Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 133 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 26 Gru 2013 10:09 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Sam dwukrotnie korzystałem z osób pomagających w zakupie biletów wizz z WDC bo po prostu to się mi opłacało jeżeli leciałem Wizzem raz na pół roku. Tutaj chodzi po prostu o to, że administratorzy mają jakąś umowę z liniami/pośrednikami że nie będą propagować tejże pomocy bo to obniża przychody przewoźników/pośredników. Każde inne tłumaczenia są idiotyczne.
Pozdrawiam

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
#22 PostWysłany: 26 Gru 2013 10:38 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
Ja również wcześniej korzystałem z pomocy ludzi mających WDC, szczególnie gdy bilety były po 4 zł (fakt, kilku, nawet bardzo doświadczonych użytkowników bym nie polecił, np. przez zbyt nachalne dopominanie się napiwku przed zrobieniem rezerwacji, który i tak zawsze miałem w zwyczaju zostawiać, ale większość ludzi z którym współpracowałem zachowywała sie profesjonalnie i na poziomie ).

Teraz sam już mam WDC (nic na tym nie zarabiam i nie ogłaszam się nawet, zeby nie być bombardowanym co chwile zapytaniami ), ale uważam że wielu szczególnie nowicjuszy korzystało z tej formy pomocy i argumentacja administracji niezbyt do mnie przemawia. Chyba że zostanie stworzony temat o którym wspominał Gaszpar, wtedy można uznać że to działanie ma jakiś tam sens.

#23 PostWysłany: 26 Gru 2013 11:25 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
ludzie czasem najzwyczajniej w świecie gubią się na stronach linii lotniczych i dlatego też proszą o pomoc, nie tylko żeby coś tam zaoszczędzić ale np ze względu na stres związany z zakupem biletu/ów (nie ma się co śmiać! to nic nadzwyczajnego)

no ale ja nie wiadomo o co chodzi to przecież...
i to jeszcze w wigilie...

#24 PostWysłany: 26 Gru 2013 12:08 
Site Admin

Czasem teorie spiskowe są bardzo kreatywna :)

Forum jest platformą bezinteresownej pomocy społeczności lotniczo-podróżniczej. Forum zajmują się w głównej mierze moderatorzy którzy nie mają w tym żadnego interesu poza tym że chcą przejrzystego i przyjaznego miejsca dla wszystkich użytkowników. Administracja zarabia na reklamach ale ze strony głównej f4f, liczby odsłon strony głównej w stosunku do forum jest dużo więcej.

Sam w poprzednich czasach dość często korzystałem z pomocy innych użytkowników, trzeba było mieć liczne karty, kluby, paszporty, ale teraz każdy może kupić bilet na FR i W6 za taką samą cenę, a nie mieć WDC i latać W6 ostatnio po prostu się nie opłaca. Już przy jednym locie RT dla dwóch osób koszt WDC zwraca się.

Dlatego nie ma powodu by dalej istniał temat który może być tylko furtką do nadużyć. I tyle.

#25 PostWysłany: 26 Gru 2013 12:22 
Awatar użytkownika

srebrny
W mojej ocenie, szanowni moderatorzy (mówię tu bez ironii), jeżeli otrzymujecie sygnały o tym, iż dochodzi do naduzyć ze strony użytkowników forum (na pewno macie nicki itd.) to skoro już się w to mieszacie w postaci kasowania wątku (notabene tworzonego znów przez forumowiczów, których pracę macie za nic) warto też wręczyć permamentne bany na forum. Jak mówicie a to i b. Jeżeli napiszecie, że nie macie nicków i nie wiecie kto to jest - proszę o priv - mam zrzuty z GG :)

Co do wypowiedzi Washingtona - to prawda, w tym momencie każdą kartą można kupić sobie bilet. Lecz nie wszędzie - ponawiam pytanie kolegi z poprzedniej strony: co z kartami np. Maestro, Dinners? Sam w tamtym tygodniu korzystałem z pomocy forumowicza i karty Maestro + Budgetair i jestem bardzo zadowolony.

http://mamasaidbecool.pl/
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 26 Gru 2013 13:28 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Washington napisał(a):
chcą przejrzystego i przyjaznego miejsca dla wszystkich użytkowników

:lol: co szczególnie widać w wątkach gdzie ni to grypserą, ni to suahili rozmawiacie sobie o najlepszych promocjach a jak ktoś wprost zapyta (lub na priv) jak taki bilet kupić to wtedy dopiero promieniuje od Was miłość bliźniego :lol:

ale dziękuję, z rana mnie rozbawiłeś :)

#27 PostWysłany: 26 Gru 2013 13:53 

niebieski
Pewnych rzeczy nie trzeba wymyślać od nowa, wystarczy korzystać ze sprawdzonych rozwiązań. Na FlyerTalk, czyli największym globalnym forum o podobnej tematyce, jakakolwiek działalność handlowa jest zabroniona. Jest tam także wątek w którym rozmawia się o niektórych dealach w sposób zakodowany. FT rozwija się od 15 lat i ma ponad pół miliona użytkowników - to moim zdaniem jasna wskazówka dla administracji F4F, co do kierunku, w którym forum powinno zmierzać.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 26 Gru 2013 15:08 

Witam,
Takze korzystalam z pomocy w zakupie biletow - dla 3 doroslych i dziecka, loty z przesiadka, w promocji w obie strony. Mimo dostepnych narzedzi nie bylam w stanie poradzic sobie z rezerwacja biletow dla calej czworki - pomogla mi jedna z osob z odpowiedniego watku. Nie mam wprawy w takim dzialaniu, balam sie, ze zarezerwuje dla dwojki, a dla pozostalych promocja mi ucieknie -wowczas wyjazd bez sensu, bo jestesmy rodzina - tam, by zarezerwowac najtaniej nalezalo miec czlonkostwo w klubie (nie czesto latam, wiec i tak sie nie oplacalo) - zamiast walczyc pol nocy - mialam w godzine bilety na koncie w podanej w promocji cenie (promocja ze strony fly4free oczywiscie:)
Teraz jak zamkniecie taka mozliwosc, przyznam, ze ja przynajmniej bede w kropce. Ot, co:(
Nie zamykajcie tej mozliwosci pls, sa ludzie ktorzy nie sa az tak plynni w procedurach, ktore sa dla Was jak bulka z maslem..
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 26 Gru 2013 16:17 

niebieski
Awerik napisał(a):
Radzę czytać między wierszami, najważniejszym elementem pierwszego postu w tym wątku jest następujące zdanie:
"Jest także inny, ważny podwód- docierają do nas informację, że niektóre osoby z list pomagających używają różnego rodzaju patentów na to żeby kupić użytkownikom bilety taniej jednocześnie na tym dobrze zarabiając. Pozostawiając na boku etykę takiego zachowania, twierdzimy, że jest ono szkodliwe dla ogółu Forum ponieważ przyspiesza "umieranie" różnego rodzaju sposobów (na tańsze bilety) opisywanych na forum wielokrotnie."
Ograniczenie dostępu do takich deali jest oczywiście korzystne dla administratorów, którzy z nich chętnie korzystają. Zamykanie całego działu jest obiektywnie bez sensu, trzeba być idiotą żeby nie rozumieć, że nie wszyscy posiadają dostęp do takich kart jak diners club, amex czy maestro. Moderatorzy idiotami nie są ale wierzą, że idiotami są ich czytelnicy, skoro liczą, że łykną takie wytłumaczenie.

Zresztą wystarczy pobieżnie śledzić forum ostatnimi czasy, żeby, delikatnie mówiąc, nabrać poważnych podejrzeń, że moderatorzy walczą o utrzymanie odpowiednich deali w tajemnicy. Intensywne czystki spotkały temat o krajówkach za 40 zł, na głównej wisi temat "Tallin 31PLN w dwie strony z Infantem", otworzyć się go nie da, bo wyskakuje komunikat - "Nie masz zezwoleń by czytać to forum.". Ten post zapewne też czeka kasacja (co tylko potwierdzi to o czym piszę), więc czytajcie póki możecie. :)

Trzeba być też idiotą żeby:
- sprzedawać poprzez forum F4F bilety z dumpami paliwowymi, jako normalne, a takie przypadki były
- sądzić, że pełna jawność nie doprowadzi do zabicia deala w bardzo krótkim czasie
- wierzyć, że nie ma związku między liczbą zakupionych biletów, a czasem funkcjonowania danego tricku

Powtarzam raz jeszcze - zakaz jakiejkolwiek działalności handlowej na forum to najbardziej przejrzyste rozwiązanie. Dotyczy to zarówno handlu biletami, kupna/sprzedaży mil itp.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 26 Gru 2013 16:22 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
blasto napisał(a):
...
Powtarzam raz jeszcze - zakaz jakiejkolwiek działalności handlowej na forum to najbardziej przejrzyste rozwiązanie. Dotyczy to zarówno handlu biletami, kupna/sprzedaży mil itp.

ale tu nie chodzi o zakaz działalności handlowej bo to istnieje chyba od zawsze tylko o zakaz pomagania.
od razu widać kto tu pomaga...

#31 PostWysłany: 26 Gru 2013 16:36 

niebieski
namteH napisał(a):
blasto napisał(a):
...

ale tu nie chodzi o zakaz działalności handlowej bo to istnieje chyba od zawsze tylko o zakaz pomagania.

Skoro zakaz jest od zawsze, to jak zinterpretujesz np. oferty sprzedaży mil? W przypadku zarówno mil, wejść do saloników, jak i biletów, pomoc sprowadza się do pośrednictwa w kupnie określonej usługi/produktu. Ja nie mówię, że to jest idealne rozwiązanie i osobiście mi to nie przeszkadza (poza oczywistymi przypadkami), ale moim zdaniem taki zdecydowany zakaz, uporządkowałby sytuację na forum.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 26 Gru 2013 16:46 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
blasto napisał(a):
namteH napisał(a):
blasto napisał(a):
...

Skoro zakaz jest od zawsze, to jak zinterpretujesz np. oferty sprzedaży mil? W przypadku zarówno mil, wejść do saloników, jak i biletów, pomoc sprowadza się do pośrednictwa w kupnie określonej usługi/produktu. Ja nie mówię, że to jest idealne rozwiązanie i osobiście mi to nie przeszkadza (poza oczywistymi przypadkami), ale moim zdaniem taki zdecydowany zakaz, uporządkowałby sytuację na forum.

najwyraźniej sprzedaż mil jest etyczna, hehehe
a tak na poważnie, to co ma być uporządkowane? ja nigdy nie widziałem oferty typu "kupie bilety z FD" więc mówienie, że tego już nie będzie jest...na sam już wiesz czym.
zakaz ma na celu eliminacje tych osób, które pomagają w zakupie, pewnie głownie biletów wizza i ryana. tam nie ma FD wiec co w tym nieetycznego...?

#33 PostWysłany: 26 Gru 2013 17:43 

niebieski
Miala byc, krotka wojskowa komenda o zakonczeniu oferowania sie z pomoca, w zakupach biletow (Wizza i F6), a tu forumowicze splatali psikusa i kontynuuja dyskusje nt. zasad wedlug, ktorych forum dziala. Krytykuja podzial na My (swoi) i reszta, relatywizm decydentow (punkt widzenia zalezny od miejsca siedzenia),zbytnia komercjalizacje dzialan administracji i zabijanie ducha spolecznosciowo-pomocowego? Czy tak to mozna zinterpretowac? ;)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 26 Gru 2013 17:57 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
temat jest cały czas aktualny tylko mieć dinersa :)

#35 PostWysłany: 26 Gru 2013 18:05 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
nie ma problemu mogę napisać lecz pewnie jak poprzedni post w ciągu kilku sekund zostanie usunięty - to takie polskie :)

#36 PostWysłany: 26 Gru 2013 19:06 
Awatar użytkownika

Loty: 476
Kilometry: 700 178
niebieski
Dinersa albo visa plus. Rozsyłajcie jak ja i inni info na PW skoro kasowane są posty
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 26 Gru 2013 19:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
joael napisał(a):
Dinersa albo visa plus. Rozsyłajcie jak ja i inni info na PW skoro kasowane są posty

pytanie co to jest visa plus - w tym rozsyłanym "poście" w grę wchodzi jedynie diners :(

#38 PostWysłany: 26 Gru 2013 19:59 

Tylko ze ci co trzymaja go dla siebie nie wiele z niego korzystaja, lataja tyle co kot napłakał. Kupia jeden albo dwa bilety, wystarczy spojrzeć na podpisy pod postami o ilości lotow, chcieliby latac a nie lataja, powod jest prosty, kasa im sie nie zgadza, biedactwo zawsze sie sadzi ponad miarę.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 26 Gru 2013 20:02 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 526
Kilometry: 1 236 831
Miało być dobrze, wyszło jak zwykle. Wsłuchując się w wasze uwagi:
- należy otworzyć wątek : mam WDC i pomogę w zakupie
- mam egzotyczną kartę (diners, amex i podobne) i pomogę w zakupie
Nie widzę realnej potrzeby otwierania innych wątków w dziale "pomagam".

Jakieś uwagi?

#40 PostWysłany: 26 Gru 2013 20:05 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 40 836
niebieski
Niech będą tylko użytkownicy ze stażem (powiedzmy +200)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 133 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 66 gości