Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2974 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 145, 146, 147, 148, 149  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Curve
#2941 PostWysłany: 09 Sty 2025 22:10 

HON fly4free
U mnie są dostępne czaty od początku korzystania z C , więc pewnie to kwestia wersji apki / telefonu itp.
 Profil Relacje PM off  

Zarezerwuj słońce przed innymi ☀️🗓️ Okołoweekendowa wycieczka na Teneryfę za 964 PLN 🤯🏝️ Zarezerwuj słońce przed innymi ☀️🗓️ Okołoweekendowa wycieczka na Teneryfę za 964 PLN 🤯🏝️
Plażowanie nad Zatoką Tajlandzką 🏝⛱ Wycieczka do Krainy Uśmiechu za 3094 PLN (✈ + 🏨) Plażowanie nad Zatoką Tajlandzką 🏝⛱ Wycieczka do Krainy Uśmiechu za 3094 PLN (✈ + 🏨)
#2942 PostWysłany: 13 Sty 2025 01:39 
Awatar użytkownika

U mnie zniknęły wszystkie czaty z działem Support.
Jeżeli też macie ten problem, oto rozwiązanie:

Trzeba najpierw w telefonie wejść w aplikacje i w aplikacji Curve wyczyścić pamięć podręczną (cache).
Następnie odinstalować aplikację Curve i pobrać ją na nowo.
Przed ponownym zalogowaniem przyjdzie kod w SMS na telefon i potem będzie potrzebny ustawiony poprzednio PIN do aplikacji.
W nowej aplikacji u mnie widać już wiadomości.

#2943 PostWysłany: 18 Sty 2025 12:46 

niebieski
Nie znalazłem tego info z pkt widzenia praktycznego - czy international cashback laczy sie z retailer cashback? Np. Uber w USA - wynosi 1 czy 2% (1+1) ?
 Profil Relacje PM off  

#2944 PostWysłany: 20 Sty 2025 08:51 
Awatar użytkownika

Już o tym pisałem tutaj.
Dostaniesz Cashback dwa razy po 1%
manio lubi ten post.
manio uważa post za pomocny.

#2945 PostWysłany: 22 Sty 2025 01:32 

niebieski
dzieki, chcialem sie upewnic bo niby Curve ma na stronie "cashback stacking" ale ich feature lubia nie dzialac.
 Profil Relacje PM off  

#2946 PostWysłany: 12 Lut 2025 06:21 
Awatar użytkownika

Ostrzeżenia: 1
niebieski
Czy ktoś miał problem z doładowaniem karty NOL na metro w Dubaju? Chodzi o doładowanie w automacie, ponieważ w okienku z żywym człowiekiem poszło bez problemu, ale może dlatego, że tam był normalny terminal jak w sklepach. Inną kartą w automacie płatność przeszła.

#2947 PostWysłany: 12 Lut 2025 10:43 

W kontekście karty kredytowej z Żubrem z Pekao i braku opłaty za przewalutowanie transakcji - czy:
1. Podpinając kartę z Pekao do Curve
2. Podpinając Curve pod Google Paya

Czy mogę płacić po "uczciwym kursie MC" bez dodatkowej opłaty za przewalutowanie z Pekao oraz bez konieczności zamawiania fizycznej karty Curve (poprzez Google Paya)?
 Profil Relacje PM off  

#2948 PostWysłany: 12 Lut 2025 10:51 

niebieski
Tak. Ale oczywiście wiesz o tym, że w darmowym planie jest śmiesznie niski limit?
 Profil Relacje PM off
Rutras uważa post za pomocny.

#2949 PostWysłany: 13 Lut 2025 22:44 

Rutras napisał(a):
W kontekście karty kredytowej z Żubrem z Pekao i braku opłaty za przewalutowanie transakcji - czy:
1. Podpinając kartę z Pekao do Curve
2. Podpinając Curve pod Google Paya

Czy mogę płacić po "uczciwym kursie MC" bez dodatkowej opłaty za przewalutowanie z Pekao oraz bez konieczności zamawiania fizycznej karty Curve (poprzez Google Paya)?

jeśli podłączysz kartę Pekao z Żubrem do Curve, a potem Curve do Google Pay, to możesz płacić po "uczciwym kursie MC" bez dodatkowych opłat za przewalutowanie. Ważne, że Curve działa jako pośrednik i nie nalicza opłat za przewalutowanie, więc nie musisz zamawiać fizycznej karty Curve, wystarczy, że używasz jej przez Google Pay.
 Profil Relacje PM off
Rutras uważa post za pomocny.

#2950 PostWysłany: 13 Lut 2025 23:16 

platynowy
Ta karta to bardziej zabawka która czasami działa i pozwala oszczędzić niż poważne narzędzie do płacenia. Transakcje w walucie ARS nie są procesowane... bo nie.
Załącznik:
curv.jpg
curv.jpg [ 46.65 KiB | Obejrzany 596 razy ]
Mio lubi ten post.

#2951 PostWysłany: 13 Lut 2025 23:56 

HON fly4free
Jak myślisz, ile europejskich klientów potrzebuje Curve do użycia w walucie ARS i w związku z tym ilu uważa Curve za zabawkę... (miej panie, właściwą miarę - oczywiście masz prawo być rozczarowany, ale za granicą tak jest, trzeba mieć zapasowe płatnicze plany B i C, co najmniej).
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2952 PostWysłany: 14 Lut 2025 02:05 

platynowy
@man4business no jednak Argentyna to kraj do którego podróżuje sporo osób. A pewnie nie jest to jedyna waluta której nie obsługują. Ja oczywiście mam pełno innych kart a Curve traktuję bardziej jako ciekawostkę niż produkt na którym można polegać.

Podpadli mi już i tak wiele razy, głównie ze względu na problemy przy zwrotach. Albo zwrot w ogóle nie trafia na oryginalną kartę albo przychodzi jako cashback i trzeba pisać do supportu (który odpowie dopiero po kilku dniach) żeby manualnie to skorygowali.
Raphael lubi ten post.

#2953 PostWysłany: 14 Lut 2025 04:49 

HON fly4free
Jeszcze mi się chyba nie zdarzyło, żeby poza właśnie Argentyną, gdzie C nie działa od dość dawna, karta gdzieś nie zadziałała, przynajmniej tam gdzie generalnie karty zagraniczne są akceptowane.
 Profil Relacje PM off  

#2954 PostWysłany: 14 Lut 2025 11:16 

Kilka spostrzeżeń, bo Curve to moja standardowa metoda płatności od dłuższego czasu:

Zwroty raczej działają OK, np Revolut kilka sekund po inicjacji zwrotu wysyła powiadomienie. Natomiast mam inną kartę prepaid na której zwrot z Curve ZAWSZE idzie bity miesiąc, co szczególnie irytuje gdy kontrahenci najpierw robią preauth.
Co do zwrotów które giną - raz po pół roku sami z siebie zwrócili mi 20-kilka złotych z Glovo (niedostępny produkt w BIEK), sam nie zauważyłem tej niezgodności.

Poza tym Curve zwykle działa bez problemu, a jak już coś jest nie-tak to raczej przez kartę pokrywającą płatność. PKO BP VI ostatnio stwierdziła, że muszę zrobić na nowo 3ds, bez tego Curve przestało działać. Pekao SA ma limit 20 płatności dziennie (głównie da się zauważyć przy GBIT), a czasami losowo strzela focha i blokuje pojedyncze płatności.

Ban na Argentynę jakoś szczególnie mnie nie dziwi, przez jakiś czas (albo nadal?) był osobny kurs oficjalny i kurs dla instytucji płatniczych, przez co wiele osób kupowało rzeczy w Internecie z dużymi zniżkami wymuszając jakoś płatność w ARS. Ktoś za to w końcu musiał beknąć, a Curve ze względu na sposób działania pewnie miał nieprzyjemności.
 Profil Relacje PM off
pawfazi lubi ten post.

#2955 PostWysłany: 14 Lut 2025 12:42 
Awatar użytkownika

złoty
A jak jest z limitem płatności bez prowizji w najniższym planie, czy płacąc przez Google pay nie obowiązuje jak ktoś wyżej napisał ?
 Profil Relacje PM off  

#2956 PostWysłany: 14 Lut 2025 12:47 

niebieski
Oczywiście, że obowiązuje.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#2957 PostWysłany: 15 Lut 2025 11:03 

mucha napisał(a):
Podpadli mi już i tak wiele razy, głównie ze względu na problemy przy zwrotach. Albo zwrot w ogóle nie trafia na oryginalną kartę albo przychodzi jako cashback i trzeba pisać do supportu (który odpowie dopiero po kilku dniach) żeby manualnie to skorygowali.

mialem tylko problem z zwrotem jezeli kwota sie roznila (czesciowy zwrot w sklepie stacjonarnym, na innym terminalu niz oryginalny). wtedy wystarczylo doladowac revoluta i taki zwrot z cashbacku jest odzyskany jak sie nie chce go wykorzystac przy zwyklych platnosciach
 Profil Relacje PM off  

#2958 PostWysłany: 15 Lut 2025 11:31 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 81 683
niebieski
Korzystałem dość aktywnie, różne kombinacje, przerzucanie GBiT itp., ale zrezygnowałem jak dwa razy zrobili mi zwrot na złą kartę. Zakup kartą A, przerzucenie GBiT na kartę B, następnie zwrot towaru do sklepu i przyłożenie karty Curve do terminala. Zwrot środków nastąpił na losową kartę C. Nie potrafili wyjaśnić czemu tak się stało, oczywiście kontakt z supportem zajął kilka dni, bo tyle czasu potrzebowali, aby odpowiedzieć. Uznałem, że szkoda ryzykować, że w którymś momencie jakiś "grubszy" GBiT na kilka tysięcy złotych się nie powiedzie i szukaj wiatru w polu.

#2959 PostWysłany: 15 Lut 2025 13:47 

@Kri$ moze rzeczywiscie to GBiT nie jest najlepsze jak robisz zwroty, ale wciaz, jak chcesz miec dobre kursy podczas korzystania z karty np miles&more to jest to dobre rozwiazanie.
 Profil Relacje PM off  

#2960 PostWysłany: 17 Lut 2025 09:53 

ktora karta mozna zbierac mile?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2974 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 145, 146, 147, 148, 149  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości