak jest, moje hobby jest moja praca, praca jest pasja dozowana wg mojego widzimisie :)

Przypuszczam, że więcej szczegółów (z liczbami) nie zdradzisz, ale jakoś mi się do końca nie chce wierzyć, że nie masz teraz na głowie liczenia "czy starczy do pierwszego" itd.
Europa (31/50): Albania, Austria, Belgia, Chorwacja, Cypr, Czarnogóra, Czechy, Finlandia, Francja, Grecja, Gruzja, Hiszpania, Holandia, Kosowo, Litwa, Łotwa, Macedonia, Malta, Niemcy, Norwegia, Polska, Rosja, Serbia, Słowacja, Słowenia, Szwajcaria, Turcja, Ukraina, Węgry, Wielka Brytania, Włochy
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 30 Maj 2017 07:40 
Awatar użytkownika

Loty: 985
Kilometry: 2 186 000
złoty
hejka

Czasami mam, jak kazdy. Kwestia wyboru na co wydac kase. Czy na kolejny bilet i podroz, czy kupic sobie nowy ciuch, zmienic kanape w pokoju. I zgadnij, co wybieram? :)))

Czasami jest mniej pieniedzy, czasami wiecej. Jak sie wezme do roboty, to jest kasa. Jak mi sie nie chce, to jem przyslowiowy chleb z woda.
Czasami na koniec podrozy trzeba wykonac telefon do przyjaciela, bo wydatki przerosly zaplanowany budzet i ostatniego dnia nie ma co jesc :)

Jak ostatnio, kiedy w styczniu byla podroz Seszele, Indie, Nepal. Tydzien po powrocie wylot do Iranu i Iraku. A dwa tygodnie po powrocie z Iraku lecialam juz na Karaiby.

Pieniadze sa, tylko trzeba je podniesc z drogi.
Nie mam stalej pensji, ale mam wolnosc i mozliwosc decydowania o swoim czasie.

Same fotki, czyli https://www.instagram.com/atamancia/
Blog o moich podróżach http://atamanka.pl uwaga, dużo zdjęć ;)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#88 PostWysłany: 30 Maj 2017 07:51 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 523 619
HON fly4free
szesciocyfrowe pity, samochody sluzbowe, luzny czas pracy.... co taki czlowiek moze robic z wolnym czasem?
kombinuje na F4F jak poleciec w dane miejsce odrobine taniej :D
 Profil Relacje PM off
13 ludzi lubi ten post.

#89 PostWysłany: 30 Maj 2017 09:58 

złoty
nie oszukujmy sie, wszyscy ktorzy we wtorek o 10 rano pisza lub czytaja f4f maja nienormowany czas pracy :)

Wysłane przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 30 Maj 2017 10:32 
Awatar użytkownika

niebieski
correos napisał(a):
szesciocyfrowe pity [..] co taki czlowiek moze robic z wolnym czasem [..] kombinuje na F4F

Jeden z „szefów-wszystkich-szefów” w Lufthansie powiedział: => Mogę lecieć wszędzie. Ale przyjemność mi sprawia zabrać raz w roku syna na wyjazd backpackerski, bez dużej ilości pieniędzy, tanimi liniami, ze spaniem na lotnisku. To pozwala trzymać zdrowy dystans do życia i tego, co w danym momencie mamy.

Nie krygował się specjalnie. Warto pamiętać. Mamy wśród czytelników studentów, bezrobotnych, ale i C-suite i wiceministrów. Sześciocyfrowy PIT nie oznacza, że chcemy wydawać pieniądze jak leci.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#91 PostWysłany: 30 Maj 2017 10:40 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@‌OradeaOrbea‌
dzisiaj kurier dostarczyl mi materac i pompke do jego nadmuchania calosc +/- 20 PLN
szykuje sie nocka na lotnisku w Porto i jedna przed lotniskiem w Ponta Delgada
szefem wszystkich szefow nie jestem, a tez sie lubie "sciorac" bardziej mnie martwia moje stare kosci o poranku :)
 Profil Relacje PM off
lahcimmm2 lubi ten post.

#92 PostWysłany: 30 Maj 2017 10:50 

@correos
Nie przesadzaj z tym 'cioraniem" :mrgreen:
W naszym wieku spać na lotnisku ??
Szkoda zdrowia. Jedną nockę parę lat temu spędziłem na BCN. Do dzisiaj mam przerąbane u żony. :evil:
"Co? Na nocleg w normalnym łóżku nas nie stać?”
 PM off
8 ludzi lubi ten post.

#93 PostWysłany: 30 Maj 2017 11:09 
Awatar użytkownika

Loty: 409
Kilometry: 457 043
niebieski
brzemia napisał(a):
nie oszukujmy sie, wszyscy ktorzy we wtorek o 10 rano pisza lub czytaja f4f maja nienormowany czas pracy :)

Albo cztery monitory w korpo :D
4 ludzi lubi ten post.

#94 PostWysłany: 30 Maj 2017 11:13 
Awatar użytkownika

srebrny
tylko dwa i podzielną uwagę ;)
3 ludzi lubi ten post.

#95 PostWysłany: 30 Maj 2017 11:23 
Awatar użytkownika

Loty: 476
Kilometry: 1 136 630
niebieski
correos napisał(a):
szesciocyfrowe pity, samochody sluzbowe, luzny czas pracy.... co taki czlowiek moze robic z wolnym czasem?
kombinuje na F4F jak poleciec w dane miejsce odrobine taniej :D

A po co przeplacac jak mozna tanio? :-)

Z wyjatkiem pierwszej pracy, cale zycie pracowalam w korporacjach i dla korporacji i nie narzekam. Ale zawsze pamietalam, zeby zyskac na tym jak najwiecej, a nie stac sie jakims pracoholikiem, zreszta na to jestem zbyt leniwa. Druga praca w polskiej korporacji dala mi duze doswiadczenie, ladny wpis do CV i otworzyla mi drzwi do pracy zagranica. Nie biore prac/zlecen dla klientow, ktorzy nie sa znani, jak ja nie slyszalam o jakiejs firmie, to jest szansa, ze rekruter tez nie i potem pominie moje CV.

2 tygodnie temu zaczelam nowe zlecenie po 5.5 miesiacach przerwy w pracy. W pierwszym tygodniu bylam w biurze 4 dni, w drugim juz tylko 3 dni, a w tym bede tylko 1 dzien na 4. Reszta to praca zdalna. Korporacje nie sa zle, maja mi dobrze placic, a ja bede robic, to do czego mnie zatrudnili. Jak projekt lub pieniadze sie skoncza, to pojde do nastepnej. Nigdy nie czulam sie wykorzystywana.

Grunt to znalezc sposob na zycie i jakas rownowage, zeby byc zadowolonym. Zycie moze przeplywac miedzy palcam bez zameczania sie w pracy czy korporacji.

P.S. Ja mam dwa ekrany prywatne i sluzbowy laptop, a fotel dziele z kotem ;-)

Ostatnio edytowany przez Aga_podrozniczka, 30 Maj 2017 14:05, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#96 PostWysłany: 30 Maj 2017 13:00 
Awatar użytkownika

Loty: 602
Kilometry: 948 667
złoty
Antia napisał(a):
hejka
Ja rzucilam prace piec lat temu.
Dobra, panstwowa, stabilna i dajaca poczucie bezpieczenstwa.
[...]
Jestem wolna :)
Nie tylko od pracy. Od przywiazania do przedmiotow, swojego lozka, sloganow.
Wyspie sie na podlodze pod schodami na lotnisku, czy w hotelu. Rzeczy potrzebne do kilkutygodniowej podrozy spakuje w plecak podreczny. Nie uczylam sie jezyka a dogadam prawie wszedzie (wylaczajac Chiny).
Mam szczescie w podrozy, spotykam wspanialych ludzi, dane jest mi ogladac piekne miejsca, czesto czuje sie szczesliwa, spelniona.
I nie wroce do pracy na etacie :) udusilabym sie po pierwszych tygodniach.

Szczerze gratuluje, ze odnalazlas swoj sposob na zycie i jestes szczesliwa.

Wiekszosc ludzi wszakze musi (a moze nawet woli) spelniac sie bardziej 'stacjonarnie', poniewaz na przyklad:
1. sa piekarzami, strazakami, lekarzami, nauczycielami i free lance czy praca zdalna sa nie dla nich
albo
2. maja partnerow zyciowych, ktorzy sa piekarzami, strazakami etc.
3. maja dzieci w wieku szkolnym
4. sa zadowoleni ze swej pracy na etacie (lubia to, co robia) i nie czuja potrzeby zmiany dla samej zmiany.
5. preferuja swoje lozko i dom niz spanie pod schodami na lotnisku ;)

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#97 PostWysłany: 30 Maj 2017 13:19 

Loty: 123
Kilometry: 155 110
niebieski
Antia napisał(a):
hejka

Czasami mam, jak kazdy. Kwestia wyboru na co wydac kase. Czy na kolejny bilet i podroz, czy kupic sobie nowy ciuch, zmienic kanape w pokoju. I zgadnij, co wybieram? :)))

Czasami jest mniej pieniedzy, czasami wiecej. Jak sie wezme do roboty, to jest kasa. Jak mi sie nie chce, to jem przyslowiowy chleb z woda.
Czasami na koniec podrozy trzeba wykonac telefon do przyjaciela, bo wydatki przerosly zaplanowany budzet i ostatniego dnia nie ma co jesc :)

Jak ostatnio, kiedy w styczniu byla podroz Seszele, Indie, Nepal. Tydzien po powrocie wylot do Iranu i Iraku. A dwa tygodnie po powrocie z Iraku lecialam juz na Karaiby.

Pieniadze sa, tylko trzeba je podniesc z drogi.
Nie mam stalej pensji, ale mam wolnosc i mozliwosc decydowania o swoim czasie.

Ok i wszystko jasne. Masz właściwie te same problemy (lub też "problemy"), co większość przedstawicieli wolnych zawodów ;)

W zasadzie ta cała dyskusja powinna toczyć się nie na zasadzie "korporacja vs. jadę w świat", ale "stała praca z comiesięczną pensją vs. wolny zawód". Można być recepcjonistą w klubie fitness (przykład pierwszy z brzegu, nie czepiajcie się go) i formalnie nie pracować w korporacji, ale de facto być przywiązanym do tej roboty jak do korporacji.
Europa (31/50): Albania, Austria, Belgia, Chorwacja, Cypr, Czarnogóra, Czechy, Finlandia, Francja, Grecja, Gruzja, Hiszpania, Holandia, Kosowo, Litwa, Łotwa, Macedonia, Malta, Niemcy, Norwegia, Polska, Rosja, Serbia, Słowacja, Słowenia, Szwajcaria, Turcja, Ukraina, Węgry, Wielka Brytania, Włochy
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 30 Maj 2017 13:34 
Awatar użytkownika

HON fly4free
moze podroze tak pociagaja gdyz czasu na ich realizacje ma sie niewystarczajaco, a gdyby tak moc podrozowac nieustannie czar podrozy by prysl, spowszednial?
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 30 Maj 2017 14:07 
Awatar użytkownika

Loty: 985
Kilometry: 2 186 000
złoty
p.wl napisał(a):
Antia napisał(a):
hejka
Ja rzucilam prace piec lat temu.
Dobra, panstwowa, stabilna i dajaca poczucie bezpieczenstwa.
[...]
Jestem wolna :)
Nie tylko od pracy. Od przywiazania do przedmiotow, swojego lozka, sloganow.
Wyspie sie na podlodze pod schodami na lotnisku, czy w hotelu. Rzeczy potrzebne do kilkutygodniowej podrozy spakuje w plecak podreczny. Nie uczylam sie jezyka a dogadam prawie wszedzie (wylaczajac Chiny).
Mam szczescie w podrozy, spotykam wspanialych ludzi, dane jest mi ogladac piekne miejsca, czesto czuje sie szczesliwa, spelniona.
I nie wroce do pracy na etacie :) udusilabym sie po pierwszych tygodniach.

Szczerze gratuluje, ze odnalazlas swoj sposob na zycie i jestes szczesliwa.

Wiekszosc ludzi wszakze musi (a moze nawet woli) spelniac sie bardziej 'stacjonarnie', poniewaz na przyklad:
1. sa piekarzami, strazakami, lekarzami, nauczycielami i free lance czy praca zdalna sa nie dla nich
albo
2. maja partnerow zyciowych, ktorzy sa piekarzami, strazakami etc.
3. maja dzieci w wieku szkolnym
4. sa zadowoleni ze swej pracy na etacie (lubia to, co robia) i nie czuja potrzeby zmiany dla samej zmiany.
5. preferuja swoje lozko i dom niz spanie pod schodami na lotnisku ;)

Jestem nauczycielka z wyksztalcenia. Pracowalam w szkole i w gazecie. Tyralam na dwoch etatach.
Doszlam do wniosku, ze jestem na tyle operatywna, ze utrzymam sie sama. Tak tez zrobilam. Otworzylam wlasna gazete, zajelam sie podrozami, blogiem, zdjeciami. Nie porzucilam pracy w zawodzie zupelnie- otworzylam prywatne przedszkole.
Zmiany w zyciu zapoczatkowalam po rozwodzie z pierwszym mezem. Po rozwodzie z drugim poszlo szybciej w kierunku latania ;))
Syna mam doroslego, ma juz swoja rodzine, dziecko, zone, biznes.
Wiekszosc moich kolezanek ze starej pracy (szkoly) przy okazji spotkan, narzeka na swoje zycie, na brak perspektyw, niskie zarobki, monotonie, brak wolnosci. Zazdroszcza mi i podziwiaja, ze mialam odwage a ja im tlumacze, kazda z was moze to zrobic, ja nie jestem jakas wyjatkowa. Tylko trzeba sie odwazyc skoczyc, tak jak spadochronem :)

Kocham swoje lozko, kocham kazde lozko, uwielbiam spac w moich ulubionych Hiltonach, po calym swiecie, jak tylko mam okazje, co nie przeszkadza mi spac na podlodze, dywanie czy karimacie. Przykryc sie kawalkeim szmatki, wlozyc zatyczki do uszu i odpoczywac. Jestem elastyczna, tego nauczyly mnie podroze, obserwacje zycia ludzi poznawanych na szlaku. Tych, ktorzy maja o wiele mniej niz ja. I sa szczesliwsi od wielu moich znajomych. Im do zycia nie jest potrzebny wielki dom, kilka samochodow, szafy pelne ubran. Ciesza sie malymi rzeczami, zyja prosto i skromnie. I zupelnie nie sa biedniesi duchowo.
Do szczescia jest przeciez bardzo malo konieczne.

Same fotki, czyli https://www.instagram.com/atamancia/
Blog o moich podróżach http://atamanka.pl uwaga, dużo zdjęć ;)
 Profil Relacje PM off
19 ludzi lubi ten post.

#100 PostWysłany: 31 Maj 2017 05:31 
Awatar użytkownika

niebieski
To można wracać do ojczyzny skoro "rzucam korpo, jadę w świat" takie popularne

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
BrunoJ lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 239 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości