Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 133 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 27 Gru 2013 19:53 

niebieski
Kamil: dokonalem edycji posta, mam nadzieje dopasowujac go do obowiazujacych regul. Metoda mojego dzialania jest prosta i nie robie z niej tajemnicy, spytal mnie o nia w PW Hubert, przesle Tobie takze te wiadomosc i - jesli uznasz to za stosowne - opublikuje takze tutaj szersze informacje.
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
#102 PostWysłany: 27 Gru 2013 19:53 

Zbanowany
Nie szukam. Zadałem proste pytanie. Czy odpowiedź na nie jest zbyt trudna?
Twoje wypowiedzi są wyważone i przemyślane, dlatego chciałbym dobrze je zrozumieć.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 27 Gru 2013 20:21 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
Mam aukcje na allegro - zawiera ona jasna informacje wytluszczoną duza czcionka na wstepie
ze nie pobieram zadnych napiwkow za rezerwacje oraz nie stosuje zadnych dodatkowych oplat.

Mam pewnosc, ze zaden z forumowiczow majacych aukcje na allegro nie stosuje jakichkolwiek doplat extra do cen biletow.

Komentarze wskazuja, ze kazdy z forumowiczow wykonuje najlepiej jak potrafi rezerwacje, chcesz nas wykluczyc Kamil z grona pomagajacych na f4f Twoja decyzja. Temat zakupu biletow budzi juz tak duze negatywne emocje, ze moze i dobrze ze postanowiles dac temu tamę.

Powtarzam wielekrotnie wszystkim tym ktorzy uzywaja terminow "cwaniaki" by sami wystawili aukcje, a niebawem napewno zmienia wrotki na samochod, a namiot na wille. Podobnie jak z F4F krew zaczyna ludzi zalewac, ze ktos moze zarabiac na reklamach ano moze ku Waszemu permanentemu wku@#!% z tego powodu. Smutne, ze sukces bo sadze, ze mozna tak napisac, sukces F4F powoduje jakas chora zawisc tak wielu forumowiczow.

Skad w Was tyle negatywnych emocji? jedni drugim chca sprezentowac bana, inni chca sie spotkac na mordobicie w Cieszynie.

Nie ma problemu, by znalezc informacje na forum odnosnie Easyjeta dodaj usun lot, Ryanaira zamien walute dowolna inna i sprawdz cene, czy ich upublicznienie spowodowalo, ze natychmiast przestaly dzialac? Nie wiem czy upublicznie informacji wejdz tu wybierz to dodaj to przejdz tam spowoduje, ze umra "tanie krajówki" nie ma tu sa tam i tak w kolko od lat posrod chóru kill deal etc.

Mnie osobiscie irytuje jedynie jeden moderator i trzeba miec wyjatkowy tupet by zabieral glos zwlaszcza w tym temacie.

Niebawem 2014 wszystkim Wam zycze tego wszystkiego czego zyczono Wam w minionych dniach tylko 2 x wiecej, a przede wszystkim wiecej luzu.
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 27 Gru 2013 20:51 
Awatar użytkownika

@correos: nie chodzi mi o bezinteresowna pomoc, to za posrednictwem czego robisz transakcje to twoja sprawa,, a raczej o tych, co mowia wprost, zrobie ci rezerwacje o 100 taniej, to dzielimy sie 50/50.. poprostu zalozenia byly inne, i jeszcze nie spelna rok temu wszysko dzialao ok,,

to ze niektorzy uzytkownicy lecza tu swoje kompleksy i prowokuja do afery jest juz zupelnie innym tematem.. sa swieta, dzieciaki z gimnazum maja wolne.. zreszta takie czasy..

Dodam, ze nie chodzi (przynajmniej mi) o zyski materialne administracji forum, a robienie z innych uzytkownikow idiotow,, co ciekawe od kilku dni, w kazdej promocji zwiazanej z wizz na stronie glownej pojawia sie:
Kod:
Nie masz członkostwa w Wizz Discount Club i nie możesz skorzystać z niskich cen? Dostaniesz je za darmo z kartą Citi Wizz Air. Do tego 100 zł premii powitalnej i równowartość 100 zł w punktach, które wymienisz na bilety Wizz Air. Szczegóły tutaj >>

..a nastepnie temat o pomocy na forum zostaje zamkniety :O coz za zbieg okolicznosci,, i to wszystko dla naszego dobra..

Na zakonczenie zycze wszstkim w 2014 szalonych promocji,, deali i darmowych biletow ;)
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 27 Gru 2013 21:03 
Awatar użytkownika

HON fly4free
p14c3k

Nie moge byc tutaj obiektywny, gdyz sam forumowiczom przekazywalem linki referencyjne do otworzenia kont w bzwbk i ing.
Moja prywatna opinia karta Citi na te chwile jest naprawde bardzo dobrym produktem i mam obawe ze spadajace stawki opłat interchange wymusza zapewne zmiany ktore beda niekorzystne dla posiadaczy.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 27 Gru 2013 21:14 
Awatar użytkownika

@correos: ja Cie rozumiem, sam czesto proponuje innym zakup WDC, gdy rezerwacja z moja pomoca, a roznica bilety+wdc jest niewielka,, rowniez wspominam o karcie,,

Ale wydaje mi sie, ze napisanie wprost, ze w zwiazku z wspolpraca z bankiem/reklamodawca/przwozniekem, dalsza pomoc forumowiczow jest na szkode interesu f4f, i tyle, a nie odwracac kota ogonem, ze to dla dobra wszystkich.. (tak samo, w przypadku usuniecia mnie z modow - wystarczylo napisac "Panu dziekujemy").
Tak czy inaczej, najwidoczniej jest to nasza narodowa cecha wladzy wielu instytucji, i traktowanie spoleczenstwa jak szarej masy..
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 27 Gru 2013 21:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
p14c3k

Nie odnosze sie do relacji na linii Ty - F4F po obu stronach sa dorosli ludzie wiec znajda porozumienie jesli beda naprawde chcieli.
Zazwyczaj najwiecej problemow pojawia sie gdy wieksza uwaga skupiamy na skarbonce sasiada niz wlasnej. Linki referencyjne do bankow, lini lotniczych etc dziwilbym sie gdyby z tego nie skorzystano na F4F. Nie zastanawialem sie nigdy ile kart zalozono posrednio dzieki jej popularyzacji na F4F. Moja karte mam w ramach programu Citi at work i gdybym mial ponownie ubiegac sie o karte kredytowa wybralbym wlasnie te sama.
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 27 Gru 2013 22:11 

srebrny
p14c3k napisał(a):

to ze niektorzy uzytkownicy lecza tu swoje kompleksy i prowokuja do afery jest juz zupelnie innym tematem.. sa swieta, dzieciaki z gimnazum maja wolne.. zreszta takie czasy..

Kolego, jeśli do mnie pijesz, to prawdopodobnie (sądząc po Twoim zdjęciu na stronie) jestem od Ciebie dużo starszy, a widzę że Ty nadal szukasz zaczepki... Naprawdę dziwię się, że administracja toleruje Twoje wybryki i w co drugim poście wylewanie pretensji do całego świata, bo ktoś słusznie pozbawił Ciebie funkcji moderatora.
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 27 Gru 2013 22:37 

p14c3k napisał(a):
@correos: nie chodzi mi o bezinteresowna pomoc, to za posrednictwem czego robisz transakcje to twoja sprawa,, a raczej o tych, co mowia wprost, zrobie ci rezerwacje o 100 taniej, to dzielimy sie 50/50.. poprostu zalozenia byly inne, i jeszcze nie spelna rok temu wszysko dzialao ok,,

Dodam, ze nie chodzi (przynajmniej mi) o zyski materialne administracji forum, a robienie z innych uzytkownikow idiotow,, co ciekawe od kilku dni, w kazdej promocji zwiazanej z wizz na stronie glownej pojawia sie:
Kod:
Nie masz członkostwa w Wizz Discount Club i nie możesz skorzystać z niskich cen? Dostaniesz je za darmo z kartą Citi Wizz Air. Do tego 100 zł premii powitalnej i równowartość 100 zł w punktach, które wymienisz na bilety Wizz Air. Szczegóły tutaj >>

..a nastepnie temat o pomocy na forum zostaje zamkniety :O coz za zbieg okolicznosci,, i to wszystko dla naszego dobra..

Na zakonczenie zycze wszstkim w 2014 szalonych promocji,, deali i darmowych biletow ;)

+1, nikt nie powie ze to nie ma zwiazku
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 27 Gru 2013 22:53 

srebrny
Myślę, że wszyscy krytycy administracji powinni zdać sobie sprawę z jednej istotnej rzeczy. To administracja kreuje zasady na tym forum, można je zaakceptować, albo się z nimi nie zgadzać. Ale jeśli ktoś się nie zgadza, wcale nie musi być dalej obecny tutaj, przecież można przenieść się w inne miejsca, czy też stworzyć nowe, własne forum z zasadami, jakie sobie chcecie wprowadzić lub nawet bez nich. Nikt nikogo nie zmusza, żeby brał udział w tym forum.

Ja też nie uważam, że administracja podejmuje w 100% trafne decyzje, ale jednak w większości je popieram, bo ktoś musi tutaj odpowiadać za porządek, bo inaczej wdałby się chaos i forum z pewnością by na tym ucierpiało.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 27 Gru 2013 22:59 
Awatar użytkownika

niebieski
.

Ostatnio edytowany przez Mareckipl, 29 Gru 2013 15:21, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 27 Gru 2013 23:06 

Mareckipl napisał(a):
Oczywiście. Administracja może sobie narzucić dowolne zasady, np. obowiązek dopisywania "niech żyje wielkie F$F" do każdego posta, i wyświetlania 10 reklam przed jego zamieszczeniem, ale siłą tu ludzi nie zatrzymają. Już w tym momencie powstaje konkurencyjny serwis tworzony przez kilku stałych bywalców tego forum, a kolejne zakazy i nakazy tylko będą takie akcje napędzać.

Napisz coś więcej o tym serwisie może być PW, bo tu pewnie wpis szybko by wyleciał
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 27 Gru 2013 23:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Reasumując stwierdzić należy, że poruszenie przedmiotowego tamu było wskazane i pokazało, że opinia szeregowych użytkowników mimo, iż jest rozbieżna z autorytarną decyzją administratorów, może okazać się sensowna i ostatecznie doprowadzić do pozytywnych zmian (stworzenie listy użytkowników posiadających "egzotyczne karty"). Po długim czasie cofania się nastąpił mały kroczek do przodu :)
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 28 Gru 2013 01:52 

niebieski
Śmiech na sali. 29 X dostałem ostrzeżenie od gaszpara. 8 godzin pózniej nie wiedział za co bo rzekomo usnunął już prosty w tej sprawie. Kamil łyknął ten bełkot i tak już zostało. Do dziś nie wiem za co ale wpis był w wątku o krajowkach za 10 euro wiec to pewnie wystarczyło...
Nie dostałem żadnego uzasadnienia np bo po co. TWA ma się dobrze...

Kański napisał(a):
kokiet napisał(a):
a ja uważam, że się tutaj robi folwark zwierzęcy, na żadnym forum nie widziałem takiego towarzystwa wzajemnej adoracji, i takiej ilości ostrzeżeń i banów rozdawanych na prawo i lewo opozycji.

Konkrety wraz z uzasadnieniem poproszę.

#115 PostWysłany: 28 Gru 2013 02:30 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Widzisz, właśnie z takiego powodu (zawodna pamięć) teraz z automatu piszemy albo wskakuje samo uzasadnienie przy przyznawaniu ostrzeżeń. Uczymy się na błędach i staramy się by nie było takich sytuacji w przyszłości.

Ciężko mi znaleźć wytłumaczenie bo zapewne żaden z moderatorów nie pamięta sytuacji aktualnie. Dlatego wprowadziliśmy nową funkcjonalność.
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 28 Gru 2013 09:46 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
Mareckipl napisał(a):
Oczywiście. Administracja może sobie narzucić dowolne zasady, np. obowiązek dopisywania "niech żyje wielkie F$F" do każdego posta, i wyświetlania 10 reklam przed jego zamieszczeniem, ale siłą tu ludzi nie zatrzymają. Już w tym momencie powstaje konkurencyjny serwis tworzony przez kilku stałych bywalców tego forum, a kolejne zakazy i nakazy tylko będą takie akcje napędzać.

Marecki sila Cie nikt nie trzyma a jednak jesteś,

#117 PostWysłany: 28 Gru 2013 09:50 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
Mareckipl napisał(a):
Więc lepiej żeby grupa cwaniaków zarabiała na tym na Allegro, zamiast przetestowanego, dobrze działającego modelu pomocy forumowej?

jak chodzi o kase to zlatują się sepy ? :)

#118 PostWysłany: 28 Gru 2013 18:06 

niebieski
Sorry ale nie przekonałeś mnie....
Zawodna pamięć po kilku godzinach?
O uzasadnienie poprosiłem po kilkunastu minutach. Nie dostałem go.
Poprosiłem o anulowanie ostrzeżenia skoro nie było podstawy do jego udzielenia a ten kto go udzielił po chwili nie wiedział za co.... Nie dostałem żadnej odpowiedzi, zwykła olewka, głowa moda w piasek....
Mam uwierzyć, że kasowanie posty znikają i "administracja" mie ma do nich wglądu?
Ryra mnie to ostrzeżenie ale chodzi o zasadę a właściwie ich brak. Bycie Moderatorem zobowiązuje... Przynajmniej do udzielenia odpowiedzi w takiej sytuacji...

Kański napisał(a):
Widzisz, właśnie z takiego powodu (zawodna pamięć) teraz z automatu piszemy albo wskakuje samo uzasadnienie przy przyznawaniu ostrzeżeń. Uczymy się na błędach i staramy się by nie było takich sytuacji w przyszłości.

Ciężko mi znaleźć wytłumaczenie bo zapewne żaden z moderatorów nie pamięta sytuacji aktualnie. Dlatego wprowadziliśmy nową funkcjonalność.

#119 PostWysłany: 28 Gru 2013 18:41 
Site Admin

Wierzyć można w co się chce - ale w narzędziach moderacji mamy dwie opcje - kasowania (post znika na zawsze, nie do odzyskania) oraz przeniesienie do kosza. Na chwilę obecną jest zalecenie przenoszenia do kosza właśnie z tego powodu że potem nie ma dostępu do skasowanych postów. Trwają prace żeby to zmienić.

#120 PostWysłany: 28 Gru 2013 19:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli już o ostrzeżeniach mowa, to może wprowadzilibyście także możliwość udzielania pochwał przez użytkowników?
Zbilansowałoby to znacznie niefortunny wizerunek aktywnych użytkowników - teraz wyglądają trochę jak "szkodnicy" z tymi ostrzeżeniami pod awatarem a przecież to najczęściej najktywniejsi, wiele wnoszący dobrego w życie forum.
Wystarczy zerknąć np. na telchina.pl - gość ma np. 2 ostrzeżenia, ale 28 pochwał - od razu widać, że dobry z niego chop a tutaj same rozrabiaki, hahaha ;-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 133 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 41 gości